Svetovno priznana fotografinja se predstavlja v Gornji Radgoni

Pred številnimi fotografi, fotografskimi mojstri in ljubitelji dobre fotografije, so v galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona, odprli enkratno razstavo vrhunskih fotografij domače in mednarodno priznane fotografske mojstrice Štefi P. Borko. Fotografije nastale med njenim enotedenskim potepanjem po romunski pokrajini, je avtorica pripravila za razstavo, katero je poimenovala kar »Transilvanija«. Ena najboljših slovenskih fotografinj je domačinom v Transilvaniji prišla v zasebnost ...

sobota, 10. marec 2018 ob 08:18

KUD Muzika Križevci s svojimi nastopi navdušuje publiko

Že drugo leto zapored so godbenice in godbeniki KUD Muzika Križevci v kulturnem domu za 8. marec priredili koncert z naslovom Šopek želja za dan žena. Poldrugo uro trajajoč koncert je navdušil obiskovalce prireditve, ki so godbenike po vsaki skladbi nagradili z bučnim aplavzom.Glasbeniki so delovali pod taktirko izkušenega dirigenta Janka Šrajnarja, uvodoma so se predstavili s skladbama Mimohod in z Malo suito.

sobota, 10. marec 2018 ob 08:05

Monument – Razstava del Draga Tršarja

Ob visokem jubileju, devetdesetletnici Draga Tršarja, se bodo številne slovenske galerije poklonile njegovemu bogatemu opusu s serijo preglednih in tematsko raznolikih razstav, združenih v medinstitucionalnem projektu »Monument – Drago Tršar«. Tako je v Galeriji Murska Sobota bila 8. marca zvečer odprta murskosoboška razstava »Risbe na japonskem papirju«.

petek, 9. marec 2018 ob 20:35

Minister mag. Dejan Židan ob mag. Normi Bale

Območnaorganizacija Socialnih demokratov Gornja Radgona, ki jo vodi DejanBerić, jeob predstavitvi kandidatke te stranke na prihodnjih volitvah vvolilnem okraju Gornja Radgona, mag. NormeBale,pripravila v petek, 9. marca popoldne, še obisk predsednika strankeSD mag. DejanaŽidana, kije tudi podpredsednik vlade RS ter aktualni minister za kmetijstvo,gozdarstvo in prehrano. Opravljeni so bili obiski in razgovori vApačah, Gornji Radgoni in Radencih.

petek, 9. marec 2018 ob 20:302

Zaradi prometne nesreče zaprli okoliško območje

V petek, 9. marca, ob 12.39 je prišlo do prometne nesreče med dvema tovornima voziloma na Cankarjevi ulici v Murski Soboti. Pri tem je bila ena oseba huje telesno poškodovana.Ker je bil na enem od vozil naložen tovor, ki bi lahko zagorel, so iz PU Murska Sobota sporočili, da bodo v času odstranjevanja posledic prometne nesreče evakuirali prebivalce iz objektov, ki so od kraja prometne nesreče oddaljeni do 50 metrov, a pozneje evakuacije ni bilo, so pa policisti območje zavarovali ter prepre ...

petek, 9. marec 2018 ob 16:20

Gasilska mladina GZ Križevci ponovno dosegla odlične rezultate

Veliko prostega časa so žrtvovali otroci in mladi ter njihovi mentorji, da so se lahko z občinskega tekmovanja uvrstili na regijsko tekmovanje, ki je potekalo v soboto, 3. marca, na Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru. 14. kviz gasilske mladine Pomurja je potekal v organizaciji GZ Križevci s pomočjo kolektiva zaposlenih osnovne šole Križevci ter Komisije za mladino pomurske regije.

petek, 9. marec 2018 ob 13:28

Pri Mali Nedelji so počastili spomin na 19 talcev, ustreljenh pred 73 leti

V četrtek, 8. marca, je preteklo triinsedemdeset let od enega največjih zločinov okupatorja na območju Prlekije v 2. svetovni vojni. Le dva meseca pred koncem vojne, je bilo v Senčarjevi grabi pod malonedeljskim pokopališčem, ustreljenih 19 talcev, pripeljanih iz okupatorskih ptujskih zaporov.

petek, 9. marec 2018 ob 13:10

Postaja prometne policije Murska Sobota z novim komandirjem

V sredo, 7. marca, je postal novi komandir Postaje prometne policije Murska Sobota, Bojan Sabotin. Svojo poklicno pot je Sabotin začel leta 1985 kot miličnik pripravnik na Postaji milice v Ljubljana Moste. V poklicni karieri je opravljal dela in naloge na različnih delovnih področjih vse od policista do pomočnika komandirja.Od leta 2010 do premestitve na Postajo prometne policije je Sabotin opravljal dela in naloge pomočnika komandirja na Policijski postaji Gornja Radgona.

petek, 9. marec 2018 ob 13:01

V pripravi Akcijski načrt obnove rečnih in obrečnih habitatov in doživljanja narave ob Muri, ki bo »prav« vsem

Reka Mura s svojim poplavnim pasom predstavlja izjemno dediščino tako za človeka kot naravo in njene prebivalce. V preteklosti so se tu zgodili številni posegi, ki so reko, njena obrežja, poplavne ravnice in gozdove, rečne rokave in mrtvice dodobra spremenili. Naravna pestrost in številne ekosistemske storitve, vključno s pitno vodo so okrnjene, zato je potrebno ukrepanje. "Ocenjujemo, da z znanjem in usklajenim delovanjem strokovnjakov skupaj z lokalnimi skupnostmi in prebivalci lahko najdemo ...

petek, 9. marec 2018 ob 12:57

Voznik, ki je do smrti povozil pešca, se je javil sam

V izjavi za javnost je pomočnik komandirja Postaje prometne policije (PPP) Maribor Anton Vinko pojasnil okoliščine prometne nesreče s smrtnim izidom, do katere je prišlo na Gornjem trgu v Lovrencu na Pohorju v torek, 6. marca, o čemer smo že poročali.Kot je pojasnil Vinko, gre za 29-letnika, ki živi v neposredni bližini in je zaradi neprilagojene hitrosti v večernih urah trčil v 42-letnega pešca, ki je nato na kraju umrl.Anton Vinko:

petek, 9. marec 2018 ob 11:35