Moč glasbe nas združuje ob materinskem dnevu

V soboto, 23. marca, ob 19. uri se bo v športni dvorani Lenart ponovno odvijal spektakel, saj bo potekalo koncertno snemanje »Moč glasbe nas združuje«. Prireditve Moč glasbe nas združuje so med najbolj obiskanimi prireditvami v Slovenskih goricah, kjer gostijo velika domača in tuja glasbena imena ter so poznani predvsem po tem, da obujajo glasbene legende in stare uspešnice.

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 19:43

Vlomil v vikend ter odnesel meso in vino

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem koncu tedna obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 15. marca, ob 11.10 uri so opravili zaslišanje osumljenca kaznivega dejanja nasilje v družini. Ob 11.46 uri so v naselju Cvetkovci obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo. Opravljen je bil ogled ter zaključeno z uradnim zaznamkom policista.

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 19:18

Velika cisterna iz drugega kraja razlila gnojnico pri nas

V četrtek dopoldne prihrumi ogromen traktor s še večjo cisterno gnojevke mimo hiše in zares ogromne količine gnojevke zlije na mali njivi v bližini hiš kar dvakrat. Že res, da ni več snega in je že mesec marec, a v lepem suhem vremenu le ni ravno primerno neposredno ob naseljeni hiši razlivati toliko gnojnice, ne ravno prijetnega vonja. Pa ne gre le za to. Bolj me zanima, kdo sploh spremlja, koliko gnojnice se stresa na njive, saj je vendar jasno predpisana največja dovoljena količina ...

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 18:162

Trinajsta izvedba Slovensko goriške šahovske lige

Leta 2007 je skupina zanesenjakov organizirala šahovsko tekmovanje, katerega so se udeležile tri ekipe, med njimi tudi ekipa Športnega društva Sv. Tomaž in Športnega društva Juršinci. Prav po zaslugi vodja šahovske sekcije slednjega, Antona Lajha, so se v kasnejših letih pridružile številne druge ekipe. Največ jih je bilo 13, v zadnjem času pa se je ta številka ustalila pri desetih, med njimi z občasnim premorom tudi ekipa Sv. Tomaža. 

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 18:06

Hrvaškemu državljanu zasegli 10 kg konoplje in nekaj kokaina

Murskosoboški policisti so pretekli teden ustavili vozilo, v katerem sta bila hrvaška državljana, 40-letni moški in 26-letna ženska. Med rutinsko kontrolo so ugotovili, da je voznik že stari znanec policije. Kasnejša preiskava vozila je pokazala, da sta imela v vozilu kar 10 kg prepovedane droge konoplje. Podrobnosti kriminalistične preiskave je na današnji izjavi za javnost predstavil Roman Medik, vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU Murska ...

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 15:19

Tovorno vozilo dvignili, za tovor pa potrebujejo večje dvigalo

V ponedeljek, okoli 11.35 se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti Ptuj - Zavrč, izven naselja Dolane oz. pri gradu Borl. Takrat je 43-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Mednarodnega mejnega prehoda Zavrč proti Ptuju. Izven naselja Dolane je vozil preblizu desnemu robu vozišča, zaradi tega zapeljal s ceste in se prevrnil na bok, na obrežje reke Drave. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 15:01

Izobraževalni obisk učiteljev OŠ Križevci v šoli v Turčiji

V ponedeljek, 11. marca, so se predstavniki OŠ Križevci v okviru projekta Erazmus+ odpravili na izobraževalni obisk na šolo v Kamluco. Srečanje je potekalo na temo »Zdrav duh v zdravem telesu«, strokovni delavci so izmenjali izkušnje ter opazovali praktično izvedbo pouka ter dejavnosti, ki vzpodbujajo fizično aktivnost otrok v šoli.Hkrati so posebno pozornost namenili organizaciji pouka ter aktivnostim v toku šolskega dneva.

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 12:43

V Ljutomer prihaja rock spektakel skupine Queen

Filmska zgodba o Freddieju Mercuryju in skupini Queen podira vse rekorde - postal je najbolj gledana glasbena biografija vseh časov in eden od najbolj gledanih filmov vseh časov v Sloveniji. Film je na letošnjih oskarjih prejel štiri zlate kipce. Show must go on, We are the champions, I want to break free, Radio Ga Ga, We will rock you, Bohemian rhapsody... so samo nekateri od legendarnih hitov, katere boste lahko slišali v živo.

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 12:28

Predstavili modne zapovedi za letošnjo pomlad in poletje

V petek je v Mariboru potekala velika Europarkova modna revija, na kateri so vrhunske manekenke in manekeni predstavili modne zapovedi za letošnjo pomlad in poletje. Tik pred prihodom koledarske pomladi je namreč pravi čas, da prevetrimo garderobo in pomlad pričakamo v najnovejših modnih kombinacijah.

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 10:30

Voznik začetnik bo že po slabih 5 mesecih ob vozniško dovoljenje

Policisti PP Slovenska Bistrica so v četrtek, 14. marca, ob 8.19, ustavili voznika začetnika iz Zgornje Bistrice. Na Stepišnikovi ulici v naselju Slovenska Bistrica so namreč izmerili, da je proti Poljčanam vozil s hitrostjo 91 km/h, čeprav je hitrost v naselju omejena na 50 km/h.Policisti so zoper voznika podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru. Za tak prekršek je predpisana globa 1.000 evrov in 9 kazenskih točk, kar pomeni, da se vozniku začetniku začasno odvzame vozni ...

ponedeljek, 18. marec 2019 ob 10:08