V Ljutomeru zapeli pevski legendi, Tereza Kesovija in Helena Blagne

V soboto, 23. marca, sta v dvorani ŠIC v Ljutomeru na koncertu ob materinskem dnevu zapeli dve pevski legendi, Helena Blagne in Tereza Kesovija. Tereza Kesovija, izjemna umetnica, ki je nedavno obeležila 60 let kariere ter Helena Blagne, najuspešnejša slovenska pevka vseh časov, sta predstavili repertoar najbolj prepoznavnih pesmi.

nedelja, 24. marec 2019 ob 07:29

Smeti sodijo v smetnjak - Dajmo se tega držati!

Ob svetovnem dnevu voda so PGD Gornja Radgona, GA-PO-RA in Lions klub Gornja Radgona pripravili tradicionalno čistilno akcijo v mestu Gornja Radgona in bližnji okolici. Tokrat so predvsem čistili obrežje reke Mure in tudi bližnjo okolico. "V naši neposredni bližini je prelepi biser narave, reka Mura. Na žalost pa se lepote ne zavedajo vsi, in jo namerno uničujejo z odlaganjem smeti. Zato smo vsi, ki želimo, da se okolica ohrani čista, da bodo tudi naši zanamci lahko uživali in prež ...

sobota, 23. marec 2019 ob 19:33

Veržej premagal Radgono, ki je prikovana na dno lestvice

V soboto, 23. marca, sta se v 17. krogu 3. SNL - vzhod, v Veržeju pomerila NK Veržej in ŠNK Radgona. Veržej je povedel v 7. minuti, ko so si gostje zabili avtogol. V svojo mrežo je žogo spravil vratar Simon Strajnšak. V drugem polčasu sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti, a se je rezultat spremenil šele v zadnjih minutah tekme. V 84. minuti je končni izid 2:0 postavil Andraž Sorko.

sobota, 23. marec 2019 ob 19:11

Tudi Vlado Kreslin se je potil pri nalaganju plastičnih zamaškov na Ptuju

Ptujski humanitarec Ignac Habjanič že vrsto let zbira plastične zamaške, katerih izkupiček se namenja za zdravljenje mladih bolnikov in za pomoč invalidnim osebam pri nabavi potrebnih pripomočkov. V ponedeljek, 18. marca 2019 je bil organiziran že 16. odvoz, ki ga je kot vse ostale do sedaj opravil 74. pehotni polk Slovenske vojske iz Maribora.

sobota, 23. marec 2019 ob 18:06

Prleki navijali v Planici

Tudi letošnje leto se je pod letalnico v Planici zbrala velika množica ljudi, ki so prišli navijat in spodbujat naše skakalce. Zraven vseh Gorenjcev, Primorcev, Dolenjcev in Notranjcev seveda ni manjkalo niti Prlekov.Otvoritvena tekma spektakla v Planici je bila posamična tekma, odličnih skokov slovenskih skakalcev Petra Prevca, Anžeta Semeniča ter Timija Zajca in Domna Prevca, ki sta pristala tik pod stopničkami na 4. in 5. mestu. Prvo mesto pa je tokrat šlo v roke Nemcu Eisenbichlerju ...

sobota, 23. marec 2019 ob 17:55

Na avtocesti zgorelo osebno vozilo

V soboto, 23. marca, ob 9.53 je na pomurski avtocesti v smeri Maribora, pred izvozom za Sveto Trojico v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, zagorelo osebno vozilo.Gasilci GB Maribor, PGD Sveta Trojica in Gornja Radgona so požar pogasili. Vozilo je uničeno.

sobota, 23. marec 2019 ob 16:05

Društveno ocenjevanje vin Društva vinogradnikov Mala Nedelja

V Društvu vinogradnikov Mala Nedelja so na sedežu društva v Moravcih, opravili ocenjevanje vzorcev vin njihovih članov. Ocenjevalna komisija pod vodstvom mag. Antona Vodovnika, sestavljali so jo še Barbika Žunič, Cvetka Sakelšek, Slavko Žalar in Ernest Novak, je ocenila 66 vzorcev vin letnika 2018 in 3 vzorce letnika 2017.Povprečna ocena ocenjenih vzorcev je 18,09 točk, kar je, po mnenju vinogradnikov in tudi strokovne komisije, dober dosežek, prevsem glede na pogoje kletarjenja, ki ...

sobota, 23. marec 2019 ob 09:55

Reševali plavajoči mlin na Otoku ljubezni, ki je tonil

V petek so bili gasilci in potapljači v Ižakovcih na delu že od dopoldanski ur, saj se je plavajoči mlin na reki Muri na Otoku ljubezni v Ižakovcih potapljal. Rešiti so poskušali, kar se rešiti da, vsaj muzejski del mlina.Na kraju sta bili tudi dve dvigali, s katerimi so skušali mlin dvigniti iz obeh strani. Intervencija je potekala celoten dan do poznih večernih ur, na koncu jim je mlin uspelo rešiti.

petek, 22. marec 2019 ob 21:34

»Mura je naša, Mure ne damo!«

Zveza društev Moja Mura je v sklopu kampanje Rešimo Muro, odkorala na ulico. Shod so pripravili v Ljubljani, ker vlada do 21. marca še ni sprejela uredbe, ki Dravskim elektrarnam preprečuje izgradnjo hidroelektrarn na reki Muri.

petek, 22. marec 2019 ob 21:21

Na avtocesti zaradi prometne nesreče več ur oviran promet

Prometno-informacijski center poroča, da je na avtocesti A5, Maribor - Lendava, med priključkom Sv. Trojica in priključkom Vučja vas v smeri Murske Sobote zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas. Vozni pas je zaprt že nekaj ur, tam je tudi gost promet z zastoji, v dolžini 3 km.Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je ob 18.39 na avtocesti Maribor-Murska Sobota cca 2 kilometra pred izvozom za Vučjo vas tovorno vozilo zapeljalo s ceste. Zaradi možnosti poškodbe rezervoarja so ...

petek, 22. marec 2019 ob 20:39