Dejan Vunjak in Dražen Zečić na PŠF 2018 poskrbela za noro zabavo

Za nami je že peti dan Pomurskega športnega festivala. V petek je tako po štirih športnih dneh, polnih različnih športnih aktivnosti, bil čas za veliki koncert letošnje največje pomurske športne prireditve.Obiskovalci vseh starosti so uživali ob energičnem nastopu Dejana Vunjaka, ki je petkov koncert s svojimi barabami tudi začel. Za njim pa je na oder stopil Dražen Zečić, ki pa je že tako razgreto množico s svojimi večnimi skladbami takoj osvojil.

sobota, 30. junij 2018 ob 09:50

V Sovjaku ukradli žage iz odklenjenega vozila

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, pet primerov povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.Izven naselja Noršinci je voznica osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljala z vozišča in se pri tem lahko telesno poškodovala. Ostale prometne nesreče so se končale le z materialno škodo.

sobota, 30. junij 2018 ob 09:32

Gasilci in gasilke 11. tekmovali za pokal PGD Koračice in pokal GZ Sveti Tomaž

V soboto, 16. junija, so Prostovoljno Gasilsko Društvo (PGD) Koračice in Gasilska zveza (GZ) Sveti Tomaž organizirali že 11. tekmovanje pionirk, pionirjev, mladincev, gasilk A, B kategorije in gasilcev A, B kategorije. Za pokal PGD Koračice so tekmovale ekipe iz domače GZ in ekipe iz drugih društev, za pokal GZ Sv. Tomaž pa so tekmovale ekipe iz GZ Sv. Tomaž. Tekmovanje je potekalo pred gasilskim domom in na vadbenem prostoru v Koračicah.

petek, 29. junij 2018 ob 18:49

Seniorkam in seniorjem prepeva s srcem

V okviru praznovanja letošnje desetletnice delovanja DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, bodo na njegovem poletnem odru v okviru zabavnih prireditev pod naslovom »DOSOR-jeva Vetrnica« nastopile številne slovenske glasbene legende. Po nastopu Helene Blagne, ki je prepevala 11. junija, bo v ponedeljek, 2. julija ob 18.30, na poletnem odru DOSOR-ja nastopil Lado Leskovar.

petek, 29. junij 2018 ob 13:35

V Bučkovcih trčili osebni vozili

V petek, 29. junija dopoldan, je v Bučkovcih prišlo do prometne nesreče, kjer sta trčili dve osebni vozili. Do prometne nesreče je domnevno prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja prednosti.Pri tem je eno vozilo podrlo tudi znake ob cesti in močno poškodovalo leseno avtobusno postajališče oz. čakalnico.

petek, 29. junij 2018 ob 13:183

Peterica je »preskočila« devetdeseto leto

V veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je bilo v četrtek, 28. junija dopoldne, izredno slovesno. Triintridesetim stanovalkam in stanovalcem tega doma, ki so v mesecu maju ali juniju praznovali rojstni dan, se je izreklo čestitke, izročilo priložnostna darilca ter pogostilo z rezinami torte. Čestitke jim je izrekla gospodinja Vesna Razboršek, ki je med ostalim dejala: »... Življenje je potovanje za katerega nihče ne dobi zemljevida, vsak potuje po ...

petek, 29. junij 2018 ob 13:13

Slovenski državni prvak je postal Vito Rome iz Balonarskega kluba Uranos

Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote je bil organizator »Odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni - Murska Sobota 2018«, ki je potekalo od 21. junija do 25. junija 2018 na Letališču Murska Sobota.Prireditev, na kateri je sodelovalo 15 balonarskih ekip iz Slovenije, Avstrije, Poljske, Slovaške in Hrvaške, je bilo priznano kot odprto državno prvenstvo s strani Letalske zveze Slovenije in FAI (Fédération Aéronautique Internationale ...

petek, 29. junij 2018 ob 13:06

Po »mokrem petku« še prevzem novega gasilskega vozila

Ta konec tedna, zadnji v letošnjem juniju, bo izjemno veselo in razigrano tudi v majhni prekmurski občini Kobilje, ki šteje 560 občanov. V petek in soboto bosta namreč na sporedu dogodka, ki bosta, poleg praktično vseh domačinov, pritegnila tudi veliko gostov od drugod, ki jih bo predvsem pritegnila pestra glasbena zasedba. Najprej bo v petek, 29. junija najbolj mokra zabava tega poletja, Na Mokrem petku na Kobilju se bo vse skupaj začelo že ob 15:30 uri z mokrimi igrami. V igrah sodelujejo ...

petek, 29. junij 2018 ob 13:01

Nejc si želi med deset najboljših na svetu

Kot smo že napovedali se je mladi karateist Nejc Sterniša iz Lomanoš udeležil tekme v Bijeljini (Republika Srbska, BiH) in v Sarajevu. Najprej se je udeležil tekme za trofej Bijeljine in dosegel odličen uspeh. V katah kadeti je osvojil odlično 3. mesto, v katah mladinci pa je osvojil 1. mesto. Takoj po tem tekmovanju je čez tri dni opravil izpit mojster karateja 2. dan. Kot je Nejc navajen trdo delati in se udeleževati mednarodnih tekmovanj, se je takoj odpravil še na mednarodni turnir ...

petek, 29. junij 2018 ob 12:56

»Mokra torta« pred poletnimi počitnicami

DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, praznuje letos deseto obletnico svojega obstoja. Ena od pomembnejših prostovoljnih aktivnosti v tem domu je vsekakor literarni krožek, ki ga že ves čas, od začetka, vodi upokojena profesorica slovenskega jezika Bea Baboš Logar in ta krožek bo svojo desetletnico praznoval prihodnje leto. Toda torto so si privoščili zadnjo sredo v juniju, pred poletnimi počitnicami.

petek, 29. junij 2018 ob 12:50