Zasegli okrog 6 kg tobaka

V soboto, 16. februarja, v dopoldanskem času sta se na vstop na Mejni prehod za obmejni promet Hotiza pripeljala voznik osebnega avtomobila in sopotnik, oba slovenska državljana. Med policijskim postopkom je bila opravljena kontrola listin za prehod državne meje in vozila. Med kontrolo vozila je bilo v prtljažnem prostoru več vrečk v katerih je bil najden tobak, pakiran po približno 1 kg. Skupaj je bilo zaseženih okrog 6 kg tobaka.Zasežen tobak je bil predan delavcem FURS-a, ki bodo uvedli ...

torek, 26. februar 2019 ob 16:05

S sprejetjem novih članic DPŽ Sv. Jurij ob Ščavnici šteje enainpetdeset kmečkih žena

Za kmečkimi ženami, članicami Društva podeželskih žena Sv. Jurij ib Ščavnici, je še eno pestro, delovno in uspešno leto. To je v uvodu poročila o delu, na občnem zboru društva, v petek, 22. februarja, poudarila dolgoletna predsednica Ema Lančič.

torek, 26. februar 2019 ob 15:11

Vozil s hitrostjo 240 km/h

Policisti PPP Murska Sobota, so minulo nedeljo malo po 12. uri na avtocesti izven naselja Turnišče v smeri Lendave med izvajanjem meritev hitrosti zaustavili 51-letnega državljana Madžarske. Voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes je vozil s hitrostjo 240 km/h, kljub temu, da je hitrost omejena na 110 km/h.Vozniku je bila izrečena globa v višini 1200 evrov in 9 kazenskih točk. 

torek, 26. februar 2019 ob 11:57

V Ljutomeru vlomili v zlatarno

V torek, 26. februarja, ob 7.42 uri so policisti prejeli prijavo vloma v zlatarno v Ljutomeru. Policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled.Več informacij bo znanih po zbranih informacijah.

torek, 26. februar 2019 ob 11:54

Ptuj obiskali orači, baba deda nosi in kurenti

V drugem dnevu predstavitev tradicionalnih etnografskih likov so Ptuj obiskali orači, bab deda nosi in kurenti. Na Mestnem trgu so zbrani množici predstavili svoje like in njihov pomen. Vsakodnevni prikazi avtohtonih pustnih mask predstavljajo zanimiv in fotogeničen vpogled v naše pustne tradicije, hkrati pa so nepozabno doživetje za otroke, ki slednje šele spoznavajo. Do 4. marca se bo ob spremstvu kurentov predstavilo še 8 tradicionalnih pustni likov.

torek, 26. februar 2019 ob 08:15

V požaru cipres tisoč evrov škode

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, požar, dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih in dve povoženji divjadi.

torek, 26. februar 2019 ob 08:02

Ljutomerski karateisti osvojili dve zlati, tri srebrne in pet bronastih medalj

V nedeljo, 24. februarja, je v Velenju potekal že 14. Mednarodni karate turnir Nestla Žganka. Tekmovalo je 49 klubov iz 4 držav, skupaj 403 nastopi. Ljutomerski klub so zaszopali: Taja Plohl, Hannah Vela Rauter, Nuša Janžekovič, Tija Janžekovič in Nick Škoflanc.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 20:18

Perpetuum Jazzile se v Ljutomer vračajo s turnejo Le slovensko

Po enem letu se v športno dvorano ŠIC v Ljutomer vrača vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, tokrat s turnejo Le slovensko. Koncert bo ob dnevu žena, 8. marca, ob 20. uri. Kot poseben gost večera se jim bo pridružil Vlado Kreslin.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 19:51

Na občnem zboru PGD Spodnji Kamenščak podelili priznanja

V soboto, 23. februarja, je na Spodnjem Kamenščaku potekal občni zbor PGD Spodnji Kamenščak. V uvodu je predsednik Janko Magdič pozdravil vse navzoče, še posebej častnega poveljnika PGD Ljutomer Stanka Hunjadija, predstavnika Občine Ljutomer Nika Miholiča, predstavnika PGD Ljutomer, predsednika Danila Polaniča, predstavnike iz pobratenega PGD Zg. Polskava ter predstavnike iz sosednjih društev PGD Gresovščak, PGD Radomerje, PGD Cezanjevci in predstavnike Mladinskega centra ...

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 18:42

Zdravstvena uslužbenka domnevno ponaredila več kot 200 receptov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so v okviru predkazenskega postopka izvajali aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj. Na območju Policijske uprave Maribor je bilo izvedenih skupno 6 hišnih preiskav poslovnih in stanovanjskih prostorov in osebnih avtomobilov, kjer so iskali materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 17:16