Srečanje starejših občine in župnije Razkrižje

Občina Razkrižje in Župnijska karitas Razkrižje, sta v ponedeljek, 25. junija, skupaj organizirali srečanje starejših in bolnih. Pri organizaciji so sodelovali tudi člani Turistično narodopisnega društva Razkrižje, PGD Razkrižje in KUD Razkrižje.Dogodek se je pričel s sveto mašo, ki jo je daroval razkriški župnik msgr. Franc Režonja. Pri sveti maši je bil podeljen tudi zakrament bolniškega maziljenja.

četrtek, 28. junij 2018 ob 09:57

Radgončani »Pomahajmo v svet« skupaj s Koprčani

V prostorih Doma starejših občanov Gornja Radgona je na ogled razstava likovnih izdelkov kratkohlačnikov iz Vrtca Manka Golarja v Gornji Radgoni v okviru uspešnega projekta »Pet prstov«. Tega so izvedli v sodelovanju z Vrtcem Semedela iz Kopra pod skupnim naslovom »Pomahajmo v svet«.

četrtek, 28. junij 2018 ob 09:33

Tretji gasilski tabor v PGD Radoslavci

Na dan, ko smo zaprli šolska vrata (22.6.2018), smo se podali na brezskrbne počitnice v PGD Radoslavci.Gasilski tabor, ki smo ga že tretjič organizirali gasilci PGD Radoslavci, je v petek popoldne obiskalo kar 33 aktivnih pionirjev in mladincev iz Radoslavcev, Sitarovcev in Godemarcev, s ciljem spoznavanja gasilskih in socialnih veščin, raziskovanja narave ter ustvarjanja prijetnega počutja.

četrtek, 28. junij 2018 ob 08:57

Sreda na Pomurskem športnem festivalu 2018

Tretji festivalski dan je bil v znamenju mednarodnega košarkarskega turnirja 3x3, metanja trojk, odbojke na mivki za mešane ekipe U15, turnirja v človeškem namiznem nogometu in futsala (3 vs. 3).Športno dogajanje na največji pomurski športni prireditvi se je nadaljevalo tudi včeraj. Ekipe so se pomerile v štirih športnih aktivnostih, za otroški program pa je znova poskrbel Bumerang Sreče.

četrtek, 28. junij 2018 ob 08:47

Ljutomersko javno stranišče obnovljeno in modernizirano

Občina Ljutomer je v začetku maja pristopila k rekonstrukciji in modernizaciji javnega stranišča v Mestni hiši Ljutomer. Obstoječe stranišče, z vhodom z ulice Joška Berdena, se je razširilo, tako da je zdaj ločeno moško in žensko stranišče, dostopno pa je tudi invalidom.Dela je izvajalo podjetje Sedmak d.o.o. iz Ljutomera, vrednost investicije pa je znašalo 20.735,02 evra.

četrtek, 28. junij 2018 ob 08:24

Z Vital Fit uspešno izgubile odvečne kilograme

Vital Fit je sodeloval pri projektu Z znanostjo do zdravja, v programu SLOfit. Z znanostjo do zdravja je vseslovenska študija, ki je potekala v okviru magistrske naloge na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.Z raziskavo so želeli dokazati izgubo maščobe in preoblikovanje telesa s pomočjo vadbe in pravilne prehrane, pri skupini žensk med 20. in 50. letom starosti, katerih ITM (indeks telesne mase) je presegal normalno mejo prehranjenosti, t.j. ITM 25 ali več.

sreda, 27. junij 2018 ob 20:34

Na stavbi OŠ Razkrižje odkrili spominsko ploščo v spomin na dogodke osamosvojitvene vojne leta 1991

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje, Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje in Občina Razkrižje so v soboto, 23, junija, organizirali slovesnost ob odkritju spominske plošče na stavbi Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje v spomin na dogodke osamosvojitvene vojne leta 1991.

sreda, 27. junij 2018 ob 18:58

Pevci cerkvenega mešanega zbora Sv. Petra so bili na izletu v Zasavju

V župniji Gornja Radgona delujejo danes trije zbori, ki prepevajo Bogu v čast in slavo ter s tem lepšajo in bogatijo nedeljska bogoslužja. Eden izmed njih je tudi Mešani pevski zbor župnije Gornja Radgona, ki ga vodi neprekinjeno že od leta 1990 neutrudljiva starosta cerkvenega petja, ter organist g. Karel Korošec.

sreda, 27. junij 2018 ob 18:41

Narsej in Grega na Evropskem članskem pokalu v Podčetrtku

Evropskega članskega pokala v Podčetrtku, na katerem je tekmovalo 314 tekmovalcev iz 25 držav, sta se udeležila tudi Narsej Lackovič in Grega Novak iz TVD Partizana Ljutomer. Grega je v kategoriji do 81 kg izgubil z Angležem, Narsej pa je v kategoriji do 90 kg po zmagi z Madžarom in porazu s Francozom, kasnejšim zmagovalcem, v popravnih borbah izgubil s svetovnim prvakom iz Nemčije.Oba sta se tudi udeležila priprav, ki so sledile tekmovanju.

sreda, 27. junij 2018 ob 15:02

Julij se bo v Prlekiji pričel s Festivalom Re:Pannonia 2018

Društvo 29a letos od 1.7. do 7.7.2018 v Križevcih pri Ljutomeru, pripravlja Festival Re:Pannonia 2018, ki je nadgradnja vseslovenskega osnovnošolskega glasbenega in filmskega tabora ter dobro obiskane mednarodne kiparske kolonije Re:pannonia, kar so letos v sodelovanjeu s partnerji nadgradili v sedem dnevni festival.Lansko leto jim je skupaj z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije že uspelo napolniti razpisana mesta v filmskem in glasbenem taboru Valilnica, še več, povpra ...

sreda, 27. junij 2018 ob 12:59