Na 4. vaških igrah v Lutvercih tudi ekipa šova Kmetija 2017

Krajevno vaški odbor Lutverci (Apaška dolina), ki ga vodi predsednik Viktor Sterniša, je konec minulega tedna, na domačem nogometnem igrišču v Lutvercih, pripravil 4. šaljive vaške igre ter streljanje s fračo, na katerih so v šestih zabavnih nalogah tekmovale štiri ekipe. Organizatorji so jih pričakovali nekoliko več, a tudi tako je bilo sila veselo in zabavno. Na igrah, ki so poleg nastopajočih, pritegnile veliko obiskovalcev iz Lutvercev in sosednjih vasi, so nastopili: PGD Lutverci ...

torek, 17. julij 2018 ob 21:44

Mura pred pričetkom PLTS visoko premagala Ljutomer

V torek, 16. julija, se je Avto Rajh Ljutomer na domačem igrišču v tretji pripravljalni tekmi pomeril z murskosoboško NŠ Mura, ki bo v novi sezoni igrala v Prvi ligi Telekom Slovenije. To je bila tudi zadnja pripravljalna tekma za Muro, ki v soboto pričenja z nastopi v prvi ligi. Prvi njihov nasprotnik bo Triglav.Izid po prvem polčasu je bil 0:1, v drugem polčasu pa je Mura v ljutomersko mrežo spravila še osem žog.

torek, 17. julij 2018 ob 18:48

3x3 GEZA PUB Beltinci vse do polfinala na finalnem turnirju Central Europe Tour 2018

Ulični košarkarji ekipe 3x3 GEZA PUB Beltinci so v soboto, 14. julija, zaključili serijo turnirjev na Slovaškem. V skupinskem delu finalnega turnirja v Bratislavi so GEZA PUBovci zmagali vse 3 tekme in se kot prvo uvrščena ekipa uvrstili v polfinale, kjer so po napeti tekmi, ki se je končala z rezultatom 15 : 18, morali priznati premoč ukrajinski ekipi, sestavljeni iz najboljših ukrajinskih uličnih košarkarjev. V tekmi za tretje mesto so naleteli na ekipo, katere večina igralcev nastopa ...

torek, 17. julij 2018 ob 13:57

Pred koncertom še turnir v nogometu na milnici

V Ljutomeru bo v soboto, 21. julija, na Letnem kopališču potekala Lotmerška poletna noč. Nastopila bo skupina Prljavo kazalište, ki slavi 40 let svojega delovanja. Še prej, že od 14. ure naprej, pa bo na prizorišču potekal turnir v nogometu na milnici, ki ga prirejata Športna zveza Ljutomer in ŠIC bar Cafe.

torek, 17. julij 2018 ob 12:15

Štajerski fakini »zagreli« DOSOR

Že ducat let po deželi Štajerski ter po vsej Sloveniji, pa tudi po tujini, nastopajo Štajerski fakini (nekoč so bili »doma« v Spodnjih Ivanjcih), ki so pred leti že nastopili tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Letos so ta obisk ponovili ter v okviru poletnih zabavnih prireditev pod naslovom »DOSOR-jeva Vetrnica« prejeli v dar že drugo vetrnico, ki jih izdeluje stanovalec Maksimiljan Korošec. Torej se bodo v DOSOR-ju morali oglasiti še najmanj ...

torek, 17. julij 2018 ob 11:56

Voznik tovornega vozila imel v izdihanem zraku kar 1,12 mg/l alkohola

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v ponedeljek, 16. julija, ob 18.44, na avtocesti A1 Maribor-Ljubljana, izven naselja Tepanje ustavili 59-letnega slovenskega voznika tovornega vozila, KP registrskega območja.Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v izdihanem zraku kar 1,12 mg/l alkohola. Policisti so ga pridržali do streznitve in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

torek, 17. julij 2018 ob 11:08

Prosto delovno mesto: Električar – vzdrževalec v proizvodnji strešne opeke (m/ž)

Za okrepitev delovne ekipe k sodelovanju vabijo motivirano in komunikativno osebo, ki si želi pridobiti novih znanj in izkušenj na delovnem mestu: Električar – vzdrževalec v proizvodnji strešne opeke (m/ž).

torek, 17. julij 2018 ob 10:56

Na železniškem prehodu trčila traktor in vlak

V ponedeljek, 16. julija, ob 11.48, sta na cesti Radenci-Boračeva, v občini Radenci, na železniškem prehodu trčila traktor in vlak. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj nesreče, očistili cestišče z absorpcijskimi sredstvi in omejili iztekanje motornih tekočin.Pri tem na srečo ni bilo poškodovanih.

ponedeljek, 16. julij 2018 ob 21:07

Od lažjega dela za frizerje do soneta »Groza v Ljutomeru«

Priznana mojstrica karikatur Aljana Primožič Fridauer je v soboto objavila svojo karikaturo na Facebook profilu, ki so objavljene tudi v Slovenskih novicah, tokrat na temo Grossmannovega festivala. Kot je zapisala so najlažje delo v zadnjih dneh imeli frizerji iz Prlekije. Se sprašujete zakaj? Najbolje, da si kar ogledate na spodnji fotografiji.Ena izmed njenih sledilk pa je v komentarju zapisala še pravi sonet z naslovom Groza v Ljutomeru. Preverite spodaj.

ponedeljek, 16. julij 2018 ob 20:10

Tako so Prleki v vlečenju vrvi preko reke Mure premagali Prekmurce

V nedeljo, 15. julija, je pri kroškem brodu ob reki Muri v Krogu na prekmurski in v Vučji vas na prleški strani potekala tradicionalna prireditev, 24. srečanje Prlekov in Prekmurcev. Prireditev, ki poteka vsako tretjo nedeljo v mesecu juliju, je tudi letos privabila veliko množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje brod.

ponedeljek, 16. julij 2018 ob 19:42