Kradli iz trgovine

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, deset kršitev javnega reda in miru in štiri primere povoženj divjadi.

sobota, 22. december 2018 ob 08:18

Vložnine Droga predale donacijo v višini 5.000 evrov za ljudi v stiski

Podjetje Ahac se je odločilo, da bo ob praznovanju 40. obletnice proizvodnje vložnin Droga v proizvodnem obratu Gosad v Središču ob Dravi z donacijo v višini 5.000 evrov Humanitarnemu društvu Enostavno pomagam pomagalo ljudem iz socialno šibkejših okolij. Ljudem želijo namreč sporočiti, da so tu zaradi njih v lepih in manj lepih trenutkih življenja.

petek, 21. december 2018 ob 17:35

Slovesno na SŠGT Radenci pred koncem leta

V dvorani Dijaškega doma v Radencih je bilo v petek, 21. decembra dopoldne, izredno slovesno. Pripravljena je bila slovesnost ob prazniku Dneva samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije (ki ga bomo sicer praznovali 26. decembra !), so se pa dijakinje in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci ob tem predstavili s kulturnim programom nekdanjim delavkam in delavcem te šole oziroma sedaj upokojenkam in upokojencem.

petek, 21. december 2018 ob 17:15

Kako bodo med božično-novoletnimi prazniki odprte trgovine v Ljutomeru?

V torek, 25. in v sredo, 26. decembra ter v torek, 1. in v sredo, 2. januarja, so pri nas dela prosti dnevi. V teh dneh bodo vse večje trgovine v Ljutomeru zaprte, v dneh pred prazniki pa bodo obratovale s prilagojenim delovnim časom. Če se torej nakupom niti med prazniki ne morete upreti ali pa kaj nujno potrebujete, objavljamo delovne čase večjih trgovin v Ljutomeru. Ostale dneve trgovine obratujejo po običajnih delovnih časih.

petek, 21. december 2018 ob 16:32

Veseli december in obisk Božička v vrtcu Križevci

V vrtcu Križevci je v mesecu decembru bilo živahno. December je čaroben mesec, ki prinaša dobro voljo in pričakovanje predvsem za naše otroke.

petek, 21. december 2018 ob 12:53

Na seniorskem večeru presenetil Božiček

Že se je pelo in plesalo od 18. ure dalje, ko se je v četrtek, 20. decembra, nekaj po 19. uri, v kavarnici »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, oglasil drugi dobri mož decembra - Božiček. Spomnil je vse na minule obiske Miklavža, na svoje obiske z darili 24. decembra zvečer, kot tudi še na obiske tretjega dobrega moža decembra - dedka Mraza. Vsem, ki so dvignili roke, da so bili v tem koledarskem letu pridni, je razdelil bombončke, vsi pa so z Božičkom ...

petek, 21. december 2018 ob 09:44

Gornja Radgona še četrtič »Pravljično mesto«

Mesto sejmov in penine Gornja Radgona se je v minulih predprazničnih dnevih znova spremenilo v Pravljično mesto. Praktično ves teden pred božičem so se namreč na Trgu svobode ter v bližnji okolici vrstili različni dogodki povezani z božično-novoletnim praznovanjem. Območje mestne tržnice in platoja pred knjižnico je bilo s strani domačih zavodov in ustanov posebno okrašeno in zlasti v poznih popoldanskih urah je ponujalo obiskovalcem pestro glasbeno in kulturno dogajanje. Ob tem so ...

petek, 21. december 2018 ob 09:37

Na prednovoletnem srečanju članom OOZ Ljutomer podelili jubilejna priznanja

V torek, 18. decembra, je Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer organizirala vsakoletni decembrski novoletni sprejem za svoje člane, na kateri je pred kratkim izvoljeni predsednik zbornice Ivo Ozmec skupaj s strokovnim sodelavcem Damjanom Štiblerjem podelil priznanja tistim, ki so v letošnjem letu praznovali 10, 15, 20, 25, 30, 35 in 40 let delovanja v obrti in podjetništvu.

petek, 21. december 2018 ob 07:48

Na avtocesti se je prevrnilo tovorno vozilo z zamrznjenimi svinjskimi polovicami

V četrtek, 20. decembra, okoli 2.30 ure je bil OKC PU Maribor obveščen o prometni nesreči na avtocesti A1 pri Slovenski Bistrici. Policisti PPP Maribor so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 60-letni poljski državljan vozil tovorni avtomobil iz smeri Maribora proti Ljubljani. Pri izvozu za Slovensko Bistrico je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal izven vozišča, zaradi česar se je tovorno vozilo s pripetim priklopnikom, v katerem so bile zamrznjene svinjske polovice, ...

četrtek, 20. december 2018 ob 18:25

Mladi kitaristi z božičnimi pesmimi praznikom podarili poseben čar

Božična pesem je tista, ki čarobnemu mesecu decembru, času praznovanja, veselja in sreče, podari poseben čar in prebudi v nas posebna čustva. Tega se dobro zavedajo v zasebni glasbeni šoli Virtuoz, katera izvaja pouk kitare tudi na osnovni šoli Mala Nedelja. Zato so, kot že vrsto let, v sredo, 19. decembra, v kulturnem domu pri Mali Nedelji, pripravili Božični kitarski koncert.

četrtek, 20. december 2018 ob 17:58