V Ljutomeru potekajo priprave na 150. obletnico I. slovenskega tabora

V nedeljo, 5. avgusta, bo v Ljutomeru praznovanje 150. obletnice I. slovenskega tabora, prvega množičnega slovenskega narodnopolitičnega zborovanja. Takrat se je sedem tisoč Slovencev iz vseh koncev odpravilo v Ljutomer ter podprlo glasno izrečene zahteve po Zedinjeni Sloveniji, lastnemu jeziku in boljšemu odnosu do Slovencev v uradih, šolah in družbi. S tem so postavili temelje razvoju slovenskega naroda na poti do samostojne, mednarodno priznane države.

sobota, 21. julij 2018 ob 10:24

Na avtocesti zagorelo osebno vozilo

V soboto, 21. julija, ob 1.20 je na avtocesti pred izvozom Rogoza v smeri Maribora zagorelo osebno vozilo.Gasilci Gasilske brigade Maribor so zavarovali kraj dogodka, vozilo pogasili in počistili cestišče.

sobota, 21. julij 2018 ob 10:20

Traktorju od Jamne do Drakovcev iztekalo motorno olje

V petek, 20. julija, ob 15.46 je na cesti od Jamne proti naselju Drakovci traktorju iztekalo motorno olje.Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so ugotovili, da je madež na cestišču v večji razdalji, zato so obvestili tudi pristojno cestno podjetje.

sobota, 21. julij 2018 ob 10:14

Biološki plavalni bazen dodatna vrednost kakovosti bivanja v Biotermah

V mesecu novembru je vrata odprlo Glamping naselje Sončna dolina, ki gostom Bioterm pri Mali Nedelji ponuja edinstven koncept doživetij, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave. Dodatno kakovost bivanja v naselju dvaindvajsetih glamping vil, katere so gostom na voljo skozi vse leto in enajstih glamping šotorov, ki so sezonskega značaja, pa od meseca julija nudi novi biološki plavalni bazen.

petek, 20. julij 2018 ob 19:501

Na tekmovanju v balinanju je nastopilo šest ekip

Dom starejših občanov Ljutomer in Športna zveza Ljutomer sta organizirala tekmovanje v balinanju, ki je potekal v četrtek, 19. julija, od 9. ure naprej na balinišču pri Domu starejših občanov Ljutomer.Na tekmovanju je nastopalo 6 ekip, ki so se med seboj pomerile v skupno petnajstih tekmah. Gledalci in navijači so si lahko ogledali zanimive in napete tekme, videli pa so veliko zelo natančnih metov.

petek, 20. julij 2018 ob 17:30

Osebno vozilo na ostrem ovinku zapeljalo s ceste

V petek, 20. julija, ob 14.31 je na cesti Križevci-Noršinci, osebno vozilo na ostrem ovinku zapeljalo s ceste.Gasilci PGD Ljutomer so do prihoda policije usmerjali promet, reševalcem ZD Ljutomer nudili pomoč pri prenosu poškodovanca in odklopili akumulator na vozilu.

petek, 20. julij 2018 ob 16:53

Seniorkam in seniorjem je zaigral Mark

Včetrtek, 19. julija zvečer, je mladi glasbenik MarkTivadar izMalih Bakovec pri Murski Soboti igral v živo na terasi DOSOR-ja,Doma starejših občanov Radenci. Med 18. in 21. uro je namreč bilna programu tradicionalni seniorski večer, ki se ga pripravlja vsaktretji četrtek v mesecu že vrsto let. Namenjen je družabnosti,klepetu, petju in plesu, kajti verjeti je treba, da je tudi plesterapija, še zlasti za generacijo v tretjem in četrtem življenjskemobdobju.

petek, 20. julij 2018 ob 08:23

V Beltincih se bo predstavilo osem najboljših folklornih skupin

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in Kulturno umetniško društvo Beltinci vabita v nedeljo, 22. 7. 2018, ob 16h, v Beltinski park na prvi del prireditve Le plesat me pelji. Predstavilo se bo prvih osem izmed najboljših odraslih folklornih skupin Slovenije, drugi del prireditve pa bo potekal meseca oktobra v Žalcu.Srečanje bo potekalo v okviru 48. mednarodnega folklornega festivala v Beltincih.

četrtek, 19. julij 2018 ob 22:44

Promenadni koncert križevskih rogistov

Zavod za turizem in šport Radenci, Zdravilišče Radenci in Občina Radenci so v četrtek, 19.julija zvečer, pripravili promenadni koncert v radenskem parku, pri znamenitem glasbenem paviljonu. Tokrat so nastopili člani Kulturno umetniškega društva Križevski rogisti.  

četrtek, 19. julij 2018 ob 22:19

Na javni dražbi se prodajata stavbi hotela Ormož

V centru Ormoža se prodajata stavbi, ki sta predstavljali prostore Hotela Ormož. Stavbi skupaj merita 4.127 m2 in stojita na zemljiščih v skupni velikosti 3.625 m2. Leto izgradnje je 1960. Stavbi nista v uporabi in sta potrebni temeljite prenove, saj hotel že en čas več ne obratuje.

četrtek, 19. julij 2018 ob 19:24