Napovedali zvišanje starostne meje za upokojitev na 67 let

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je pripravilo predloge spremembe treh zakonov, in sicer predloge sprememb Zakona o socialno varstvenih prejemkih, predloge sprememb Zakona o urejanju trga dela in predloge sprememb Zakona o pokojninskem in invalidskem varstvu. Predlagane spremembe je predstavila ministrica mag. Ksenija Klampfer.

sreda, 13. marec 2019 ob 11:571

Pri podiranju dreves se je posebno hudo telesno poškodoval, za njegovo življenje se še borijo

Policisti PP Gorišnica so v torek preverjali govorice, da se je že v nedeljo 10. 3. 2019, v gozdu v Turškem vrhu zgodila nesreča pri delu, v kateri se je ena oseba posebno hudo telesno poškodovala. O nesreči policisti niso bili obveščeni.

sreda, 13. marec 2019 ob 11:41

24-letni voznik pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je v torek, malo pred 21. uro pred naseljem Beltinci zaradi prekratke varnostne razdalje voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del vozila voznice osebnega avtomobila. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 1,13 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper 24-letnega voznika sledi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu. V prometni nesreči ni bilo telesno poškodovanih.

sreda, 13. marec 2019 ob 10:14

Jeseni prodal grozdje, a še do danes ni dobil plačila

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v torek, 12. marca, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 10.00 je oškodovanec iz okolice Ormoža prijavil kaznivo dejanje goljufije. Navedeni je namreč v jeseni prodal grozdje, katerega pa mu storilec vse do danes še ni plačal.

sreda, 13. marec 2019 ob 08:25

Pričel se je drugi del tekmovanja v 3. SNL - vzhod

Prav v času, ko so ženske praznovale svoj dan žena, moški pa "dan mučencev", se je s 15. krogom začel pomladni del tekmovanja v 3. SNL - vzhod. In kot je bilo cel jesenski del, je tudi nadaljevanje bilo sila neuspešno za nogometaše ŠNK Radgona. Pomlajena domača ekipa sicer ni razočarala, še posebej v 1. polčasu, ko so varovanci trenerja Jožeta Sečkarja imeli žogo več v posesti, ter tudi nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristili. Žal se je spet potrdilo, da ŠNK Radgona nima pravega ...

sreda, 13. marec 2019 ob 08:15

Slavni glasbenik Tone in njegova Ana obeležila 60 let poroke

Čeprav je bil Anton, ki so ga mnogi klicali Tone, Neuvirt, Pesničan, ga pozna veliko širši krog ljudi na severovzhodu države. Poznajo ga predvsem po njegovi glasbeni skupini Neuvirtova pihalna godba, s katero je nastopal na številnih prireditvah v bližnji in daljni okolici. Najbolj ga poznajo po igranju na novih mašah ali primicijah in igranju v cerkvah ob slovesnih dogodkih, žegnanjih ali večjih cerkvenih praznikih. Ko so zaigrali Neuvitrovi muzikanti, tako so ljudje rekli, so bile cerkve ...

sreda, 13. marec 2019 ob 07:59

Avto je kot ženska, mora biti vedno urejen!

Medtem, ko za današnjo mladino pogosto slišimo, da gre večinoma za lenobe, ki niso pripravljeni poprijeti za nobeno delo in desetletja živijo v "hotelu mama", so vse pogosteje vmes tudi takšni, ki so pripravljeni poprijeti za vsakršno delo. In med njimi je gotovo tudi 24-letni Timi Varga iz Segovcev v Apaški dolini, ki ga mnogi z radgonskega območja in tudi širše poznajo, najprej kot aktivnega gasilca PGD Gornja Radgona, še bolj kot fotografa, ki je v preteklosti za nekatere spletne portale ...

sreda, 13. marec 2019 ob 07:47

Policisti obravnavali odvzem mladoletne osebe

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest kaznivih dejanj, dve prometni nesreči z materialno škodo, dve kršitvi javnega reda in miru, požar in povoženje divjadi.

sreda, 13. marec 2019 ob 07:36

Po veliki zmagi se RK Jeruzalem Ormož vrača v Ljutomer

Po veliki zmagi proti nekdanjemu evropskemu prvaku Celju Pivovarni Laško se rokometaši ormoškega Jeruzalema znova vračajo v Ljutomer. V zadnjem krogu rednega dela prvenstva bodo v dvorani ŠIC Ljutomer gostili drugo uvrščeno Ribnico, ki se poteguje za naslov prvaka.Tekma bo odigrana to soboto, 16. marca, s pričetkom ob 19. uri. Pridite in še enkrat napolnite ljutomersko dvorano ŠIC ter pomagajte ormoškim rokometašem do novega velikega skalpa.

torek, 12. marec 2019 ob 19:51

Popoldansko sladkanje s tortami v DOSOR-ju

Že od samega začetka delovanja DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, od leta 2008, je stanovalka v DOSOR-ju Ema Matijevič. Čeprav v naslovu članka piše »odhajajoče«, ona še ne odhaja, pač pa je še kako »vpeta« v vsakdanja dogajanja v domu, čeprav so ji zadnja leta že malce »v napoto«, ima jih namreč 81. Vsa leta je skoraj nepogrešljiva v domski restavraciji, kjer skrbi za higieno pribora. Nekaj tega se je »priučila«, ko je bila ...

torek, 12. marec 2019 ob 19:24