Gasilke in gasilci so se zbrali na 81. občnem zboru PGD Pršetinci

V soboto, 16. marca, so se gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Pršetinci v njihovem gasilskem domu zbrali na 81. občnem zboru. Zbrane je v začetku pozdravil Peter Črnjavič predsednik PGD Pršetinci, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Miha Kosi. Sledila so branja poročil: predsednika, poveljnika, blagajnika, vodje žena, vodje mladine, nadzornega odbora in verifikacijske komisije.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 08:12

Folklorna skupina KD Cven se je predstavila s »Plesi od tü pa tan«

S "Plesi od tü pa tan" se je tudi letos na Cvenu, v Zadružnem domu predstavila Folklorna skupina KD Cven. Letos so se na folklornem večeru predstavili s spleti: Tüdi brez moških nan ide, Primorski plesi in Perice, katerih avtorja odrske postavitve sta Mateja Topolinjak in David Kavaš, na glasbilih pa so jih spremljali: Marjan Rozmanič - harmonika, Mato Žunič - kontrabas, Niko Mladenovič - klarinet in Ana Vegič - violina.

ponedeljek, 25. marec 2019 ob 07:52

Ljutomerski karateisti dosegli štiri bronasta odličja in osvojili 5. mesto

V soboto, 23. marca, je v Celju potekala 1. Pokalna tekma Karate zveze Slovenije, ki hkrati šteje tudi kot kvalifikacijska tekma za državno prvenstvo 2019. Tekmovalo je 51 klubov in 438 tekmovalcev.

nedelja, 24. marec 2019 ob 18:01

Narsej Lackovič, Urška Rižnar in Maša Slavinec državni prvaki

V soboto, 23. marca, so v Lendavi na državnem prvenstvu članov in članic ter mlajših kadetov in kadetinj tekmovali tudi prleški judoisti iz TVD Partizana Ljutomer, JK Križevci pri Ljutomeru, JK Ormož in dosegli odlične rezultate. Letošnji državni prvaki so Narsej Lackovič pri članih, Urška Rižnar in Maša Slavinec (JK Križevci pri Ljutomeru) pa kot mlajši kadetinji.

nedelja, 24. marec 2019 ob 17:54

Kobajaši postavil nov rekord Planice - 252 metrov

V nedeljo smo v Planici na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, videli nov rekord Planice. Letos izjemen Japonec Rjoju Kobajaši je v prvi seriji z 252 metri postavil nov rekord. Kobajaši, ki je letos pobral praktično vse, kar je bilo za osvojiti v svetovnem pokalu, je tako nov rekorder planiške letalnice.

nedelja, 24. marec 2019 ob 13:06

Mladi so se zabavali na 9. Zobl žuru v Ljutomeru

V soboto, 23. marca, je v diskoteki Oxygen v Ljutomeru potekal 9. Zobl žur. Gre za tradicionalno »prleško fešto«, ki jo vzdržujejo študenti Prleškega študentskega kluba, njihov namen pa je predstavitev naše tradicionalne kulinarike in sprostitev ob žlahtni kapljici rujnega vina in dobri glasbi. Letos je žur potekal že deveto leto zapored.

nedelja, 24. marec 2019 ob 10:12

Odraščanje v Ukrajini

Odraščala sem v Ukrajini, imeli smo mrzle in dolge zime. Z veseljem smo se sankali in smučali z bližnjega brega. Težko pa je bilo priti nanj. Sestra mi je želela pomagati in mi vrgla dol smučarsko palico. Palica z ostro konico me je zadela skoraj v oko, malo nižje. Ne spomnim se bolečine, ampak se spomnim šala, ki mi ga je sestra zamotala okrog in mnogo krvi. Na srečo ni bilo nič hudega, rano so mi zašili in zdaj je ne bi opazili niti s povečevalnim steklom. Nihče ni zganjal panike ...

nedelja, 24. marec 2019 ob 08:28

V Radoslavcih zagorelo vejevje

V soboto, 23. marca, ob 13.43 je v Radoslavcih, občina Ljutomer, gorelo vejevje na površini okoli 15 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Radoslavci, Ljutomer, Mala Nedelja in Precetinci so požar pogasili.Ob 9.53 pa je na pomurski avtocesti v smeri Maribora, pred izvozom za Sveto Trojico v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, zagorelo osebno vozilo. Gasilci GB Maribor, PGD Sveta Trojica in Gornja Radgona so požar pogasili.V nedeljo, ob 16.40 pa je v naselju Lačaves, občina Ormož, zagorela ...

nedelja, 24. marec 2019 ob 07:55

Ljutomerski policisti obravnavali tatvino več dreves

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavani so bili še štirje primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih sedem kaznivih dejanj in pet kršitev javnega reda.

nedelja, 24. marec 2019 ob 07:48

Čistimo zaloge: 10% popust na naše najbolj prodajane majice

Pomlad je končno tu, preden pa se bo resnično pričela sezona kratkih majic, pa vam v naši spletni trgovini Prlekija.shop nudimo 10-odstotni popust na naše najbolj prodajane majice, saj čistimo stare zaloge. Popust velja do konca marca 2019 oz. do odprodaje zalog.Popusti veljajo za majice s kratkimi rokavi Malo se premekni Prlek gre mimo, Malo se premekni Prlečka gre mimo, Jas sen Prlek in Jas sen Prlečka v določenih barvah in velikostih, ki so trenutno na zalogi.

nedelja, 24. marec 2019 ob 07:37