Upokojenci so se pomerili v šahu

Društvo upokojencev Ljutomer, šahisti, so 26. februarja, organizirali Pokrajinsko prvenstvo PP ZDU Murska Sobota v kategoriji šah v prostorih Hotela Bioterme Mala Nedelja. Udeležili so se ga šahisti iz društev upokojencev: Bakovci, Kobilje, Ljutomer, Murska Sobota, Radenci in Rogašovci.

sreda, 27. februar 2019 ob 11:45

Otroci, vnuki in pravnuki so Marijo ob 90. rojstnem dnevu razveselili v domu starejših

Med okoli 150 stanovalci Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, kjer tretje življenjsko obdobje preživljajo starostniki praktično iz cele države, je tudi nekaj domačinov iz Gornje Radgone. In skoraj dve leti je med njimi tudi Marija Ravnikar, katero že desetletja poznajo mnogi Radgončani, a tudi Prekmurci, Prleki, Štajerci in drugi, saj gre za žensko, katere dosedanje življenje je bilo izjemno pestro in razburljivo. Začelo se je 24. februarja 1929, ko sta Katarina in Janez Rož ...

sreda, 27. februar 2019 ob 11:271

100 znanstvenikov iz vse Evrope v podporo Muri in ministru Lebnu

100 znanstvenikov iz Slovenije, Avstrije, Nemčije in drugih držav je danes na Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) poslalo skupno izjavo, s katero podpira trajno zaščito reke Mure in pozdravlja odločitev okoljskega ministra Jureta Lebna, da prepreči gradnjo jezov. Mura tako prejema močno podporo iz Slovenije in drugih evropskih držav, znanstveniki pa hkrati pozivajo slovensko vlado, da čimprej potrdi uredbo za odvzem koncesije za gradnjo elektrarn na Muri. Danes je namreč potekel rok ...

sreda, 27. februar 2019 ob 10:33

Viki Grošelj pri Sv. Tomažu predaval o svojih vzponih na najvišje vrhove kontinentov

V petek, 22. februarja, so na povabilo Športnega društva Sveti Tomaž gostili Vikija Grošlja, alpinista, gorskega reševalca, gorskega vodnika in pisatelja, ki je v kulturnem domu pri Sv. Tomažu ponovno pripravil zanimivo predavanje ob svojih fotografijah.

sreda, 27. februar 2019 ob 10:06

Tudi v Apaški dolini so kurenti preganjali zimo

Športno - turistično društvo (ŠTD) Mahovci je v sodelovanju z Vaškim odborom Mahovci organiziralo tradicionalno prireditev »Kurentovanje v Mahovcih«. Prireditev, ki je potekala na Športnem centru v Mahovcih, so tudi letos obiskali kurenti KUD Polanec iz Starš. V svojih vrstah imajo kurenti iz Starš tudi člana ŠTD Mahovci, Davida Habjaniča. Ob zelo lepem vendar vetrovnem in hladnem vremenu se je na Športnem centru v Mahovcih zbralo zelo veliko obiskovalcev, kateri so nestrpno ...

sreda, 27. februar 2019 ob 08:27

Jürek premagal zimskega demona Rabolja

Predstavitve etnografskih likov na Ptuju so v polnem teku. V torek se je na ptujskem Mestnem trgu v družbi kurentov odvil dvoboj Jüreka in Rabolja. Do 4. marca se bo ob spremstvu kurentov predstavilo še 6 tradicionalnih pustnih likov.

sreda, 27. februar 2019 ob 07:56

V Ljutomeru obravnavali vlom v poslovni prostor in poškodovanje osebnega avtomobila

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem kaznivih dejanj, tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, poskus samomora, devet kršitev javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi ter zasegli eno vozilo.

sreda, 27. februar 2019 ob 07:05

Avto Rajh že petič Fordov trgovec leta

Družba Summit motors Ljubljana je v torek podelila naziv Fordov trgovec leta za leto 2018, ki ga je ponovno osvojilo podjetje Avto Rajh. Fordov trgovec leta je častni naziv, ki ga vsako leto prejme Fordov trgovec za doseganje najvišjih standardov kakovosti in zastavljenih poslovnih ciljev, ki obenem v največji možni meri pooseblja vrednote znamke Ford.

torek, 26. februar 2019 ob 20:27

V Ljutomeru marca 9. tradicionalni Zobl žur

Zobl žur je tradicionalna »prleška fešta«, ki jo vzdržujejo študenti Prleškega študentskega kluba. Tokrat Zobl žur v Ljutomeru organizirajo že 9. leto zapored. Njihov namen je predstavitev naše tradicionalne kulinarike in sprostitev ob žlahtni kapljici rujnega vina in dobri glasbi. 9. Zobl žur bo v soboto, 23. marca, od 20. ure naprej v diskoteki Oxygen.

torek, 26. februar 2019 ob 18:26

Udarila jo je s pohodnimi palicami, nato pa jo je še obrcala

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 22. februarja, ob 14.20 uri so bili obveščeni, da nad cesto v Žerovincih visi drevo in obstaja nevarnost za udeležence v prometu. Na kraj so prišli gasilci PGD Žerovinci in odstranili drevo.

torek, 26. februar 2019 ob 16:41