Materinski dan in dan žena obeležili s tradicionalnim koncertom Z glasbo do srca

Družba Radio - Tednik Ptuj je v nedeljo, 24. marca, pripravila v večnamenski dvorani v Markovcih tradicionalni koncert ob dnevu žena in materinskem dnevu "Z glasbo do srca". Ta koncert pripravlja in vodi priljubljeni radijski voditelj Marjan Nahberger in je bil tudi letos razprodan saj se ga je udeležilo okrog 1420 ljudi, tako da je bila večnamenska dvorana v Markovcih nabito polna.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 17:53

Na območju Spodnjega Podravja ne deluje številka 112

Nujna telefonska številka 112 zaradi prekinjenega telefonskega kabla ne deluje na območju Spodnjega Podravja. S Centra za obveščanje Ptuj sporočajo, da v primeru nujne situacije pokličite na številko mobilnega telefona: 051 331 321.Če potrebujete reševalno pomoč oz. pomoč zdravnika, pokličite direktno v ZD Ormož (02 741 09 00) ali ZD Ptuj (02 787 15 10).Ker gre za veliko okvaro, jo bodo delavci na terenu odpravili predvidoma do jutri zjutraj.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 16:40

S predstavo počastili praznika dan žena in materinski dan

V mesecu marcu se beležita pomembna dva praznika, ki sta namenjena ženam, dekletom in materam. 8. marca se praznuje mednarodni praznik vseh žena in 25. marca materinski dan. V ta namen v Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev že vrsto let pripravljajo predstavo, ki jo ustvarjajo prav najmlajši za svoje starše, babice in dedke.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 16:17

Nevladniki: Alenka Bratušek ignorantska in žaljiva do prebivalcev ob reki Muri

Po petkovem protestnem shodu Štrajk za Muro in odzivu ministrice za infrastrukturo, Alenke Bratušek, so se odzvali pri kampanji Rešimo Muro! Poslali so izjavo za javnost, kjer navajajo, da je Bratuškova ignorantska in žaljiva do prebivalcev ob reki Muri. Spodaj je tudi video, ki ga je ministrica objavila na svojem facebook profilu v soboto, dan po protestnem shodu.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 15:211

Gornja Radgona ima dva nova državna prvaka in enega podprvaka

V soboto, 16. marca, je na Ptuju potekalo državno prvenstvo v kickboxingu v disciplinah light contact, kick light in point fight. Na tatamijih so moči (nekateri prvič) merili tudi člani Radgonskega kickboxing kluba pod vodstvom trenerja, svetovnega prvaka, Dejana Vajsa.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 14:55

Močno pijan zapeljal s ceste in povzročil za 40 tisoč evrov škode

Minuli petek, malo po 17. uri je na avtocesti iz smeri Lenarta proti Murski Soboti pred izvozom v Vučji vasi tovorno vozilo zapeljalo s ceste, o čemer smo že poročali.Ugotovljeno je bilo, da je državljan Madžarske, voznik tovornega vozila zapeljal na desno bankino in nato v jarek, kjer se je prevrnil. Pri vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,15 mg/l alkohola. Škode je za 40.000 evrov.Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in podan obdolžilni predlog.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 13:28

38-letna voznica iz neznanega vzroka zapeljala levo in čelno trčila v tovorno vozilo

Poročali smo že, da so bili policisti PU Murska Sobota ob 9.43 uri obveščeni, da je na regionalni cesti Petanjci - Radenci izven naselja Petanjci na mostu čez reko Muro, prišlo do prometne nesreče med tovornim vozilom in voznico osebnega avtomobila, v kateri je ena oseba umrla.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 13:21

Blaž in Jaka na najvišji stopnički

Minuli konec tedna je v knežjem mestu Celju potekala 1. pokalna tekma Karate zveze Slovenije, na kateri je nastopilo preko 430 tekmovalcev in tekmovalk iz 52 klubov iz vse Slovenije. Tudi tokrat so bili zraven radgonski karateisti, ki so dosegli odlične rezultate in skupno osvojili pet medalj. Radgonski klub so zastopali: Filip Jakob Veberič, Vidal Tavželj, Nejc Šajnovič, Jaka Reihs, Bine Petek, Nika Mulec, Blaž Klobasa in Mišel Čuček, ki so osvojili po dve zlati in bronasti, ter eno srebrno ...

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 13:02

V trčenju tovornega in osebnega vozila, umrla voznica

V ponedeljek, 25. marca, ob 9.39 je na cesti Radenci - Petanjci, občina Tišina, prišlo do čelnega trčenja tovornega in osebnega vozila, v katerem je voznica osebnega vozila podlegla poškodbam na kraju nesreče. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in Murska Sobota, ki so s tehničnim posegom voznico rešili iz osebnega vozila, odklopili akumulator na tovornem vozilu, počistili razlite tekočine z absorpcijskimi sredstvi in nudili pomoč policiji.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 10:32

30. Dobrodelni kulturni večer ob Materinskem dnevu

S pesmijo »Imejmo se radi«, v izvedbi prvakinje mariborske opere Andreje Zakonjšek Krt in otroškega zbora Podružnične OŠ Cven, jer izzvenel 30. Dobrodelni kulturni večer ob Materinskem dnevu, v petek, 22.3.2019 v Domu kulture Ljutomer. Imel je bogato sporočilo: potrebno je deliti svoje pevske, plesne, govorne... darove, prav tako pa tudi materialne darove. ZAKAJ? Ta delitev bogati tiste, ki dajejo in tiste, ki prejemajo. Eno izmed pomembnih sporočil je bila vztrajnost organizatorjev ...

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 08:38