Božično novoletni koncert učencev šole kitare na OŠ Mala Nedelja

Zasebna glasbena šola Virtuoz v prostorih OŠ Mala Nedelja že tretje leto poučuje učence in učenke te šole igranja kitare. V  prvem letu je pouk obiskovalo sedem učenk in učencev, sedaj ga obiskuje že dvajset učencev. Svoje znanje in napredek staršem, sorodnikom in ostalim prijateljem glasbe predstavijo dvakrat letno, na letni produkciji ob koncu šolskega leta in ob koncu koledarskega leta.

petek, 22. december 2017 ob 10:01

Pevski popoldan gornjeradgonskih upokojenk

Sredin popoldan, 20. decembra, je bil v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pevsko »obarvan«, kajti v goste so prišle pevke Društva upokojencev Gornja Radgona.Zbrane v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice v 4. nadstropju doma, je k poslušanju nagovorila predsednica zbora gornjeradgonskih upokojenk Marija Klemenčič. Od skupnega števila pevk (15) je manjkala le ena, zapele pa so pod strokovnim vodstvom Dragice Černe.

petek, 22. december 2017 ob 09:55

Sveta Trojica v znamenju jaslic

Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah je skupaj z domačimi naselji, društvi in posamezniki letos organizirala že 7. razstavo jaslic v Samostanski kleti oz. v Razstavno protokolarnem centru Sv. Martina. Glavni organizator postavljanja jaslic, ki bodo na ogled do 6. januarja, je Jože Žel iz Sv. Trojice. Na otvoritvi je trojiški župan Darko Fras poudaril, da je razstava nekako zaznamovala kraj, dal prenovljeni samostanki kleti eno izmed pomembnih vsebin ter predvsem povezala ljudi, kar ...

petek, 22. december 2017 ob 09:16

Svojemu namenu predali brv in pločnik ob vrtcu v Cezanjevcih

December je za mnoge najlepši čas v letu, je mesec obdarovanj, in tako so v Cezanjevcih sprejeli še eno darilo neprecenljive vrednosti. Po novem vrtcu, sedaj dobivajo še varno pot od šole do vrtca, saj so v četrtek, 21. decembra, svojemu namenu predali pločnik in brv pri obnovljenem delu ob vrtcu. Občina Ljutomer je v lanskem letu delno že zgradila komunalno infrastrukturo do novega vrtca, v letošnjem letu pa so se dela nadaljevala z ureditvijo pločnika ob cesti, javne razsvetljave in ...

petek, 22. december 2017 ob 08:47

Babica Zima – predstava staršev otrok vrtca Stročja vas

Vsako jutro malo smeha, vsak dan malo srečein uspeha ter vse leto zdravja in veselja, da se izpolni vsak dan ena pa čeprav skrita želja.

petek, 22. december 2017 ob 08:23

DOSOR Radenci: Bingo in mokra torta

V sredo, 20. decembra popoldne, sta svoji zadnji srečanji članic in članov v letošnjem letu pripravili prijateljska skupina (skupina starih ljudi za samopomoč) Fortuna in literarni krožek v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

petek, 22. december 2017 ob 08:16

Še vedno sta vzgled svojim najbližjim in mnogim drugim

V cerkvi Sv. Trojice v Slovenskih goricah je v teh decembrskih dneh potekala posebna slovesnost ob praznovanju zlate poroke zakoncev Štefanije in Friderika Harl iz domačega kraja. Oba obreda, civilni in cerkveni, sta potekala v cerkvi. Civilni obred, je ob asistenci Barbare Cvetko, opravil župan občine Sv. Trojica Darko Fras.Življenjsko zgodbo zakoncev je podala Barbara Cvetko, ki je na kratko opisala njuni življenjski poti. K njunemu zakonskemu jubileju je čestital župan Darko Fras, ki ...

petek, 22. december 2017 ob 07:591

Na Hrvaško vrnili sedem državljanov Afganistana

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v sredo, 20. decembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 11:30 uri so na mejnem prehodu Ormož hrvaškim varnostnim organom izročili sedem obravnavanih tujcev, državljanov Afganistana, kateri so v jutranjih urah v okolici Središča ob Dravi izven mejnega prehoda prečkali državno mejo s Hrvaško.Ob 15.18 uri jih je RCO Ptuj obvestil o dimu v stanovanjski hiši pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ...

četrtek, 21. december 2017 ob 20:402

V čelnem trčenju ena oseba poškodovana

V četrtek, 21. decembra, ob 13.28 sta na cesti Borovci–Moškanjci, v občini Markovci, pri odcepu za Mezgovce ob Pesnici čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so na vozilih odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe ter posipali iztekle motorne tekočine z vpojnimi sredstvi.Reševalci NMP Ptuj so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Ptuj, delavci Cestnega podjetja Ptuj pa so počistili cestišče.

četrtek, 21. december 2017 ob 20:11

Krepko pod vplivom alkohola v napačno smer na hitri cesti povzročil nesrečo

39-letni Mariborčan je okrog 2.50, zaradi vožnje v nasprotno smer, na hitri cesti H2 proti Mariboru, na t.i. »bob stezi« trčil v 42-letnega voznika, državljana Srbije, ki je pri tem utrpel lažje telesne poškodbe. 39-letnik je za volan sedel pod vplivom alkohola (1,08 mg/l).

četrtek, 21. december 2017 ob 16:05