Svetoju prehodni pokal lastnikov ribnika v Podgradu

Potem, ko so si več let prizadevali, da bi od denacionalizacijskega upravičenca odkupili ribnik v Podgradu pri Gornji Radgoni, s katerim so gospodarili praktično pol stoletja, so člani Ribiške družine Radgona, Temeljne enote GR, lani sredi junija to končno uspeli realizirati. Lep ribnik ob še lepši ribiški koči, kjer se radi družijo in tudi namakajo trnek, so tako odkupili in ga imajo v trajno last. In ker je to velik dogodek za radgonske ribiče, se je vodstvo temeljne enote, s predsednikom ...

ponedeljek, 18. junij 2018 ob 08:42

Sedmič Pohod miru veteranskih organizacij

Krajevna organizacija Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Tišina je v soboto, 16. junija, pripravila že sedmi spominski pohod ob obeležjih iz NOB in osamosvojitvene vojne 1991. Pohod, ki so se ga udeležili članice in člani ter simpatizerji veteranskih organizacij iz časov 2. svetovne vojne (1941 - 1945) ter osamosvojitvene vojne za Slovenijo 1991, je bil organiziran v sodelovanju z Ustanovo dr. Šiftarjeva fundacija ter ob finančni pomoči Občine Tišina.

ponedeljek, 18. junij 2018 ob 08:33

Pomurski športni festival 2018: šport, glasba, druženje in zabava

Vzadnjem junijskem tednu, tik preden bomo skočili v dolgo poletje, sev športnemparku Melinci začenja največja športna prireditev v Pomurju. Pomurskišportni festival letos spet obeta veliko športa, zabave in dobre glasbe. Od 25.junija do 1. julija se bo zvrstilo kar 20športnih aktivnosti,5aktivnosti za otroke in dvakoncerta.Izvedbo športnega programa pa letos omogoča tudi sofinanciranjeFundacije za šport.

ponedeljek, 18. junij 2018 ob 08:08

Z motornim kolesom zletel v jarek

V nedeljo, 17. junija, ob 00.13 so v Boračevi, občina Radenci, posredovali gasilci PGD Gornja Radgona, ki so dvignili motorno kolo iz obcestnega jarka in nudili razsvetljavo policistom.Za poškodovanega motorista so poskrbeli reševalci ZD Gornja Radgona.

nedelja, 17. junij 2018 ob 21:57

»Igra je kot življenje,« pravi Nika Jurkovič, sedmošolka z OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Nika Jurkovič je sedmošolka, ki obiskuje Osnovno šolo Sv. Jurij ob Ščavnici. V zadnjem času se je uveljavila kot odlična in predana igralka v različnih dramskih predstavah, muzikalu ter v raznih deklamatorskih in recitatorskih nastopih. Je perfekcionistka, ki se na vse svoje vloge pripravi do potankosti natančno in jih jemlje skrajno resno. Takšna je tudi sama, saj se zdi, da je običajne najstniške teme sploh ne zanimajo.

nedelja, 17. junij 2018 ob 21:01

Na Razkrižju so se družili ljubitelji tamburaške glasbe

V »Razkriškem kotu«, kot ga imenujejo v občini Razkrižje, kraju v katerem se med drugim prirejajo najrazličnejše prireditve, dogodki, predstave in ki je znan predvsem po Ivanovem izviru čiste pitne vode, ter zdravilnih meditacijskih točkah, so se v soboto, 16. junija zbrali tamburaši in ljubitelji le te glasbe iz Pomurske regije.

nedelja, 17. junij 2018 ob 11:29

Spomladanske aktivnosti so zaključili z izpiti po programu IPS – B – BH

V Športno kinološkem društvu Ljutomer Križevci so pretekli teden zaključili spomladanske tečaje šolanja psov. Zaradi prilagodljivosti termninov tečajnikom, so tečaji potekali v dveh terminih, ob četrtkih popoldne in nedeljah dopoldne. Pod strokovnim vodstvom izkušenih instruktorjev Elke Bratina, Petre Pleh, Rolanda Kolenka in Zvonka Vučka, so se vodniki in vodnice skupaj s svojimi štirinožnimi najboljšimi prijatelji, usposabljali v šoli za mladičke, mali šoli in agilytiju. Te ...

nedelja, 17. junij 2018 ob 11:02

Predstavili so vinogradniško mehanizacijo

V sodelovanju z vinogradništvom Ivan Janežič iz Malega Brebrovnika je bila v soboto predstavitev vinogradniške mehanizacije zastopnika in proizvajalca kmetijske mehanizacije družbe Agromehanika iz Kranja. Predstavitve traktorjev in strojev za vrstno in medvrstno obdelavo so se udeležili prleški vinogradniki. Namen demonstriranja je bil poudarek na zmanjšanju uporabe herbicidov v vinogradništvu in sadjarstvu. Z različnimi stroji se da uspešno zatirati plevel v medvrstnih nasadih ter v ...

nedelja, 17. junij 2018 ob 10:38

PGD Lukavci slovesno prevzeli novo gasilsko vozilo

V soboto, 16. junija, so gasilci PGD Lukavci v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru, na svečani proslavi prevzeli novo gasilsko vozilo GVV-1.Proslavi so med drugim prisostvovali župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, podžupan Občine Križevci, Mirko Gaberc, predsednik Gasilske zveze Križevci, Denis Čuk, poveljnik Gasilske zveze Križevci, Miran Ros, častni predsednik Gasilske zveze Križevci, Dragutin Rakuša, člani OS Občine Križevci, botri gasilskega vozila, gasilci predstavniki ...

nedelja, 17. junij 2018 ob 09:52

Ljutomerski policisti pridržali voznika tovornega vozila zaradi vožnje pod vplivom alkohola

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči, kateri sta se končali z lažjimi telesnimi poškodbami. Obravnavani so bili še štirje primeri povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in trinajst kršitev javnega reda.S področja kriminalitete sta bili obravnavani dve kaznivi dejanji povzročitve lahke telesne poškodbe. Soboški policisti so obravnavali namerno poškodovanje osebnega avtomobila in grožnjo.

nedelja, 17. junij 2018 ob 08:34