Moje zgodnje otroštvo

A veste mogoče, o čem je nekoč sanjalo vsako ukrajinsko dekle, no - skoraj vsako? Dokler je še mlado, lepo in privlačno za posameznike moškega spola oziroma je zanimivo na trgu? Čimprej oditi v tujino, najbolje v Ameriko, lahko pa tudi v Anglijo, Francijo ali Italijo, v glavnem, v kako solidno evropsko državo in se tam poročiti z bogatim poslovnežem ter srečno živeti do konca svojih dni ... Ta princ ne rabi imeti belega konja, zadostoval bi že mercedes, ali BMW pa tudi modra kri ni ...

nedelja, 17. marec 2019 ob 07:50

Ljutomer po preobratu premagal Radgono

V soboto, 16. marca, sta se v Ljutomeru v 16. krogu 3. SNL - vzhod, pomerila Avto Rajh Ljutomer in ŠNK Radgona. Prvi gol na tekmi so dosegli Radgončani v 15. minuti, ko je zadel Srečko Sterniša. Ljutomer je še do konca polčasa izenačil. V 27. minuti je zadel Mario Skuhala, ki je v drugem polčasu v 69. minuti zabil še gol za zmago z 2:1. Po nepopolnem krogu se je Ljutomer po točkah izenačil z vodilnimi Odranci, Radgona pa ostaja na zadnjem mestu.

sobota, 16. marec 2019 ob 18:02

Helikopter v UKC Maribor prepeljal obolelo osebo

V soboto, 16. marca, ob 15.23 je poletel helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor v Ljutomer in v UKC Maribor prepeljal obolelo osebo. Posredovali so tudi gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

sobota, 16. marec 2019 ob 17:25

Šestnajstič so skupaj obrezali »Viteško trto«

V teh že skoraj pomladnih dneh, ko je velika večina trsov po vinorodnih goricah že zdavnaj obrezana in pripravljena na vinski letnik 2019, prihajajo na vrsto tudi simbolni rezi (zlasti potomk stare trte z mariborskega Lenta) različnih trt, ki postajajo prava turistična atrakcija po različnih slovenskih krajih in mestih. In zato ne preseneča, da tudi Slovenski red vitezov vina - Omizje za Pomurje, ki šteje 20 članov, njegov konzul je Štefan Pavlinjek, tajnik pa Zlatko Borak, in Združenje ...

sobota, 16. marec 2019 ob 14:59

V prometni nesreči poškodovane tri osebe

V petek, 15. marca, ob 19.18 sta v križišču na relaciji Trnje-Odranci v občini Črenšovci trčili dve osebni vozili. Gasilci Lendava IGE so nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev, na vozilih odklopili akumulatorja, osvetljevali mesto nesreče in posuli cestišče v vpojnimi sredstvi. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, ki so jih reševalci NMP Lendava in Murska Sobota prepeljali v SB Murska Sobota.Po podatkih PU Murska Sobota je nastalo za 15.000 evrov materialne škode.

sobota, 16. marec 2019 ob 13:13

Premierno uprizorili komedijo Trije vaški svetniki

Kulturno Društvo Fran Ksaver Meško Sveti Tomaž - dramska sekcija, je v petek, 15. marca, v kulturnem domu pri Svetem Tomažu premierno uprizorila odlično komedijo Trije vaški svetniki. Za vse ljubitelje odrskih iger vas KD F. K. Meško - dramska sekcija vabi, da si to komedijo lahko ogledate še v soboto, 16. in v nedeljo 17. marca pri Svetem Tomažu. Vstopnine ni, veseli pa bodo vsakega prostovoljnega prispevka.

sobota, 16. marec 2019 ob 10:13

Kar 227 krat je darovala kri in rešila mnoga življenja

Te dni je še posebej veselo pri Ajlečevih v Seliščih v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, kjer je ena najstarejših občank Marija Ajlec, rojena Žunič, praznovala 90. rojstni dan. Med drugimi so ji čestitali in zaželeli še veliko zdravih let župan Anton Slana ter predsednica in poverjenica Krajevnega odbora RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala oziroma Rozina Kraner. Obiska omenjene delegacije je slavljenka bila nadvse vesela, saj je po čestitkah in izročenih darilih, lahko z njimi ...

sobota, 16. marec 2019 ob 09:491

Na območju Ljutomera obravnavali grožnjo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri kazniva dejanja, dve prometni nesreči, pet kršitev javnega reda in miru, šest povoženj divjadi in zasegli vozilo.

sobota, 16. marec 2019 ob 08:18

V stanovanjski hiši našli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da sta v petek, 15. marca, ob 13.08, v naselju Hrastje-Mota, občina Radenci, gasilca PGD Hrastje-Mota, v prisotnosti policije, s tehničnim posegom odprla vhodna vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila mrtva oseba.

petek, 15. marec 2019 ob 19:14

Štrajk: »Ne laufam na evre!«

Na tisoče mladih Slovencev je na petkovo jutro odkorakalo iz učilnic na ulice, s čimer so postali del globalnega gibanja Podnebni štrajk. Organizatorji ocenjujejo, da se je protestov udeležilo več kot deset tisoč učencev, dijakov in študentov, kar je presenetilo še največje skeptike. Mladi so ponovno dokazali, da jim je mar za okolje, v katerem živijo in opozorili na sporne politične prakse, ki jim kradejo prihodnost.

petek, 15. marec 2019 ob 19:05