Prometno nesrečo na avtocesti povzročil pijan 23-letnik

V petek smo že poročali o prometni nesreči na avtocesti Maribor - Lenart v smeri Murske Sobote, zaradi česar je bila avtocesta zaprta, nastajale pa so kolone daljše od 4 km. Iz PU Maribor so sporočili, da se je ob 17.06 na avtocesti A5 iz smeri Maribora v smeri Murske Sobote, izven naselja Močna, zgodila prometna nesreča II. kategorije.

sobota, 30. marec 2019 ob 11:46

OZ RK Ljutomer potrdil smernice in cilje za nadaljnje delo v letu 2019

V petek, 29. marca, so se člani RKS - Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer (RKS - OZ Ljutomer) udeležili rednega letnega zbora, ki je potekal na sedežu organizacije v Ljutomeru. Rednega zbora so se udeležili predsednica RKS - OZ Ljutomer Silva Duh, predsedniki Krajevnih organizacij RK ali njihovi zastopniki, vabljeni člani organov RKS, sekretarka RKS - OZ Ljutomer, vabljeni župani občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje pa so bili zadržani in so se opravičili.

sobota, 30. marec 2019 ob 10:04

V ospredju praznovanje 70-letnice

V svojem lovskem domu v Hercegovščaku so se na 70. zboru zbrali člani in članica LD Gornja Radgona, ki se ga je udeležilo 48 (od skupno 54) članov ter nekaj gostov, med njimi tudi domači župan, sicer tudi lovec LD Negova, Stanislav Rojko. In potem ko so prisluhnili poročilom starešine ter komisij in referentov je radgonska zelena bratovščina, ki se je za zbor odlično pripravila, saj je vse teklo kot po loju, v ospredje postavila letošnje aktivnosti, kjer bo proslava lepega jubileja ...

sobota, 30. marec 2019 ob 09:55

Vanillaz se na elektronskem dogodku v Ljutomeru pridružuje italijanska zvezda in DJ-ka

V petek, 5. aprila, bo v ŠIC Ljutomer potekal elektronski glasbeni dogodek Destination X, na katerem bo nastopila tudi posebna gostja, ki prihaja prvič v Slovenijo - Francesca Brambilla.

sobota, 30. marec 2019 ob 08:49

Ljutomerski policisti obravnavali poskus vloma

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, devet kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in šest primerov povoženja divjadi.

sobota, 30. marec 2019 ob 07:53

Ljutomer bo v soboto eno uro »v temi«

Svetovna organizacija za naravo (World Wide Fund for Nature - WWF) v okviru projekta Ura za zemljo (Earth hour) poziva ljudi po vsem svetu, da se pridružijo projektu in za eno uro ugasnejo luči. Občina Ljutomer podpira globalno akcijo Ura za zemljo in zavezanost zdravi naravi za svetlo prihodnost. Letos bomo uro za zemljo praznovali v soboto, 30. marca, od 20.30 do 21.30.

petek, 29. marec 2019 ob 18:261

V trčenju štirih vozil, poškodovane tri osebe

Iz PU Maribor so sporočili, da se je na avtocesti Maribor - Lenart v smeri Murska Sobota, zgodila prometna nesreča, zaradi česar je avtocesta zaprta. Obvoz je urejen.Na avtocesti je med razcepom Dragučova in priključkom Pernica v smeri Murske Sobote zaradi tega bil gost promet z zastoji. Kolona je bila dolga že preko 4 km.

petek, 29. marec 2019 ob 18:151

V krožišču se je razsula pšenica

V petek, 29. marca, okoli 9. ure, je v Ljutomeru na Ormoški cesti v krožnem križišču prišlo do razsutja pšenice. Sprva sta razsuto pšenico poskušala odstraniti dva delavca z lopatami in samokolnicama, nato pa so jima na pomoč priskočili gasilci PGD Ljutomer, ki so razsuto pšenico odstranili s cestišča na traktorsko prikolico.

petek, 29. marec 2019 ob 16:52

Tatvino goriv sta izvrševala s tremi avtomobili in različnimi ukradenimi registrskimi tablicami

Policisti so v letošnjem letu obravnavali več primerov storitev kaznivih dejanj tatvin goriv na različnih bencinskih servisih na območju PU Murska Sobota. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da v danih primerih gre za dva osumljena iz območja PP Murska Sobota. Pri obema je bila opravljena hišna preiskava.

petek, 29. marec 2019 ob 13:22

Andreju Šišku osem mesecev zapora

Na mariborskem okrožnem sodišču je v petek sodnica izrekla kazen Andreju Šišku in sicer osem mesecev zapora, soobtoženemu Mateju Lesjaku pa pogojno kazen treh mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta. Predsednika Gibanja Zedinjena Slovenija so tako spoznali za krivega ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve.

petek, 29. marec 2019 ob 11:22