Uporabniki VDC z enkratno razstavo v DOSOR-ju

Čeprav se v Domu starejših občanov (DOSOR) Radenci vseskozi odvijajo takšne in drugačne prireditve in dogodki, je odprtje zadnje razstave, ki bo kar nekaj časa na ogled v avli tamkajšnjega doma, vseeno bilo nekaj posebnega. Pred prepolno avlo stanovalcev doma, uporabnikov VDC ter drugih gostov in obiskovalcev, so namreč odprli likovno razstavo varovancev Varstveno delovnega centra (VDC) Murska Sobota - enota Gornja Radgona. Ob pomoči mentorja Danila Plohla ter predsednice Likovnega druš ...

četrtek, 7. marec 2019 ob 07:53

Voznik začetnik skozi naselje drvel s 117 km/h in na znake policistov ni ustavil

Policisti PP Slovenska Bistrica so v ponedeljek, 4. marca, ob 18.50, na Partizanski ulici v Oplotnici, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, z laserskim merilnikom hitrosti izmerili, da je voznik osebnega avtomobila vozil kar 117 km/h. Ob upoštevanju tolerance to pomeni, da je vozil s hitrostjo najmanj 111 km/h, kar je najmanj 61 km/h več od dovoljene.

sreda, 6. marec 2019 ob 15:53

S skupnimi močmi nad tihega ubijalca-diabetes

V navzočnosti le slabe tretjine, od 102 članici in člana, ter nekaterih gostov, predvsem iz sosednjih sorodnih društev, je v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona potekal tradicionalni letni zbor Društva diabetikov Gornja Radgona. Poleg predstavnikov nekaterih sorodnih društev iz Pomurja, sta prisotne pozdravila tudi direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula, ki je izrazil zadovoljstvo, da društvo pogosto gostuje v njihovem domu, ter novi radgonski podžupan David Roškar, ki ...

sreda, 6. marec 2019 ob 15:34

V Goričaku prijeli 30-letnega državljana BiH, ki je tihotapil ljudi preko meje

V torek, 5. marca, ob 8.15 so policisti PP Gorišnica v Goričaku prijeli in pridržali 30-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je na nelegalen način z osebnim avtomobilom v našo državo preko državne meje z Republiko Hrvaško, prepeljal 5 državljanov Afganistana. Štirje odrasli Afganistanci in še ne dvoletni otrok, so zaprosili za mednarodno zaščito v Republiki Sloveniji, zato so bili odpeljani v Azilni dom.

sreda, 6. marec 2019 ob 15:20

Voznik trčil v peško, ki se je pri tem huje telesno poškodovala

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 4. marca, ob 7:15 uri so v Središču ob Dravi državljanu R Hrvaške začasno odvzeli osebno izkaznico, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Ob 11:15 uri so v Ormožu državljanki R Hrvaške začasno odvzeli osebno izkaznico, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

sreda, 6. marec 2019 ob 09:31

V občini Razkrižje organizirali prireditev namenjeno mednarodnemu dnevu maternega jezika

V nedeljo, 3. marca, je v Domu kulture Razkrižje že 5. leto zapored potekala prireditev namenjena mednarodnemu dnevu maternega jezika. Uvodoma je zbrane nagovoril župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič. Slavnostna govornica je bila diplomirana igralka, profesorica strokovnih predmetov za gledališče na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, Dunja Zupanec.

sreda, 6. marec 2019 ob 09:15

Poznate ptice, ki živijo v vaši okolici? Veste, kako varovati njihova življenjska okolja?

Pričenja se pomlad in ptički so že začeli žvrgoleti. K ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe lahko prispevamo tudi z varstvom ptic in njihovih življenjskih okolij. Da bi ptice, ki živijo v naši okolici, prepoznali, nam bodo pomagali člani Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. Aktivni so na celotnem področju Prlekije in Prekmurja, kjer s pomočjo prostovoljskih akcij nameščajo in vzdržujejo gnezdilnice za ogrožene vrste ptic, kosijo travnike ...

sreda, 6. marec 2019 ob 08:31

S pokopom pusta zaključili 59. Kurentovanje

Z vrnitvijo mestne oblasti županji in s pokopom pusta se je danes ob prvem mraku zaključilo 59. Kurentovanje. Pustno rajanje se je pričelo opoldan, ko so Ptujčanke in Ptujčani že tradicionalno zaključili z delom in se podali na ulice in trge slovenske pustne prestolnice. Glasba, ples, smeh, veselje in množica mask so zaznamovali še zadnji dan bogatega etnografskega in karnevalskega festivala.

torek, 5. marec 2019 ob 19:56

V zbiralniku čistilne naprave prišlo do onesnaženja s kurilnim oljem

V torek, 5. marca, ob 13.47 je v Radencih prišlo do onesnaženja s kurilnim oljem v zbiralniku čistilne naprave. Gasilci PGD Gornja Radgona so namestili lovilna črevesa ter pivnike, s katerimi bodo odstranili nevarno snov.

torek, 5. marec 2019 ob 18:13

Občina Ljutomer išče direktorja Občinske uprave

Občina Ljutomer je na svoji spletni strani objavila javni natečaj za zasedbo položajnega delovnega mesta - direktor Občinske uprave. Kot je znano, je Občina brez direktorja oz. direktorice od lanskega julija, ko je dotedanja direktorica uprave dr. Tatjana Fulder zapustila Občino Ljutomer in se preselila na novo delovno mesto v eno izmed podjetij na radgonskem območju.

torek, 5. marec 2019 ob 18:061