Iz dvorišča želel na silo odpeljati pralni stroj

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 18. marca, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 08:40 so v naselju Središče ob Dravi obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, med voznikoma tovornih vozil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

torek, 19. marec 2019 ob 16:59

Za bližnjo prihodnost napovedujejo zvišanje cen mleka

V četrtek, 14. marca, je bil v restavraciji Pan v Kidričevem sklican 27. občni zbor Mlekarske zadruge Ptuj, ki se ga je udeležilo preko 200 članov. Mlekarska zadruga Ptuj je največja specializirana zadruga v Sloveniji, ki je v okviru svoje osnovne dejavnosti v letu 2018 od cca. 760 članov odkupila 63,5 mio l mleka, in ustvarila skupno preko 25,6 mio evrov prometa.

torek, 19. marec 2019 ob 16:40

Mostovi povezujejo

V soboto, 16. marca, je v stolni cerkvi v Murski Soboti potekal koncert po imenu »Mostovi povezujejo«. Mešani pevski zbor Štefana Kovača, pod vodstvom Tomija Bušinoskega, je gostil zbor Con Fuoco Univerze za znanost in tehnologijo AGH v Krakovu. Zbor sestavlja 39 pevcev, študentov in diplomantov omenjene univerze, ki so skupaj s svojim godalnim orkestrom očarali publiko z mladimi glasovi in izjemnim programom.

torek, 19. marec 2019 ob 14:03

Z vozilom namenoma trčil v vrata in vstopil v preddverje

Iz PU Maribor so sporočili, da je v noči na 19. marec, neznani storilec z neznanim vozilom namenoma trčil v vrata in na tak način vstopil v preddverje ene izmed optik v Mariboru. Tam je s kladivom razbil še drsna vrata, s tem pa sprožil dimni alarm. Zaradi tega je moral z dejanjem prenehati in si ni ničesar prisvojil.Z dejanjem je neznani storilec vseeno povzročil za okoli 4.000 evrov materialne škode.

torek, 19. marec 2019 ob 12:10

V kurilnici popustil ventil pri peči za centralno ogrevanje

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je v torek, 19. marca, ob 9.29, v Ključarovcih v občini Križevci v kurilnici stanovanjske hiše popustil ventil pri peči za centralno ogrevanje, zato je uhajala para.Gasilci PGD Ključarovci, Boreci, Kokoriči, Lukavci in Križevci pri Ljutomeru so zaprli ventil, izpraznili kurišče v peči, pogasili tlenje pred pečjo in prezračili kurilnico.

torek, 19. marec 2019 ob 11:33

Izjemni rezultati učencev Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

Učenci in njihovi profesorji ponovno dokazujejo, da je Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer šola z več kot 90-letno tradicijo, ki dosega izjemne rezultate. Dosežki na tekmovanjih so znova dokaz, da imajo v ljutomerski glasbeni šoli odlične učence in seveda tudi profesorje, ki s svojim kvalitetnim delom potrjujejo njihovo kvalitetno pot, ter so dokaz, da stopajo proti samemu vrhu glasbenega šolstva v Sloveniji.

torek, 19. marec 2019 ob 08:37

22. zbor članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije

Dolga prijateljstva so kot dragocenosti, ki jih vsa leta loščimo, da postanejo še lepše in trajnejše. (Celia Brayfield)Zbrali smo se v petek, 8. marca, na mednarodni dan žena. Zbora se je udeležilo osemnajst članov (17 članic, 1 član; klub šteje 28 članov), veseli pa smo bili tudi obiska naših gostov, predsednice ptujskega kluba Sonje Hliš, ter Jurija Borka, župana Občine Središče ob Dravi. V svojem nagovoru nam je čestital k uspešnemu delovanju in poudaril pomen naših vedno ...

torek, 19. marec 2019 ob 08:17

Ormožani uspešno v novo tekmovalno sezono

V soboto, 16. marca, je na Ptuju potekal 1. turnir za državno prvenstvo Kickboxing zveze Slovenije v disciplinah light contact, point fighting in kick light. V organizaciji domačega Kluba borilnih veščin Ptuj v sodelovanju s Kickboxing zvezo Slovenije se je tekmovanja v državnem prvenstvu udeležilo 248 tekmovalcev iz 23 klubov. Pet tekmovalcev Kluba borilnih veščin iz Ormoža je pod vodstvom trenerjev Milana Korotaja in Žana Tomažiča doseglo naslednje odlične rezultate:

torek, 19. marec 2019 ob 08:02

V Ljutomeru obravnavali izsiljevanje

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri kazniva dejanja, dve prometni nesreči z gmotno škodo, tri kršitve javnega reda in miru, eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, dva primera povoženja divjadi ter zasegli eno vozilo.

torek, 19. marec 2019 ob 07:02

Programsko volilna konferenca Območnega združenja VVS Ljutomer

Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza. Deluje v javnem interesu in združuje udeleženke in udeležence priprav na vojno ali vojne za Slovenijo, ki so ne glede na politična in svetovno nazorska prepričanja aktivno sodelovali v pripravah na vojno oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za obranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije v obdobju od 17. maja 1990 do 26. oktobra 1991. Veterani in veteranke ...

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 20:021