Simfonija klavirjev nagrajena kot najboljša maska

Mednarodna karnevalska povorka je postregla s pisanim izborom mask, ki jih je predstavilo 44 skupin, od tega 8 iz tujine. V Karnevalski dvorani, kjer se je nadaljevalo dogajanje po Mednarodni karnevalski povorki, so razglasili zmagovalne maske letošnje povorke.

nedelja, 3. marec 2019 ob 21:39

Obisk kurentov v Cezanjevcih

V petek, 1. 3. 2019, so tudi Cezanjevce obiskali kurenti. S svojim obiskom in zvonjenjem odganjajo zimo in vse slabo, prinašajo pa pomlad in vse le dobro. V telovadnici šole so jim učenci pripravili sprejem ter izrazili dobrodošlico. Učencem so kurenti zaželeli veliko zdravja, dobre volje in znanja. V zahvalo pa so jim učenci podarili robčke.

nedelja, 3. marec 2019 ob 21:16

Flisar zaradi incidenta noč preživel na policijski postaji

Filip Flisar, slovenski smučar prostega sloga v disciplini smučarski kros in eden izmed najbolj prepoznavnih vrhunskih športnikov pri nas, je na pustovanju na Ptuju poskrbel za incident, ko se je pijan najprej znesel nad reklamni pano nato pa še nad policijskim vozilom in razbil vetrobransko steklo.

nedelja, 3. marec 2019 ob 19:57

2.500 pustnih mask in tradicionalnih likov si je ogledalo 45.000 radovednih obiskovalcev

Nov vrhunec letošnjega 59. Kurentovanja, mednarodna karnevalska povorka, je na današnjo pustno nedeljo na ptujske ulice in trge privabila skoraj 45.000 radovednih obiskovalcev. Kot častni pokrovitelj se je je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Na povorki se je v svojih kreacijah in koreografijah predstavilo 2.500 udeležencev iz osmih držav.

nedelja, 3. marec 2019 ob 17:58

Na Fašenku v Lotmerki se je množici obiskovalcev predstavilo devet skupin

Na pustno nedeljo, 3. marca, je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekala tradicionalna pustna povorka, Fašenk v Lotmerki, ki ga organizira Turistično društvo Ljutomer. Nič kaj zimsko in precej pomladno, sončno vreme, je tudi letos na trg privabilo veliko število, v najrazličnejše pustne like nešemljenih obiskovalcev, ki so si ogledali povorko.

nedelja, 3. marec 2019 ob 17:25

Karnevalska dvorana doživela svoj pustni vrhunec z Velikim karnevalskim balom

Sinoči je Karnevalska dvorana doživela svoj pustni vrhunec z Velikim karnevalskim balom. Pustna sobota, ki se je na Ptuju začela z mestnim pustnim korzom, se je iztekla v živahno karnevalsko noč. Mnoge Ptujčanke in Ptujčani so se namaskirani udeležili plesa in s svojimi maskami sodelovali v izboru najboljše. Veliki karnevalski bal v okviru Kurentovanja na Ptuju velja za največji tovrstni ples pustnih mask v Sloveniji in v tem delu Evrope.

nedelja, 3. marec 2019 ob 10:30

Nejc Zavratnik maestralno v Beogradu

V Glasbeni šoli Gornja Radgona, ki bo prihodnje leto obeležila častitljivo 70-letnico obstoja in uspešnega delovanja, so upravičeno ponosni na svoje učence in mentorje. Redko se namreč zgodi slovensko ali mednarodno tekmovanje, kjer nastopajo mladi radgonski glasbeniki, da slednji ne bi posegli po visokih dosežkih in priznanjih. In to se je potrdilo tudi te dni, ko je za odličen dosežek poskrbel mladi in nadarjeni saksofonist Nejc Zavratnik iz GŠ Gornja Radgona.

nedelja, 3. marec 2019 ob 09:58

56. generacija GFML odplesala svoj maturantski ples

Konec februarja, 22. in 23., so srednješolci Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki v tem letu zaključujejo svoje šolanje, zaplesali svoj maturantski ples, ki predstavlja pomembno prelomnico v njihovem življenju. 56. generacija GFML je svoj ples odplesala v dvorani ŠIC v Ljutomeru.

nedelja, 3. marec 2019 ob 09:35

Predstavili videoposnetke za promocijo destinacije Jeruzalem Slovenija

V okviru projekta (operacije) Program partnerstva za razvoj in promocijo turizma na območju LAS UE Ormož (PPPT LAS), katerega vrednost je znašala slabih 70 tisoč evrov, so nastali tudi posnetki, ki bodo predstavljali destinacijo Jeruzalem Slovenija. Vodilni partner projekta je bil Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož, s partnerji Občina Ormož, Občina Središče ob Dravi, Občina Sveti Tomaž in Javna razvojna agencija občine Ormož.

nedelja, 3. marec 2019 ob 08:323

»Najti moraš svoj vrt« (Nelson Mandela)

Sama sebi se zdim najbolj dolgočasna oseba na svetu, čeprav mi drugi pripisujejo domišljijo, včasih celo duhovitost in me imajo za kar se da zabavno. Tisti bi me morali videti doma, kdaj zdolgočaseno poslušam svoje otroke, ko mi vsi hitijo nekaj pripovedovati, jaz pa poskušam izpostaviti nekakšen red pri tem govoričenju, kar mi bolj slabo uspeva in nekako medlo odzivam s kratkimi stavki na povedano. Brez leposlovja in domišljije.

nedelja, 3. marec 2019 ob 07:52