Svojemu namenu simbolično predali nove javne sanitarije

V ponedeljek, 30. julija, so v sklopu 62. praznika Občine Ljutomer, simbolično predali v uporabo nove javne sanitarije v Mestni hiši v Ljutomeru, ki so bile letos obnovljene in modernizirane.Obstoječe stranišče, z vhodom z ulice Joška Berdena, se je razširilo, tako da je zdaj ločeno moško in žensko stranišče, dostopno pa je tudi invalidom.

ponedeljek, 30. julij 2018 ob 10:37

V kopaliških igrah Lotmerk na vodi se je pomerilo 14 ekip

Športna zveza Ljutomer je v nedeljo, 29. julija, pripravila VII. kopališke igre Lotmerk na vodi, ki so se v sklopu praznika Občine Ljutomer odvijale na letnem kopališču v Ljutomeru. Zbralo se je 14 ekip do 15 let s po dvema tekmovalcema, tekmovali pa so v štirih zabavnih igrah v in ob bazenu.Tekmovale so ekipe Ljubljanske žabe, Boston, Bliska, Pristavca, Bratronca, Torič, Strela, Šrolova, Lolek in Bolek, Zmagovalca, Delfina, Morski pes, Nemo in Savi.

nedelja, 29. julij 2018 ob 22:23

Krajevna skupnost Cven praznuje

Sobota, 28. julija je bila za krajane KS Cven, prav posebna sobota. Praznovali so okroglo, 70-letnico zgraditve Zadružnega doma na Cvenu, na Cvenu, Moti, Zg. in Sp. Krapju pa imajo tudi novo pridobitev in sicer novo kanalizacijsko omrežje.Začetek praznovanja so odprli člani društva Johann-Janez Puch, ki so se zapeljali do gasilskih domov po vseh štirih vaseh, ob 19. uri pa so se vsi skupaj zbrali na slovesnosti v Zadružnem domu na Cvenu.

nedelja, 29. julij 2018 ob 21:15

Kulinarična otvoritev festivala OFAK s koncertom Neishe

Za konec Ormoškega poletja je na grajskem dvorišču potekala OFAKuhja v izvedbi Kluba ormoških študentov ter s tem tudi otvoritev festivala OFAK - zabava, šport in kultura, kateremu se je lansko leto pridružila tudi kulinarika. OFAKuhja je postregla z domačimi jedmi lokalnih gostincev in odlično vinsko kapljico okoliških vinarjev.Tokrat smo poleg hrane lahko uživali tudi ob glasbi odlične slovenske glasbenice Neže Buh - Neishe.

nedelja, 29. julij 2018 ob 20:17

Mladi rokometaši na čelu z najobetavnejšo ormoško generacijo mladinski evropski prvaki

Slovenski rokometni mladinci so v polni dvorani Zlatorog v Celju z 31:30 premagali favorizirano Francijo. Slovenci so v finalu mladinskega evropskega prvenstva v 2. polčasu prešli v vodstvo in v napetih zadnjih minutah ohranili prednost za zgodovinsko zlato, saj so na domačih tleh prvič osvojili zlato na EP-ju do 20 let v rokometu.

nedelja, 29. julij 2018 ob 20:00

Srečali so se šolniki OŠ Videm ob Ščavnici, letniki 1951

Sončna in vroča sobota, zadnja v letošnjem juliju, je bila pravšnji dan za 5. srečanje nekdanjih učencev OŠ Videm ob Ščavnici (sedaj OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici), ki so rojeni leta 1951. Nadvse prijetnega srečanja, ki ga je organiziral Ivan Weindorfer, se je udeležila dobra tretjina nekdanjih učenk in učencev, ki so osnovnošolske klopi greli med leti 1958/65. Srečanje se je začelo s sveto mašo, ki jo je, za pokojne in žive učence, v farni cerkvi Sv. Jurija, daroval duhovni pomo ...

nedelja, 29. julij 2018 ob 14:19

Novo asfaltno igrišče za ŠIC-em dobiva svojo podobo

Za športno dvorano ŠIC v Ljutomeru, kjer je nekoč že stalo asfaltno igrišče, sedaj nastaja novo igrišče v asfaltni izvedbi za izgradnjo katerega je bila pogodba podpisana sredi junija, rok končanja del pa je 31. julij, torej čez nekaj dni. Občina Ljutomer je investicijo januarja 2018 prijavila na Javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov. Vloga je bila ugodno rešena, z odločbo v aprilu 2018 pa so bila Občini Ljutomer dodeljena sofinancerska sredstva ...

nedelja, 29. julij 2018 ob 12:30

V uvod 62. praznika Občine Ljutomer 12. festival veteranskih godb Slovenije

V uvod 62. praznika Občine Ljutomer je prleška prestolnica gostila 12. festival veteranskih godb Slovenije. V soboto, 28. julija, se je na Glavnem trgu v Ljutomeru zbralo sedem izvrstnih godb, ki so zbrane razvajale s svojimi mojstrovinami več kot dve uri.

nedelja, 29. julij 2018 ob 10:25

Zagorelo gospodarsko poslopje, škode za okoli 30.000 evrov

V soboto, 28. julija, ob 15.25 je v kraju Rožički Vrh, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, zagorelo gospodarsko poslopje velikosti 30 x 10 metrov, v katerem so bili razni kmetijski priključki, okoli 50 manjših bal sena in večja količina raznega materiala.Posredovali so gasilci PGD Rožički vrh - Stanetinci, Stara Gora, Sovjak, Grabonoš, Slaptinci in Sveti Jurij ob Ščavnici, ki so požar pogasili. Gasilci so čez noč izvajali gasilsko stražo.Škode je za okoli 30.000 evrov.

nedelja, 29. julij 2018 ob 08:51

Ob največjem klopotcu na svetu, še potomka najstarejše trte na svetu

V soboto, 28. julija, so v Hermancih, na meji med Ljutomerom in Ormožem, ponovno postavili največji klopotec na svetu, ki ga Stanko Habjanič iz Kajžarja s pomočjo gasilcev postavlja od leta 2010. V začetku leta 2016 je Stanko prejel tudi certifikat in potrdilo, da je bil klopotec tudi uradno potrjen kot največji klopotec na svetu in vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Klopotec ima premer vetrnic 20,58 metra, cel pa tehta skoraj eno tono.

sobota, 28. julij 2018 ob 20:20