Iz Črešnjevcev z baklami k polnočnici v Radgono

Podobno kot že vrsto let so prizadevni člani in članice TD Majolka, večina jih je iz okolice Gornje Radgone, in še nekaj njihovih prijateljev, tudi letos izpeljali božični pohod z baklami. Tokrat so se iz Črešnjevcev (Holtova vila), odpravili k polnočnici v farni cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni. V sicer prijetnem vzdušju, in po kar toplem zimskem vremenu se je pohoda dolgega približno šest kilometrov udeležilo kakšnih 20 članic in članov društva ter drugih ljubiteljev pohodni ...

ponedeljek, 25. december 2017 ob 18:48

Pijan z neregistriranim vozilom brez vozniškega dovoljenja vijugal po cesti

V ponedeljek, 25. decembra, okoli 1.35 so na operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor prijeli obvestilo, da po regionalni cesti RC430 iz smeri Slivnice v smeri Maribora vozi voznik manjšega tovornega vozila. Obvestili so jih, da voznik vozi nesigurno, vozi od roba do roba ceste, se zaletava v robnike ter daje očitne znake alkoholiziranosti. Med vožnjo je zadel eno vozilo, ki je vozilo prav tako v smeri Maribora.

ponedeljek, 25. december 2017 ob 18:19

Na Razkrižju so v 20. letih uprizorili že 53 predstav Božična noč

Na predvečer Božiča, v nedeljo, 24. decembra je pri Ivanovem izviru, ki je biser razkriške naravne dediščine, bila na prostem odigrana predstava Božična noč in sicer po svetopisemskem izročilu. Predstava živih jaslic na prostem je bila odigrana v organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje, ob pomoči ostalih društev in župnije Razkrižje. V projektu živih jaslic so sodelovali mnogi prostovoljci, kajti šlo je za velik tehnični, igralsko in organizacijski zalogaj. Letos ...

ponedeljek, 25. december 2017 ob 10:39

Poglejte, kako bi zvenel film Sam doma, če bi ga snemali danes

Vsak december je čas za film Sam doma (Home Alone), ki ga v teh prazničnih časih predvaja skorajda vsak kanal. Le kdo ne pozna scenarija, ko v filmu po pomoti deček Kevin ostane sam doma, preglavice pa mu povzročata še dva klateža...Oglejte si delček filma, ki je parodija na to, če bi film snemali danes. Kratko parodijo so posneli pri Radiu Center. Mimogrede, glavni junak Kevin je Prekmurec :)

ponedeljek, 25. december 2017 ob 09:56

Ogenj uničil avtobusno postajališče

V ponedeljek, 25. decembra, ob 0.09 je v Senčaku pri Juršincih, v občini Juršinci, zagorel nadstrešek avtobusnega postajališča. Gasilci PGD Grabšinski Breg so požar omejili in pogasili.Avtobusno postajališče je uničeno.

ponedeljek, 25. december 2017 ob 08:53

Polnočnica v župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka na Razkrižju

Na sveti večer, 24. decembra, so bile v krščanskih cerkvah po vsem svetu polnočnice. Pred 2000 leti se je v mestu Betlehem v hlevčku rodil Jezus, ki je odrešenik sveta. Tudi v obmejni župniji Razkrižje je bilo na predvečer Božiča nadvse slovesno, saj so k polnočnici prišli verniki domače župnije in župnij iz Prlekije in Prekmurja, v romarsko razkriško cerkev, ki so jo napolnili do zadnjega kotička, katari so se udeležili polnočne svete maše.

ponedeljek, 25. december 2017 ob 08:17

Praznični popoldan za goste zdravilišča

V avli Zdravilišča Radenci, ki je vso leto slavil svojo 135-letnico obstoja, so na predpraznični popoldan, 24. decembra, svojim gostom pripravili praznični koncert, predvsem božičnih napevov.

nedelja, 24. december 2017 ob 23:04

V Ljutomeru odigrali 4. novoletni turnir v badmintonu

Dokaz, da ljudje v prazničnih dneh ne uživajo le v kulinaričnih dobrotah, pač pa si želijo tudi športnih aktivnosti, je bil turnir v badmintonu, ki se je odvijal v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru. Športna zveza Ljutomer v sodelovanju z Občino Ljutomer in TVD Partizan Ljutomer, sekcija badminton sta na veselje 26 udeležencev in številnih gledalcev v soboto, 23. decembra, organizirala 4. novoletni turnir v badmintonu.

nedelja, 24. december 2017 ob 19:28

Pogrešanega našli mrtvega

V soboto smo poročali o pogrešani osebi na območju Podlehnika, kjer so iz PU Maribor sporočili, da se v petek ni vrnil domov in je brez pojasnila odšel v neznano. Iskalna akcija je potekala že v petek od 18.17 v naselju Leskovec, v občini Videm. Iskalne akcije so se udeležili gasilci PGD Leskovec in policisti, vendar pogrešane osebe niso našli.Z iskanjem so nadaljevali tudi v soboto od 8. ure naprej na območju Podlehnika. Gasilci PGD Podlehnik, Videm, Sela, Leskovec in Tržec so skupaj ...

nedelja, 24. december 2017 ob 18:575

Praznični nasvet: S penino do lepe kože

Živahnost, svežina in lahkotnost so prepoznavni znak priljubljenih penin iz vinske kleti Puklavec Family Wines. Kot nepogrešljive spremljevalke prazničnih dni zadovoljijo še tako zahtevne ljubitelje mehurčkov.Vinarji iz vinske kleti Puklavec Family Wines s posebno pozornostjo bdijo nad peninami. Prav vsaka penina v sebi nosi svoj edinstven karakter, vse pa odlikujejo živahnost, svežina in lahkotnost. Suha penina Brut, polsuhe penine Sec, Rosé in Sauvignon ter seveda nepogrešljiva ...

nedelja, 24. december 2017 ob 08:55