Požar uničil 47 cipres

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 25. februarja 2019 dalje na območju celotne države. Razglas velja za območja brez snežne odeje. V tem času je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj ter puščati ali odmetavati goreče predmete in druge snovi, ki lahko povzročijo požar.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 16:57

Na občnem zboru medse sprejele pet novih članic

V Gostilni Križan na Sp. Ščavnici so se na rednem občnem zboru zbrale članice Društva podeželskih žena Gornja Radgona. Na zboru, na katerem so pregledale delo društva v preteklem letu in si zadale naloge za prihodnje, so se jim pridružili tudi gostje: direktor KZ Radgona Danilo Rihtarič, podžupan občine Gornja Radgona David Roškar, predstavnik Zadružne zveze Slovenije Jože Bračko, podpredsednica Zveze kmetic Slovenije Manca Zlodej, svetovalka KGZ Murska Sobota, enota Gornja Radgona ...

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 16:48

Mistika kurentovanja upodobljena v več kot 100 umetniških delih

S podelitvijo nagrad v Galeriji Magistrat se je v petek zaključil 11. Mednarodni slikarski Ex-tempore Ptuj Karneval 2019, na katerem je letos sodelovalo rekordnih 113 del. Nagrade sta podelila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in predsednik KUD Art Stays Jernej Forbici. Grand Prix Mestne občine Ptuj, v vrednosti 1.500 evrov, je strokovna žirija namenila umetniškemu delu Tomaža Plavca iz Ptuja.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 16:29

KMN Tomaž ŠIC bar do prve lige loči še ena zmaga

V soboto, 23. februarja, je ekipa KMN Tomaž ŠIC bar igrala v gosteh pri KMN Miklavž, kjer so v športni dvorani TŠC Maribor odigrali 17 krog v 2. Futsal ligi. Ekipa Tomaža je z dobro igro zmagala z 10:4 in jih do uvrstitve v 1. SFL loči le še ena zadnja tekma, ki bo v Ljutomeru, katero morajo zmagati.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 16:24

Z dvorišča ljutomerskega podjetja ukradel 20 pnevmatik s platišči

Policisti so v nedeljo, malo pred 9. uro prejeli prijavo o vlomu v poslovni objekt v Ljutomeru. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je v noči na 24.2.2019 neznani storilec prerezal žično ograjo podjetja, vstopil v ograjen prostor in iz dvorišča odtujil okrog 20 kosov pnevmatik s platišči za prikolice različnih dimenzij. Natančna količina in škoda bosta znani po opravljeni inventuri. Policisti za neznanim storilcem zbirajo obvestila.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 13:55

Radenci: 20-letnica društva osteoporoznikov

V Radencih je sedež Društva za osteporozo Pomurja, ki letos praznuje 20-letnico ustanovitve. Predsednica društva je domačinka Silva Marinkovič, v društvo pa je včlanjenih 261 udov (226 članic in 35 članov) s področja Prlekije in Prekmurja. Kar preko 120 se jih je udeležilo rednega letnega občnega zbora v prostorih Bele restavracije hotela Radin v Zdravilišču Radenci v soboto, 23. februarja. Za uvod so zapeli članice in člani Kulturnega društva pevska skupina Vrelec iz Radencev pod ...

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 13:20

Kristjan Klemenčič tretji na državnem prvenstvu

Zadnji vikend v letošnjem septembru je v dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju potekalo letošnje državno karate prvenstvo v katah in športnih borbah za člane, ki ga je pripravil Karate kluba Novo mesto. Na tekmovanju, kjer so sodelovali tekmovalci iz 24 klubov, je iz Shotokan karate - do klub Gornja Radgona uspešno nastopil Kristjan Klemenčič, in sicer je v kategoriji kate člani osvojil odlično 3. mesto.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 12:31

Letošnja posebnost etno povorke: kožuharji pod okriljem UNESCA

Posebnost letošnje otvoritvene etno povorke na Ptuju je bilo srečanje štirih likov, ki jih je UNESCO zaščitil z uvrstitvijo na seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva: slovenskih Kurentov, hrvaških Buš in Zvončarjev ter bolgarskih Sourvakarjev.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 12:17

Predstavili so se pokači, ruse in kurenti

Mistična ptujska dežela je ob kurentih pisana tudi z drugimi tradicionalnimi etnografskimi liki. V sklopu prikazov tradicionalnih etnografskih pustnih likov so se v nedeljo predstavili pokači, rusa in kurent. V naslednjih dneh, do 4. marca, se bo predstavilo še deset likov, ki pa jih bodo vsak dan spremljali kurenti. Prikazi likov na Mestnem trgu predstavljajo izjemno pašo za oči in nepozabno doživetje za otroke.

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 12:07

Gibam se, zdravo jem in se odvajam od kajenja

Osnovna šola Gornja Radgona je gostila srečanje udeležencev nove intervencije v sklopu projekta »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih«, in sicer z namenom, da se predstavi program Družinske obravnave debelosti otrok in mladostnikov, in da se predstavi celoten tim, ki bo sodeloval pri obravnavi. Čezmerno prehranjeni in debeli otroci imajo pomembno večje tveganje, da bodo debeli tudi kot odrasli, ...

ponedeljek, 25. februar 2019 ob 11:30