Tatvina denarnice in goljufija pri nakupu sadja v eni od ormoških trgovin

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 13. julija, ob 9. uri so od oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja zalezovanja. Ob 21:14 uri so policisti imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je pokazal 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika, ki mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, bodo na ...

četrtek, 19. julij 2018 ob 09:21

V mlaki v Lukavcih najdeno žensko truplo

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je bilo med današnjo iskalno akcijo vodnih površin zaradi pogrešane Suzane Djekić, ki je 12.6.2018 neznano kam odšla iz doma Lukavci, ob 17.22 uri v mlaki v Lukavcih, na površini vode med vejami grmovja najdeno žensko truplo. Dežurni zdravnik na truplu ni ugotovil znakov nasilja in je odredil sanitarno obdukcijo.Iz Doma Lukavci neznano kam odšla 54-letna Suzana Djekić

sreda, 18. julij 2018 ob 21:51

V ormoškem parku opazili dvometrsko kačo

Potem ko smo pred kratkim pisali o dvometrskem somu iz Ormoškega jezera, tokrat lahko zapišemo o dvometrski kači iz ormoškega grajskega parka. Janez Vencelj je namreč tam pred nekaj dnevi posnel kačo, dolgo okrog dva metra, ki se je zvijala po drevesu oz. veji.Pod objavo so se zvrstili komentarji, iz katerih je razvidno, da bi pri tem naj šlo za navadnega goža.

sreda, 18. julij 2018 ob 19:31

Pomgrad novi sponzor nogometnega prvoligaša NŠ Mura

Predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič je danes na sedežu družbe s predsednikom NŠ Mura Robertom Kuzmičem, podpisal sponzorsko pogodbo za naslednji dve nogometni sezoni. S tem Pomgrad podpira novega murskosoboškega prvoligaša. Pomgrad namreč že podpira Odbojkarski klub Panvita Pomgrad, ki nastopa v prvi slovenski odbojkarski ligi. Prva tekma NŠ Mure v novi sezoni bo že to soboto, 21. julija 2018 ob 18. uri, na stadionu Fazanerija v Murski Soboti.

sreda, 18. julij 2018 ob 18:04

Sara Polanič iz Cezanjevcev se poteguje za Naj gasilko Slovenije

Sara Polanič iz Cezanjevcev, članica ter edina operativka PGD Ljutomer, se poteguje za Naj gasilko Slovenije. Izbor prirejajo Slovenske novice, za naslov pa se poteguje 12 finalistk po izboru komisije, izmed katerih je Sara najmlajša. Glasovanje poteka s kuponi iz časopisa Slovenske Novice in na spletni strani promo.delo.si/najgasilka od 23. julija do 10. avgusta.

sreda, 18. julij 2018 ob 17:12

Prenovljena trgovina Tuš v Murski Soboti po najsodobnejših smernicah nakupovanja

V sredo so v Murski Soboti, natančneje na Bakovski, odprli povsem posodobljeno trgovino Tuš, ki bo strankam omogočila nakupovanje v še privlačnejši podobi in s prilagojeno nakupno potjo. Poslovalnica v svoji osnovi še naprej ponuja ponudbo supermarketa in Cash&Carry-a, torej maloprodajnega in veleprodajnega formata.

sreda, 18. julij 2018 ob 12:25

Na Občini Ljutomer do volitev ne bodo iskali novega direktorja

Po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih, dosedanja direktorica Občinske uprave dr. Tatjana Fulder zapušča Občino Ljutomer in se seli na novo delovno mesto v eno izmed podjetij na radgonskem območju.Fulderjeva je mesto direktorice OU zasedla 1. decembra 2016, pred tem pa je bila direktorica Občinske uprave Občine Gornja Radgona. Tudi prejšnji direktor OU, Tomislav Zrinski, je maja 2016 zapustil Občino Ljutomer, potem ko se je prijavil na novo delovno mesto na Javnem podjetju ...

sreda, 18. julij 2018 ob 11:254

Bilbi pričarala kavarniško vzdušje

Dogajanje minulega tedna v okviru festivala Poleti v Lendavo je zaznamovalo nekaj pomembnih dogodkov. V ateljeju LindArt je svoje delo predstavil gostujoči kipar Balász Sárkány, pevka Bilbi je s svojo zasedbo na oder GKD vnesla duh dunajske kavarne, vodeni sprehod po mestu z zgodovinarjem Miho Štampahom pod naslovom Zemljevid zgodb pa je sprehajalce skozi zgodbe domačinov ponesel v mestno preteklost.

sreda, 18. julij 2018 ob 10:47

Farmtech v Ljutomeru pripravil družinski piknik

Podjetje Farmtech d.o.o., ki je del matične družbe Komptech, je v petek, 13. julija, na sedežu v Ljutomeru pripravilo družinski piknik za vse zaposlene in njihove družinske člane. V uvod družabnega srečanja so prisotne nagovorili direktorja podjetij Farmtech in Komptech Franz Jantscher in Christian Oberwinkler ter županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

sreda, 18. julij 2018 ob 10:15

Neznanec zastrupil dve psički

Neznani storilec je v nedeljo, 14. julija, v Rabelčji vasi na Ptuju z neznano snovjo zastrupil dve psički. Lastnica je psički odpeljala v veterinarsko bolnico, kjer je veterinar po vsebini želodca ugotovil, da sta zaužili zastrupljene koščke mesa. K srečki psički nista poginili.Policisti neznanega storilca, ki ga sumijo storitve kaznivega dejanja Mučenje živali po 341. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), še iščejo.

sreda, 18. julij 2018 ob 10:10