Po novo življenjsko izkušnjo v Afriko

Patrik Bratuša je 25-letni Prlek, ki je zadnji dve leti pridobival različne delovne izkušnje v Avstraliji, Novi Zelandiji in Združenih državah Amerike. Tokrat pa se prvič odpravlja humanitarno v Afriko. Ko je bil prvič v Avstraliji smo z njim opravili intervju že v decembru 2016.Patrik iz Osluševcev: Čeprav sem slovenski domoljub, me je tujina zasvojilaRavno na velikonočne praznike pa se je Patrik vrnil nazaj v Slovenijo, ob službi pa se hkrati še pripravlja na prihajajoče naslednje ...

nedelja, 17. junij 2018 ob 08:201

Prleško – prekmurski večer na Koroškem

Korošca Majo Gabrovec in Petra Uranca, lastnika Hiše Ančka, je januarski koncert skupine Valter Ego v Murski Soboti resnično navdušil. Takoj sta se odločila, da jih bosta v toplejših mesecih gostila na njihovi terasi. Ker se nasploh v Pomurju zelo dobro počutita, sta v Hiši Ančka v Slovenj Gradcu minuli petek pripravila pravi prleško - prekmurski večer.

sobota, 16. junij 2018 ob 21:33

Zaključni koncert učencev Glasbene šole Virtuoz

Konec šolskega leta je pred vrati, devetošolci so se od osnovnošolskih klopi že poslovili. Še preden se za dobra dva meseca zaprejo glavna šolska vrata, učenci skupaj z učitelji in mentorji želijo prikazati, česa so se naučili v okviru obveznega izobraževalnega šolskega programa, kakor tudi bogati izvenšolski dejavnosti.

sobota, 16. junij 2018 ob 21:15

Na avtocesti trčili tovorno in osebno vozilo

V soboto, 16. junija, ob 0.32 sta na avtocestnem odseku Slovenska Bistrica-počivališče Polskava, trčili tovorno in osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica in GB Maribor, ki so zavarovali kraj prometne nezgode in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb.Dve lažje poškodovani osebi sta bili prepeljani v UKC Maribor.

sobota, 16. junij 2018 ob 21:00

Srečanje članstva Društva Zdravje in glasba

Na sedežu Društva za svetovanje, terapijo in glasbeno relaksacijo »Zdravje in glasba Radenci«, v Kajuhovi ulici 5 v Radencih, je 14. junija zvečer bil izveden bogat poletni glasbeni večer, pa četudi uradno letošnje poletje še »ni nastopilo«.

sobota, 16. junij 2018 ob 11:31

Vrnitev Marka z uspešne turneje po tujini

Zuspešne dvomesečne glasbene turneje po tujini se je vrnil MarkTivadar,mladi vsestransko uspešni glasbenik in pevec iz Malih Bakovec priMurski Soboti. Na spletnih straneh »Prlekije« smo konec tretjegameseca letos (30. marca) poročali, da odhaja v aprilu na dvomesečnoglasbeno turnejo po Avstriji, Nemčiji in Švici, a tokrat lahko zveseljem zapišemo, da je Mark s svojo harmoniko, klaviaturami in glasom bil na tokratni glasbeniturneji uspešen tudi v Franciji in na Nizozemskem.

sobota, 16. junij 2018 ob 11:01

Ponosni so na prehojeno pot

Na svojem novem platoju, pod Ludvikovimi brajdami, ob Čolnikovi domačiji in cerkvi sv. Treh Kraljev nad Benediktom, je Turistično-vinogradniškega društva (TVD) Benedikt, svečano obeležilo 15-letnico obstoja in uspešnega delovanja. Poleg številnih domačih vinogradnikov in vinogradnic ter domačinov, so bili zraven tudi predstavniki sosednjih sorodnih društev ter gostje-vinogradniki iz Madžarske ter Mokronoga. Priložnost so izkoristili tudi za uradno otvoritev omenjenega platoja, kjer ...

sobota, 16. junij 2018 ob 10:57

S Klubom prekmurskih študentov na zaslužen poizpitni oddih v Budvo

Klub prekmurskih študentov organizira že tradicionalno počitnikovanje na morju za študente po subvencionirani ceni. Letos se bodo odpravili v Budvo, in sicer od 23. 7. 2018 do 30. 7. 2018.Vsi, ki si želijo raziskovanja novih krajev, odkrivanja prelepih plaž in zabave, se lahko pridružijo letošnji odpravi v Budvo. Program bo zelo pester. Dogodivščina se bo začela z raziskovanjem Sarajeva, ki bo tudi mesto prve nočitve. Od tam bo pot ob slikovitem kanjonu reke Neretve peljala do Budve. ...

sobota, 16. junij 2018 ob 09:00

Na Razkrižju šahiralo 26 šahistov in šahistk iz desetih pomurskih osnovnih šol

V OŠ Janeza Kuharja na Razkrižju je potekal prvi mesečni turnir za mesec junij v šahu, katerega organizator je bila ŠD Radenska Pomgrad ŠS Ljutomer. Tekmovanja se je udeležilo 26 šahistov in šahistk iz desetih pomurskih osnovnih šol, igrali pa so sedem kol z igralnim tempom 7 minut + 3 sekunde dodatka na potezo.Pred začetkom tekmovanja sta navzoče pozdravila vodja ŠS Ljutomer Vladimir Skuhala in mentorica šolskega šahovskega krožka OŠ Razkrižje Leonida Šeruga.

sobota, 16. junij 2018 ob 08:49

Neznanki, ki sta prodajali set nožev in posodo, ukradli bankovec za 100 evrov

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 12. junija, ob 10:30 uri so na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Ob 11:20 uri so v Svetinjah obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer sta dve neznanki, kateri prodajata set kuhinjskih nožev in posode, odtujile bankovec za 100 evrov.Ob 19:15 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni ...

sobota, 16. junij 2018 ob 08:37