V petek in soboto možna močnejša neurja

Za petek je ARSO za večji del Slovenije izdal oranžni alarm zaradi možnosti pojavljanja močnejših neviht. Popoldne bo še deloma sončno, pojavljale pa se bodo nevihte, ki se bodo zavlekle v večer in noč. Možna bodo tudi neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu do 30 °C.V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne bodo nastale plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 16, najvišje dnevne od 23 do 28 °C.

petek, 8. junij 2018 ob 10:50

Štajerski zabijalec z All-stars tekme bo okrepil 3x3 GEZA PUB Beltince

Ulični košarkarji ekipe 3x3 GEZA PUB Beltinci se to soboto ponovno odpravljajo na Slovaško na "lov" prvega mesta in uvrstitve na finalni turnir Slovaškega prvenstva v ulični košarki FIBA 3x3.GEZA PUBovci, ki bodo tokrat okrepljeni s štajerskim nekdanjim profesionalnim košarkarjem Matjažem Željom, bodo v soboto lovili vstopnico za uvrstitev na finalni turnir FIBA 3x3 ulične košarke na Slovaškem.

petek, 8. junij 2018 ob 10:38

Verstva in verske skupnosti v Sloveniji

V organizaciji Društvo za dvig kakovosti življenja Tenzin je v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona odprta nadvse zanimiva razstava z naslovom "Verstva in verske skupnosti v Sloveniji", ki jo je postavil urednik razstave Marjan Žerdin, sicer dober poznavalec verstev. Na ogled je veliko število razstavljenih eksponatov, ki predstavljajo različne simbole in znamenja povezana z določenimi verskimi skupnostmi. Tokrat se je Žerdin odločil za nekoliko podrobnejšo predstavitev šestih ...

petek, 8. junij 2018 ob 10:31

Janko Brunčič zasedel 12. mesto na šahovskem turnirju veterank in veteranov

V nedeljo, 3. junija, so se v Zgornji Polskavi že dvajseto leto zapored zbrali šahovski veterani in veteranke Slovenije in se pomerili za naslov najboljšega oziroma najboljše. Tokrat se jih je zbralo 116 iz vseh koncev Slovenije. Ker je šlo za jubilejno tekmovanje, so pred začetkom tekmovanja zapeli domači pevci, vse je pozdravila predsednica turističnega društva Viničar, ki je soorganizator tekmovanja, sodnik je na kratko seznanil nastopajoče s pravili in tekmovanje se je pričelo.

petek, 8. junij 2018 ob 10:11

Letošnje poletje bo sladko

Tik pred začetkom dolgo pričakovanega vročega poletja nas je priznana vinska klet Puklavec Family Wines razveselila s sladko novostjo iz linije belih vin Jeruzalem Ormož - s sladkim Muškatom Ottonelom. Dolgo pričakovano vino očara z nežnim, sladkim okusom, prijetno svežino, aromo muškatne cvetice in lahkotnostjo, ki mu jo vnaša nižja vsebnost alkohola. Vse sestavine so združene v najboljši recept za premagovanje vročine in zagotavljanje neštetih poletnih dogodivščin.Letošnje poletje ...

petek, 8. junij 2018 ob 10:00

Glasbena šola Slavka Osterca se je predstavila na Letnem koncertu

V četrtek, 7. junija, se je na Glavnem trgu v Ljutomeru na Letnem koncertu predstavila Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer. Pod naslovom koncerta Glasbena šola se predstavi, so se predstavili učenci v komornih skupinah, mladinski pevski zbor, balet, kitarski, godalni in pihalni orkester.Ravnatelj Stanislav Lašič je v uvodu povedal, da so koncert pripravili, kot vsako leto, saj želijo pokazati del svojega dela in aktivnosti, ki jih izvajajo v šoli.

petek, 8. junij 2018 ob 09:15

Mineva eno leto od enega največjih požarov v zgodovini naše regije

V četrtek, 8. junija 2017, okoli 21.20 ure, je v Ljutomeru v industrijski coni prišlo do požara velikih razsežnosti, ko je zagorelo v skladišču podjetja EKO Plastkom d.o.o., ki je predelovalo odpadne sveče. Danes torej mineva eno leto od enega največjih požarov v zgodovini v naši regiji.Gorel je objekt velikosti 4.300 m2, na požarišče pa so v štirih minutah po prejemu poziva prvi prispeli gasilci PGD Ljutomer. Že med prihodom na požarišče so bili aktivirani gasilci celotne Gasilske ...

petek, 8. junij 2018 ob 07:00

Mlad par ostal brez vsega, zdaj prosita za pomoč

Ani Pustišek in Darko Hasani sta v manj kot desetih minutah izgubila dom. Pred dvema tednoma je zagorelo v njunem podnajemniškem stanovanju. Ostala sta brez večine oblek, brez prihrankov, ostalo jima je le nekaj kuhinjske posode. Vse v življenju sta ustvarila sama, zdaj pa prosita za pomoč, ker morata začeti povsem znova.Več o požaru.

petek, 8. junij 2018 ob 06:42

Brezplačno tapkajmo – in dosezimo spremembo

Pridruži se skupinskem tapkanju s Cvetko Horvat, ki bo na Ormoški cesti 22, v ljutomerski enoti Večgeneracijskega centra Pomurja, 13. junija ob 16:30. Prijavi se še danes na msljutomer@gmail.com ali na 031 212 393 - saj je število mest omejeno. Financira EU iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter lokalne skupnosti.

četrtek, 7. junij 2018 ob 17:12

V Mariboru odprli pisarno za integracijo beguncev in prosilcev za azil

Rdeči križ Slovenije je v Mariboru slovesno odprl pisarno ESIRAS Slovenija - Zaposljivost in socialna integracija beguncev in prosilcev za azil. Pisarna deluje v okviru projekta, ki je nastal v sodelovanju z Mednarodno federacijo Rdečega križa in Rdečega polmesea (IFRC) in ga v 90% sofinancira Program EU za zaposlovanje in socialne inovacije (EaSI). Predvidoma bo projekt trajal 18 mesecev, to je od 01. 01. 2018 do 30. 06. 2019, izvaja pa se v 7-ih državah EU - Avstriji, Cipru, Danski, Franciji ...

četrtek, 7. junij 2018 ob 17:07