Klapa Skala in Darja Gajšek zapeli v Ljutomeru

V nedeljo, 17. decembra, je v Športni dvorani ŠIC v Ljutomeru nastopila Klapa Skala, ki izvaja slovensko, mediteransko glasbo, zapojejo pa tudi kakšno dalmatinsko. V Ljutomeru so se ustavili v sklopu turneje Tri dni sem ljubil, kjer predstavljajo svojo istoimensko ploščo. Gostja večera je bila pevka in TV voditeljica Darja Gajšek, s katero so skupaj zapeli tudi pesem Mala barka, ki se nahaja na tej plošči.

nedelja, 17. december 2017 ob 19:553

V Radencih poraženi Sobočani ostajajo na dnu lestvice

V 9. krogu 3. državne odbojkarske lige, moški – vzhod, je v Veliki športni dvorani v Radencih v soboto, 16. decembra popoldne, gostovala ekipa Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad II iz Murske Sobote, ki doslej še ni zabeležila nobene točke v prvenstvu.

nedelja, 17. december 2017 ob 12:15

Zmaga OK Ljutomer na »Turnirju 7«

Konec minulega tedna, v soboto 16. decembra, so po vsej Sloveniji potekali dvoboji odbojkarskih ekip starejših dečkov (letnik 2003 in mlajši) in takšen turnir v mali odbojki je potekal tudi v Ljutomeru, kjer so se po 10. uri v športni dvorani Osnovne šole Ivan Cankar Ljutomer pomerile naslednje ekipe: OK Ljutomer – OK Radenci; OK Radenci – OK Panvita Pomgrad Murska Sobota; OK Panvita Pomgrad Murska Sobota – OK Ljutomer.

nedelja, 17. december 2017 ob 12:03

Nekdo je živalsko črevesje odvrgel kar v ograjen križ

Vas Odranci sodi med večje razvite občine v Sloveniji. Zadnji razvoj občine Odranci je narekoval v smeri za lepšo in čisto ter urejeno največjo panonsko vas. Občina se sicer po svojih močeh skupaj z društvi in javnimi delavci trudi za urejenost kraja. V kraju večkrat pripravljajo čistilne akcije, ker s pridnimi rokami pobirajo smeti in sanirajo divja odlagališča smeti.

nedelja, 17. december 2017 ob 11:237

Na Stari Gori odprla vrata Špajza pod lipami

V Občini Sv. Jurij ob Ščavnici izvajajo operacijo Turistično promocijski center Stara Gora, katere glavni cilj je turistično dejavnost v občini prenesti na nivo gospodarske dejavnosti, od katere ima lokalno območje tudi ekonomske koristi. To pa  želijo doseči s povezovanjem lokalnih ponudnikov, promocijo lokalnih proizvodov in zagotovitvijo čim boljše ponudbe obiskovalcem – turistom in  izletnikom.Izvedba operacije Turistično promocijski center Stara Gora (TPC Stara Gora ...

nedelja, 17. december 2017 ob 11:172

Uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala s šest tisoč evri

Poročali smo že o ropu menjalnice, z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca, v soboto okrog 21.52 ure vstopila v menjalnico, katera se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala podjetja v Dolgi vasi. Prvi neznani storilec je stopil pred okence menjalnice, katera je bila v tem času zaprta, saj zaposlena istočasno opravlja delo v menjalnici in tudi streže goste v gostinskem lokalu.Ko je zaposlena opazila, da pri okencu menjalnice stoji moški je odšla do menjalnice ...

nedelja, 17. december 2017 ob 10:121

Moška oropala menjalnico na bivšem mejnem prehodu

Policisti so v soboto, 16. decembra, s področja kriminalitete v Dolgi vasi obravnavali rop. Ob 21.52 uri sta v menjalnico na bivšem mejnem prehodu vstopila dva moška. Eden je v roki držal pištolo in od uslužbenke zahteval denar. Po dejanju sta uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala. Odnesla sta okrog 6.000 evrov v različnih valutah. Iz PU Murska Sobota so sporočili še nekaj več podrobnosti o ropu.

nedelja, 17. december 2017 ob 09:011

Malčki so se podali na pravljični pohod

Ob izteku letošnjega leta so v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni, svoje že tradicionalne novoletne delavnice, tokrat zamenjali z novo obliko druženja, kjer so poskrbeli za gibanje, pravljičnost in druženje. V okviru tega so otroci, starši in zaposleni v vrtcu izvedli "Pravljični pohod", ki so ga organizirali skupaj s podjetjem Kompas, udeležilo pa se ga je skoraj 500 oseb.

sobota, 16. december 2017 ob 20:35

Delavec se je poškodoval z drobilcem, odpeljali so ga s helikopterjem

V soboto, 16. decembra, ob 15.10 se je v naselju Muretinci, v občini Gorišnica, pri delu z drobilcem poškodoval delavec. Gasilci PGD Ptuj in Muretinci so nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Na kraju so poškodovanca oskrbeli reševalci NMP Ptuj.V klinični center Maribor sta ga s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske policije in dežurna ekipa HNMP Maribor.

sobota, 16. december 2017 ob 17:11

Učitelji GŠ Slavka Osterca Ljutomer ponovno navdušili številno publiko

V četrtek, 14. decembra, so se v nabito polni dvorani glasbene šole, v 10. točkah programa predstavili učitelji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, kot solisti ali v komornih skupinah. Učitelji v GŠ Slavka Osterca Ljutomer so spet dokazali, da niso le srce in duša glasbene šole kot učitelji instrumenta, nauka o glasbi ali plesa-baleta, ampak so tudi vrhunski glasbeniki in umetniki na odru. S tem vsekakor bogatijo glasbeno umetnost, in so promotorji glasbene kulture v lokalnem in šir ...

sobota, 16. december 2017 ob 16:20