V Prekmurju prvi v Sloveniji pridelujejo in polnijo konopljin med

V majhni prekmurski vasici Lipa v občini Beltinci živi družina Holc, ki se je pred nekaj meseci odločila za nov izziv podjetništva, začeli so prvi v Sloveniji polniti in proizvajati konopljin med in sicer pod blagovno znamko Weebee. Gre za prvi slovenski izdelek, ki je unikat v Sloveniji in je zelo konkurenčen podobnim izdelkom iz konoplje. Izdelek konopljin med je kot prehransko dopolnilo in ni nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano nam je povedal prvi slovenski proizvajalec ...

četrtek, 20. december 2018 ob 17:33

Pomurske mlekarne predale skoraj tisoč litrov mleka dobrodelni organizaciji Anina zvezdica

Pred nami je najlepši čas leta, a na žalost je še vedno veliko družin, ki živijo v stiski, zato so Pomurske mlekarne tudi letos skupaj z ekipo spletne kulinarične strani Lejko recepti in Anino zvezdico organizirali dobrodelno akcijo, ki je trajala od 19. novembra do 17. decembra.

četrtek, 20. december 2018 ob 15:10

Priznanje DOSOR-jevim prostovoljcem

»V DOSOR-ju (Domu starejših občanov Radenci), ki se v tem mesecu približuje koncu praznovanja svoje desetletnice obstoja, je tudi nenadomestljivega prostovoljstva že tudi deset let. Vsak dan je prisotnih najmanj šest prostovoljcev, jih je pa skupaj kar 44,« je v uvodnem pozdravu 19. decembra opoldne v tretjem delu domske restavracije nagovorila zbrane Mateja Hauser, direktorica DOSOR-ja. Iz poročila za obdobje januar - oktober v letošnjem letu, ki ga vestno izpolnjuje ambasadorka ...

četrtek, 20. december 2018 ob 10:31

Neznanec odtujil verižico v zlatarni, ga prepoznate?

1. decembra 2018 malo po 9. uri je neznani moški v zlatarni v Murski Soboti odtujil verižico vredno 700 evrov. Policisti pozivajo vse, ki bi neznanca na priloženi fotografiji prepoznali, da jim to sporočite na Policijsko postajo Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11 ali na telefonsko št. 522 44 00 ali na interventno št. 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

četrtek, 20. december 2018 ob 08:14

Križevski rogisti na posebnem koncertu predstavili svojo zgoščenko

Prleški rogisti iz Križevcev pri Ljutomeru, ki delujejo kot KD Križevski rogisti, so v dvorani Kulturnega doma v Križevcih, pripravili celovečerni koncert, na katerem so predstavili svojo zgoščenko "Križevski rogisti", na kateri je predstavljenih 16 skladb različnih avtorjev. Koncert, ki ga je s spremno besedo vodila Teja Recek, je bil obogaten s kulturnim programom, v katerem so, ob gostiteljih, nastopali Prekmurski rogisti, Tamburaši Yesterday, Kvartet Jeruzalem, Otroška folklorna skupina ...

četrtek, 20. december 2018 ob 07:49

Tradicionalni pohod z lučkami ter čajanka

V torek, 18.12.2018, ob 17.00, smo pred vrtcem Stročja vas doživeli otvoritev pravljične božično-novoletne čajanke, na katero smo se aktivno pripravljali že ves mesec december. Izdelovali smo lučke (laterne), se učili pesmi, v gozdni igralnici pa pripravljali prostor (hiško) hlevček, jaslice, pekli piškote, krasili....

četrtek, 20. december 2018 ob 07:33

Mednarodna likovna dela »Dobrovnik danes«

V kulturnem domu v Dobrovniku je v petek, 14. decembra, potekala slovesna prireditev v čast dvajsetletnice delovanja Občine Dobrovnik / Dobronak, o čemer smo na spletnih straneh »Prlekija« že poročali. Je pa tedaj slavnostnemu delu sledila otvoritev mednarodne likovne kolonije »Dobrovnik danes«, ki je potekala v soboto, 27. oktobra letos, v bližnji in daljni okolici Bukovniškega jezera v Občini Dobrovnik.

četrtek, 20. december 2018 ob 07:26

Ljutomerski policisti obravnavali dva tujca, ki sta na nezakonito vstopila v državo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj in dve kršitvi javnega reda.

četrtek, 20. december 2018 ob 07:16

Pred prazniki se nasmejte pa še dobrodelni boste

V soboto, 22. decembra, v Ljutomer prihaja stand up komik Tin Vodopivec. Predstava bo ob 18. uri v Domu kulture Ljutomer, vstopnice pa lahko še vedno kupite na prodajnih mestih Mitra Ljutomer, Zorko Boreci in pri članih Lions in Leo kluba Ljutomer.

sreda, 19. december 2018 ob 18:58

Osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo

V sredo, 19. decembra, ob 12.40, je na cesti med Ormožem in Loperšicami v občini Ormož, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz vozila in ga predali reševalcem NMP Ormož, ki so ga odpeljali v SB Ptuj.

sreda, 19. december 2018 ob 13:27