Na Ptuju še kopjaši, piceki, vile in medved

Središče Ptuja so v četrtek obiskali številni etnografski liki, ki so gledalcem predstavili svoje obredje in tradicionalne oprave. Zaplesali so pražnje oblečeni kopjaši, v bele obleke odete vile in piceki ter nagajivi medvedi s svojimi gonjači. Kot vedno doslej so jih glasno spremljali kurenti, ki se bodo še enkrat predstavili 4. marca.

petek, 1. marec 2019 ob 08:22

Ko starejši čebelarji pomagajo mlajšim

Na Turistični kmetiji "Pri Alenki" v Zgornjih Ivanjcih je potekal redni letni zbor članic in članov Čebelarskega društva Negova, ki je eno najmanjših društev v tem delu Slovenije, v katerem se družijo čebelarji. Društvo, ki ta čas šteje 20 članov in ga vodi predsednica Alenka Rojko je sicer majhno, a kljub temu uspešno in cenjeno. Zato niti ne preseneča, da so zbor s svojim obiskom počastili svetovalec za čebelarstvo pri Čebelarski zvezi Slovenije Avgust Sinic, predstavnik ČD ...

petek, 1. marec 2019 ob 08:12

Karlu Kaučiču visoko priznanje Gasilske zveze Slovenije

V svojem gasilskem domu so gasilci in gasilke PGD Janžev Vrh, kjer jih je združenih okoli 90, opravili svoj 84. letni zbor, katerega se je udeležilo 50 članov PGD in gostje iz sosednjih društev. Zbora se je udeležil tudi župan občine Radenci, Roman Leljak, ki je takoj na začetku pozdravil vse prisotne in izpostavil pomen gasilstva za lokalno skupnost. Predsednik PGD Janžev Vrh Anton Belna pa je v svojem nagovoru izpostavil odlično delo in velik prispevek vseh gasilk in gasilcev k razvoju ...

petek, 1. marec 2019 ob 08:01

Prvi rojstni dnevi v DOSOR-ju letos

En izmed stalnih dogodkov v DOSOR-ju, domu starejših občanov Radenci je praznovanje rojstnih dni. Sprva je to bil mesečni dogodek, sedaj pa praznujejo na vsaka dva meseca. Tako je bil četrtek, 28.2. rezerviran za prvo praznovanje letos.

petek, 1. marec 2019 ob 07:52

V požaru v stanovanju za 20 tisoč evrov škode

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, sedem požarov in štiri povoženja divjadi.

petek, 1. marec 2019 ob 07:46

V Radencih bo 23. dišalo po domačih salamah

V Radencih bo že 23. leto zapored dišalo po domačih salamah. Tradicionalen in odmeven dogodek - pomurska salamiada, ki ga organizira Turistično društvo Radenci, se bo letos odvijal med 6. in 9. marcem. Strokovna komisija bo ocenjevala salame ljubiteljskih izdelovalcev, pričakujejo pa tudi tekmovalce iz sosednjih držav.

četrtek, 28. februar 2019 ob 18:45

Ploharji, cigani in kurenti preplavili Ptuj

Kurenti spremljajo vsakodnevne predstavitve etnografskih likov na Ptuju. Ob njih so se doslej predstavili pokači, ruse, orači, baba deda nosi, Jürek in Rabolj. V sredo so svoje obredje in običaje predstavili še ploharji in cigani. Do 4. marca se bodo ob spremstvu kurentov predstavili še štirje tradicionalni pustni liki.

četrtek, 28. februar 2019 ob 18:38

Lani -20, letos +20 stopinj Celzija

28. februarja 2019 so po vsej državi bile zabeležene izjemno visoke temperature za ta letni čas. Vremenska postaja Cven je tako ob 15:30 zabeležila temperaturo 21.8 stopinj C. Za primerjavo, lani so ob tem času bile temperature v Prlekiji okoli -17 stopinj C, dan pozneje, 1. marca, ko se prične meteorološka pomlad, pa je ista postaja ob 04:38 namerila temperaturo -20 stopinj C.

četrtek, 28. februar 2019 ob 16:50

Z zračno pištolo v glavo ustrelil sorodnico

V sredo v dopoldanskem času so bili policisti s strani Zdravstvenega doma Ljutomer obveščeni, da imajo v oskrbi žensko, katero bi naj ustrelil sorodnik. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 69-letno žensko, doma, z zračno pištolo, znamke Tornado v glavo (desno arkado) ustrelil sorodnik.

četrtek, 28. februar 2019 ob 11:12

Med delom se je huje telesno poškodoval

Sinoči, okoli 23. ure je 53-letnemu delavcu v enem izmed podjetij na območju PP Ptuj, ko je postavljal zagozdo pod kolesa vagona, stisnilo kazalec desne roke. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel hudo telesno poškodbo.Tuja krivda za nesrečo je izključena. Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

četrtek, 28. februar 2019 ob 10:15