Pod vplivom alkohola se je zaletela v drog ulične razsvetljave in teraso gostinskega lokala

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem dnevu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 8.42 so bili obveščeni o prometni nesreči v Vičancih, v kateri je nastala materialna škoda. Na kraju so povzročitelju izdali plačilni nalog zaradi nepravilne vzvratne vožnje.

četrtek, 14. marec 2019 ob 11:47

Gostom in zaslužnim krajanom trsne cepljenke

V teh bolj pomladnih, kot zimskih dnevih, se vrstijo dogodki in prireditve povezani z rezom vinske trte. In tako je tudi ob Johanezovi trti, potomki več kot 400-letne trte iz Lenta v Mariboru, v Cerkvenjaku potekala svečanost ob njeni spomladanski rezi. Kakor vsako leto so organizatorji, Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vin Cerkvenjak in Občina Cerkvenjak, pripravili bogat kulturni program, ki se vsako leto odvija na prostem pred gasilskim domom, kjer raste Johanezova trta. Tokrat je to ...

četrtek, 14. marec 2019 ob 08:26

Nepridipravi kradli žlebove z mrliške vežice

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, tri kazniva dejanja, zasegli teleskopsko palico in tri primere povoženja divjadi.

četrtek, 14. marec 2019 ob 07:35

Facebook in Instagram nedostopna

V sredo popoldan sta v večjem delu ZDA in Evrope večini uporabnikom nedostopni družbeni omrežji Facebook in Instagram. Uporabniki se v omrežje ne morejo vpisati, če pa so vpisani, pa objavljanje, komentiranje in všečkanje ni mogoče. Ob vpisu se prikaže obvestilo, da bo vpis mogoč v nekaj minutah, a to stanje traja že nekaj ur. Tudi na naši Facebook strani in Instagramu ne gre objavljati objav.Ob tem se je na internetu pojavila prava "panika", večina uporabnikov je hitela na družbeno ...

sreda, 13. marec 2019 ob 19:50

V petek se odpira Slaščičarna pri parku

Pomlad in toplo vreme že vztrajno trkata na naša vrata, ob koncu tedna je pri nas napovedanih okoli 20 stopinj C. S toplejšim vremenom in višjimi temperaturami se pričenja tudi "sezona sladoleda" in tako so nas iz Slaščičarne pri parku obvestili, da v petek, 15. marca, ponovno odpirajo slaščičarno v Ljutomeru.Ob tem vabijo na njihovo teraso na sladoled, kavo, sadno kupo, banana split, ...

sreda, 13. marec 2019 ob 19:021

Mariborska Stara trta bo od letos tudi v občini in župniji Razkrižje

V soboto. 9. marca, je na Lentu v Mariboru potekala že 40. rez Stare vinske trte. Iz Razkrižja so se dogodka udeležili župnik Župnije Razkrižje msgr. Franc Režonja, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, dober vinogradnik in vitez vina Štefan Krampač, bodoči skrbnik vinske trte Jožef Senčar ter predstavniki Turistično narodopisnega društva Razkrižje, ki so na dogodku poskrbeli za promocijo Razkrižja.

sreda, 13. marec 2019 ob 18:49

V kulturnem društvu Anton Krempl Mala Nedelja opravili volilni občni zbor

Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja se je, kot vsa leta doslej, tudi v letu 2018, svojo vsestransko bogato kulturno dejavnost, trudilo predstaviti domačinom ter širše v lokalni skupnosti in tudi Sloveniji. S tem ciljem se povezujejo z društvi, ki delujejo v krajevnih skupnosti Mala Nedelja in Radoslavci, OŠ Mala Nedelja, občino Ljutomer in IO JSKD Ljutomer.

sreda, 13. marec 2019 ob 18:26

Davor Dolenčić predstavlja Panonski zid

Vse do 1. aprila je v galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona na ogled zanimiva fotografska razstava uglednega fotografskega mojstra iz Lendave, Davorja Dolenčića. Razstava, ki jo je pripravil Fotoklub Proportio divina nosi zanimiv naslov: Panonski zid, saj so fotografije deset let nastajale v Sloveniji, na Hrvaškem in na Madžarskem, kjer so tu in tam še ostale stare, sto in več let stare cimprane hiše. Zato so fotografije zgodovinsko gradivo, ki kaže, kako so nekoč gradili hiše, katere ...

sreda, 13. marec 2019 ob 16:33

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer izvedli že 17. Mednarodni debatni turnir

Med 7. in 9. marcem je prestolnico Prlekije obiskalo okoli 140 debaterjev in njihovih mentorjev iz različnih slovenskih šol, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Bolgarije in Nizozemske. Udeleženci turnirja so na debatah o družbeno-kritičnih temah pokazali svoje retorične sposobnosti ter kritično in argumentirano poznavanje teh tem.

sreda, 13. marec 2019 ob 14:07

»Podnebni štrajk« tudi v Prlekiji

V petek, 15. marca, bodo mladi protestno zapustili šolske klopi in se ob 12. uri zbrali v mestih v skoraj stotih državah sveta na shodu mladih za podnebno pravičnost, »Podnebnem štrajku«. Shod bo potekal tudi po slovenskih mestih, med drugim na Kerenčičevem trgu v Ormožu. "Val podnebnih štrajkov je prvotno zajel svet na pobudo mladih, vendar ga moramo nadaljevati vsi - uspe nam lahko le s skupnim bojem!", pravijo.

sreda, 13. marec 2019 ob 12:41