Radgončani odigrali prvo pripravljalno tekmo

Po natanko dveh tednih priprav (7.7.) so nogometaši ŠNK Radgona, ki bodo tudi v naslednji sezoni igrali v III. SNL, vzhod, odigrali prvo pripravljalno tekmo. Na ŠRC Trate so varovanci trenerja Jožeta Sečkarja gostili člana III. SNL, sever, Kety Emi Bistrica. Ljubitelji nogometa so videli zanimivo tekmo, ki se je končala brez zmagovalca. Gostje iz Slovenske Bistrice so povedli že v 1. polčasu, gostiteljem pa se je izplačala vztrajnost in borbenost. In tako je po podaji novinca Mitje Divjaka ...

ponedeljek, 23. julij 2018 ob 11:13

Pri Sveti Ani so tekmovali v kuhanju Štajerske kisle juhe

V okviru obeleževanja občinskega praznika občine Sveta Ana v Slovenskih goricah - Aninega tedna 2018, je na dvorišču okrepčevalnice Šenk pri Sveti Ani potekalo tradicionalno, 8. tekmovanje v kuhanju Štajerske kisle juhe. Ob pomoči nekaterih drugih društev in organizacij, predvsem pa številnih sponzorjev in donatorjev, so zanimiv dogodek odlično pripravili Kulinarično društvo kisla juha Sveta Ana, KO RK Lokavec in Okrepčevalnica Šenk. Žal je letos udeležba bila skromna, saj so tekmovale ...

ponedeljek, 23. julij 2018 ob 11:03

V Berkovcih in Lukavcih se bodo uredile javne poti

V petek, 20. julija, je v prostorih občine Križevci potekal podpis pogodbe za Ureditev javnih poti v Berkovcih in Lukavcih. V sklopu investicije se bo asfaltiralo 540 m ceste v Berkovcih in 145 m v Lukavcih, na obeh odsekih se bo prav tako uredilo odvodnjavanje. Cesti sta trenutno v makadamski izvedbi, po rekonstrukciji bosta široki 3,5 m, imeli pa bosta tudi 0,5 m bankine. Župan občine Križevci mag. Branko Belec je povedal, da je v občini še nekaj krajših odsekov javnih poti, ki še niso ...

ponedeljek, 23. julij 2018 ob 10:50

Ljutomerski policisti zasegli osebni avtomobil

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. V eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. V ostalih dveh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in trijeprimeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj in sedem kršitev javnega reda.

ponedeljek, 23. julij 2018 ob 08:58

Na Polenšaku prikazali žetev pšenice na stari način

Na Polenšaku je prejšnji konec tedna Turistično društvo Polenšak pripravilo že 55. prireditev Praznik žetve z razstavo kruha in pogač, ki je trajala dva dni. Pestro dogajanje je bilo že v soboto, v nedeljo, 15. julija pa so se prireditve pričele ob 13:00 uri z otroško animacijo Čudežni zaklad v knjigi, potem pa so bili otroški glasbeni in plesni nastopi.

nedelja, 22. julij 2018 ob 21:13

Na Polenšaku starodobna vozila ter razstava kruha in pogač

Turistično društvo Polenšak je letos pripravilo že 55. prireditev Praznik žetve z razstavo kruha in pogač, ki je trajala dva dni. V soboto, 14. julija, so se ljubitelji starodobnih traktorjev in drugih vozil dopoldne zbrali na Polenšaku in opravili panoramsko vožnjo po vaseh v okolici Polenšaka. Organizator tega srečanja je društvo starodobnih vozil Oltaimer iz Polenšaka, sodelovala pa so tudi druga sorodna društva iz okolice.

nedelja, 22. julij 2018 ob 21:05

V Šalovcih pri Središču ob Dravi odprli novo piščančjo farmo

Med griči jugo-vzhodne Prlekije, v vasi Šalovci pri Središču ob Dravi, je marljiva in ambiciozna družina Sever zgradila novo piščančjo farmo. Investicija presega pol milijona EUR in nekaj bo uspelo pokriti z nepovratnimi sredstvi Evropske skupnosti. Nova farma je velika 100 x 16 m in ima prostor za vzrejo 28.000 piščancev. Prostor zagotavlja piščancem boljše življenjske pogoje, sodobna oprema pa omogoča lažje in bolj nadzorovano delo v farmi.

nedelja, 22. julij 2018 ob 18:37

Prljavo kazalište poskrbelo za veliko zabavo na Lotmerški poletni noči

V soboto, 21. julija, je na Letnem kopališču v Ljutomeru potekala Lotmerška poletna noč. Že popoldan je tam potekal turnir v nogometu na milnici, zvečer pa so množico zabavali skupina Zlata Žila in Prljavo kazalište.Po koncertnem spektaklu v Zagrebu, ko so pred 30.000 glavo publiko na razprodanem stadionu proslavili 40 let svojega delovanja najpopularnejše rock zasedbe na domačih tleh, se je rojstno dnevna turneja nadaljevala v Ljutomeru, kjer so navdušili številno publiko s svojimi ...

nedelja, 22. julij 2018 ob 10:56

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano motorno kolo in padel

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri kazniva dejanja, šest prometnih nesreč, šest kršitev javnega reda in miru in eno povoženje divjadi.V prometni nesreči v naselju Sveti Jurij ob Ščavnici je padel motorist, kateri se je lažje telesno poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da je vozil neregistrirano motorno kolo, prav tako pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, voznik pa bo predlagan vpostopek na sodišču.

nedelja, 22. julij 2018 ob 08:48

Challe Salle navdušil mladino v Ormožu

Saša Petrović, bolj znan kot Challe Salle je 25-letni glasbenik, ki velja tudi za najlepšega slovenskega raperja. Vsi njegovi videoposnetki skupaj štejejo že več kot 20 milijonov ogledov na Youtube, kar ga postavlja v sam vrh slovenskih glasbenikov z najbolj predvajanimiskladbami.Med mladimi je zelo priljubljen, kar je bilo videti tudi na tokratnem koncertu na Grajskem dvorišču v Ormožu. V uvodu je občinstvo ogrel domači DJ Minatti, kasneje pa je oder prevzel Challe Salle.

sobota, 21. julij 2018 ob 23:00