Oktet Arion zapel z gosti

V soboto, 9. marca, je v Domu kulture v Ljutomer Oktet Arion pripravil koncert z gosti. Oktetu sta se na odru pridružila Ženska vokalna skupina Stridonne in Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer. Koncert, kateremu je med drugim prisluhnil tudi podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič, je povezovala Jasmina Bauman.

ponedeljek, 11. marec 2019 ob 17:36

Tujec se je več dni gibal po mestu ter spal v podhodu

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 8. marca, ob 7:18 uri so bili obveščeni, da v podhodu zgradbe na Kerenčičevem trgu leži neznani moški. Kršitelju je bil zaradi kršitev določb Zakona o tujcih in Zakona o varstvu javnega redu in miru, izdan plačilni nalog.

ponedeljek, 11. marec 2019 ob 15:17

54-letnemu državljanu Nemčije zasegli pirotehniko

V soboto, 9. marca, ob 22.50, je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 54-letni državljan Nemčije. Bil je potnik na rednem avtobusu registrskih oznak BiH.

ponedeljek, 11. marec 2019 ob 12:27

»Dovolj zavlačevanja, sicer gremo na ulice!«

Minister za okolje in prostor je po razglasitvi Biosfernega območja pod okriljem UNESCO seznanil slovensko javnost, da bo vladi Republike Slovenije predlagal razveljavitev Uredbe o koncesiji za rabo vode za proizvodnjo električne energije na delu vodnega telesa reke Mure od Sladkega vrha do Veržeja, ki predvideva 8 hidroelektrarn na reki Muri.

ponedeljek, 11. marec 2019 ob 12:09

Pod vplivom drog vozil neregistrirano vozilo in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti Policijske postaje Gorišnica so v nedeljo ob 10.43, izven naselja Dolane ustavili 35-letnega Mariborčana, voznika osebnega avtomobila, znamke Ford, tip Focus. Pri kontroli so ugotovili, da vozi vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zraven tega so policisti ugotovili, da vozilo ni bilo registrirano in da sta bili na vozilu nameščeni registrski tablici, ki nista bili izdani za vozilo, ki ga je vozil.

ponedeljek, 11. marec 2019 ob 10:47

KUD Križevci pripravili koncert ob dnevu žena

KUD Križevci so v petek, 8. marca, pripravili koncert ob dnevu žena. Več kot eno uro repertoarja je navdušilo obiskovalce, prevladoval je nežnejši spol, godbeniki pa so po vsaki skladbi poželi bučen aplavz. Dirigent Janko Škrajnar je ubran orkester vodil skozi domače in tuje skladbe, ki so se dotaknile prav vsakega obiskovalca petkovega večera.

ponedeljek, 11. marec 2019 ob 09:571

David Lukman in David Žibrat državna prvaka v disciplini Full Contact

V nedeljo, 10. marca, je na Ptuju potekalo državno prvenstvo v Ring disciplinah, katerega so se udeležili tudi Kickboxing klub Pomurje. V disciplini Full Contact sta se borila in postala državna prvaka David Lukman (-81kg) in David Žibrat (-91kg ).V soboto, 16. marca, pa klub čaka še drugi del državnega prvenstva in sicer državno prvenstvo v Tatami disciplinah, katerega se bodo udeležili z 10 tekmovalci in tekmovalkami.

ponedeljek, 11. marec 2019 ob 09:46

Pred PGD Grabšinski breg pomembno leto: prevzem gasilskega vozila in praznovanje 80-letnice društva

V petek, 1. marca, so gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Grabšinski breg v njihovem gasilskem domu pripravili 80. jubilejni občni zbor društva. Na začetku so kulturnem programu nastopili pevci Mladi veseljaki iz Cirkulan in pionirji iz njihovega PGD Grabšinski breg. V uradnem delu je zbrane člane in goste pozdravil Matej Holc predsednik PGD Grabšinski breg, nato je bila na vrstnem redu izvolitev delovnega predsedstva.

ponedeljek, 11. marec 2019 ob 08:40

Magi in Dejan zmagala v Zagrebu

V Zagrebu je potekalo Odprto prvenstvo Hrvaške v atletiki v dvorani za veterane. Nastopilo je več kot 220 atletov iz štirih držav. Tekmovanje je bilo v novi sodobni atletski dvorani, ki je prva te vrste na Hrvaškem. Magi in Dejan sta se odlično odrezala. Dejan Preindl iz Bratoncev, član Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote je zmagal v teku na 3000 metrov v kategoriji 40-44 let, Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci, pa je zmagal trikrat v kategoriji 60-64 let ...

ponedeljek, 11. marec 2019 ob 07:36

Ljutomerski karateisti nastopili v Laškem

V soboto, 9. marca, je v Laškem potekal karate turnir A kategorije, ki velja za enega izmed najmočnejših karate turnirjev pri nas. Nastopilo je 61 klubov iz 6 držav in 498 tekmovalcev. Prav tako so na turnirju nastopile reprezentance Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije.

nedelja, 10. marec 2019 ob 21:23