Za avtomobil plačal dobrih 14 tisoč evrov, a ga nikoli ni dobil

Policisti PP Murska Sobota obravnavajo kaznivo dejanje goljufije pri nakupu avtomobila. Prijavitelj je preko spletne strani zasledil oglas za prodajo osebnega avtomobila znamke Audi, za ceno dobrih 14.000 evrov. Vzpostavil je kontakt s prodajalcem v tujini in vozilo plačal. Ker vozila do dogovorjenega datuma ni dobil je ugotovil, da je spletna aplikacija lažna in, da ne obstaja. Policisti o zadevi zbirajo obvestila.

petek, 15. marec 2019 ob 14:38

V bankomat odvrgli ročno bombo in povzročili za vsaj 14 tisoč evrov škode

Mariborski kriminalisti so 23. 9. 2018 obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine in kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. V času storitve, so se namreč do trgovskega centra v Mariboru pripeljale neznane osebe. Pristopile so do bankomata in na njem s primernim orodjem zlomile ekran. Skozi nastalo odprtino so v notranjost bankomata odvrgli ročno bombo M52 P3. Zaradi eksplozije je prišlo do poškodovanja bankomata in objekta.

petek, 15. marec 2019 ob 13:56

Državljani Libije preplezali panelno ograjo in zaprosili za mednarodno zaščito

V torek, ob 10.15 so policisti PP Ormož v Obrežu, na železniških tirih prijeli štiri državljane Libije. Ugotovili so, da so vsi štirje nedovoljeno prestopili državno mejo z Republiko Hrvaško v Središču ob Dravi, iz smeri naselja Trnovec tako, da so preplezali panelno ograjo. V postopku so vsi štirje zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom.

petek, 15. marec 2019 ob 13:49

Napoveduje se protestni shod pred poslopjem Državnega zbora za reko Muro

Kampanja Rešimo Muro! je danes ob 8.00 začela odštevanje do dneva odločitve - 21. marca, ko ima vlada zadnjo priložnost, da sprejme osnutek uredbe, ki bi Dravskim elektrarnam Maribor odvzela koncesijo za gradnjo osmih hidroelektrarn na Muri. Zakonsko določeni trije tedni medresorskega usklajevanja, v času katerega naj bi bila uredba pripravljena za potrditev v vladi, so se namreč iztekli, danes teče že 28. dan.

petek, 15. marec 2019 ob 09:351

Tokrat kradli prašiče...

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest kaznivih dejanj, dve prometni nesreči z gmotno škodo, požar na osebnem avtomobilu, tri kršitve javnega reda in miru ter en primer povoženja divjadi.

petek, 15. marec 2019 ob 07:281

V Ljutomer prihaja duo VANILLAZ

Destination X se vrača! Tokrat kot največji elektronski dogodek v regiji do sedaj. V Ljutomeru pripravljajo največji elektronski glasbeni spektakel, kjer bo nastopilo 5 DJ-ev, v petek, 5. aprila, v ŠIC Ljutomer.

četrtek, 14. marec 2019 ob 21:47

Performans: Kaj je kuga današnjega časa?

Kaj je kuga današnjega časa? Kaj razkraja, ubija in uničuje tudi današnjo družbo? Je že prepozno ali še imamo čas za spremembo?To so bila vprašanja, ki so si jih dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer postavljali ob pripravah umetniškega performansa.V četrtek, 14. marca, se je v Kulturnem domu Ljutomer v izvedbi ljutomerskih gimnazijcev odvil pravi spektakel utripajoče glasbe, kostumov in dramatične igre.

četrtek, 14. marec 2019 ob 21:341

Pravilna rez vinske trte za boljši pridelek

Glede na to, da je v minulih dneh in tednih tudi nad našimi ravnicami in vinorodnimi goricami bilo zelo toplo za ta letni čas, je večina domačinov raje zapustila bližino toplih peči. In tako je bilo tudi na območju Radgonsko-Kapelskih goric, kjer pridni vinogradniki niso počivali. Tako je že večina vinske trte obrezana in sedaj čaka na začetek svojega "delovanja in pridelovanja" še enega vrhunskega vinskega letnika. Poleg rezi v vinogradih pa je v zadnjem času na skrajnem severovzhodu ...

četrtek, 14. marec 2019 ob 19:02

Jasmin Stavros bo 50 let svoje profesionalne glasbene kariere proslavil v Lenartu

Jasmin Stavros letos obeležuje 50 let profesionalne glasbene kariere, katero se je odločil z uspešnicami iz zlate dobe proslaviti v Lenartu na Moč glasbe nas združuje, saj se z Denisom Poštrakom, ki prireja koncert, poznata že vrsto let. Na tej prireditvi bodo med drugim nastopili še Rendez-Vous, Andrej Šifrer, Ansambel bratov Poljanšek, Malibu, Klapa Leut, Rudi Šantl, Lara Kramberger in drugi.

četrtek, 14. marec 2019 ob 16:38

Na Maraton treh src prvič s štirinožnimi prijatelji

Maraton treh src bo v soboto, 18. maja 2019, predstavil posebno novost, ki se jo bodo razveselili vsi ljubitelji štirinožnih ljubljenčkov. Postal bo namreč prva slovenska tekaška prireditev, ki se je lahko udeležijo tudi lastniki psov s svojimi ljubljenčki. Zanje bo organizirana ločena, kilometer dolga trasa, kjer bodo imeli tekači priložnost za rekreacijo in sproščeno druženje v družbi svojih pasjih prijateljev.

četrtek, 14. marec 2019 ob 12:28