Iskanja Metke Tropenauer na slikarskih platnih

Od 15. decembra dalje si je v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, moč ogledati likovno razstavo slikarskih del Metke Tropenauer iz Gornje Radgone. Gre za njeno prvo samostojno razstavo, čeprav je že večkrat razstavljala z drugimi umetniki.

petek, 15. december 2017 ob 08:03

Iz rok ji je strgal vrečko, kjer je imela več kot 3.000 evrov gotovine

Iz PU Maribor so sporočili, da je neznani storilec v sredo, 13. decembra, okoli 7.35, na Glavnem trgu v Mariboru stopil za hrbet 37-letne ženske in ji iz rok strgal modro vrečko, v kateri je imela več kot 3.000 evrov gotovine. Po dejanju je neznani storilec zbežal v smeri Koroške ulice.

četrtek, 14. december 2017 ob 19:2412

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici zgrajeno novo igrišče za mali nogomet na travi

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici se veselijo pomembne pridobitve, novega igrišča za mali nogomet na travi. Še posebej so igrišča veseli igralci malega nogometa KMN Videm – Gostišče pri Maji, kateri so z doseženimi uspehi na pomurskih, državnih in kot člani reprezentance Slovenije, tudi na evropskih nogometnih zelenicah, »primorali« lokalno skupnost k izgradnji igrišča.

četrtek, 14. december 2017 ob 18:491

Novoletni sprejem županje Olge Karba

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je v četrtek, 14. decembra, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravila tradicionalni novoletni sprejem za gospodarstvenike, lokalne politike, predstavnike zavodov, organizacij in društev, ter se, še preden si izrečemo dobrodošlico novemu letu, iskreno zahvalila vsem, ki prispevajo k uspešni in sr(e)čni skupnosti.Vse goste so ob sprejemu pozdravili županja, podžupana Boro Zemljak in Janko Špindler ter direktorica občinske uprave dr. Tatjana ...

četrtek, 14. december 2017 ob 18:28

Skupina Avantura z novo avtorsko pesmijo

Skupina Avantura iz Prekmurja, je po dolgem času posnela svojo novo avtorsko pesem z naslovom "Če je kdaj". Pesem so v celoti posneli v živo, glasbo in besedilo pa je napisal njihov bobnar Samo Sreš.Videospot so posneli v lendavski restavraciji Bella Venezia, pri glasbeni produkciji pa je sodeloval Peter Ošlaj iz Lendave, kjer je pesem tudi bila posneta. V videospotu poleg skupine sodelujejo še Urška Žižek, Jernej Kohek, Larisa Sreš in Gabriel Meško.

četrtek, 14. december 2017 ob 17:39

Medgeneracijsko druženje v vrtcu Radenci, enoti Grozdek Kapela

Združili smo medgeneracijsko sodelovanje med otroki vrtca, skupine "SMEŠKI", ter babico in dedkom, ki sta nas včeraj obiskala. Povabili smo tudi otroke skupine "ŽOGICE", skupaj smo okrasili smreko, zaplesali in zapeli.Babica je z otroki posejala "Božično žito in sončnice", dedek pa se je izkazal v ročnih spretnostih (gubal je metulje, ptice), ki krasijo našo smreko. Napihnil je balone in jih napolnil z led lučkami, ki so nam pričarali praznično vzdušje.

četrtek, 14. december 2017 ob 15:53

So predmeti na fotografijah vaši? Javite se policiji!

Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo 13 osumljencev, starih od 17 do 55 let, doma iz Maribora in okolice, ki so se združili z namenom izvrševanja tatvin in vlomnih tatvin na območju mesta Maribor in v njeni širši okolici. Med kriminalistično preiskavo so policisti sedmim osebam odvzeli prostost in na podlagi odredb sodišča opravili 11 hišnih preiskav.Po do sedaj zbranih obvestilih so osumljenci izvrševali kazniva dejanja na območju Policijske postaje Rače in v mestu Maribor ...

četrtek, 14. december 2017 ob 12:081

Kakšnih 300 poslušalcev navdušenih nad slišanim

Minuli "Miklavžev" konec tedna sta v prekmursko prestolnico iz Ljubljane prišla kar dva Miklavža brez bele brade. Prišla sta dolgoletna prijatelja Ivo Daneu in Bojan Budja, ki sta, čeprav brez brade, obdarila mnoge košarkarje in ljubitelje košarke na skrajnem severovzhodu države, skupaj kakšnih 300 oseb. V dvorani OŠ I ter v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti, sta namreč predstavila čudovito knjigo, ki je dejansko lepo darilo. Najprej v šoli, ki je letos nagrajena ...

četrtek, 14. december 2017 ob 11:29

Veter pri nas lahko doseže hitrost tudi do 100 km/h

Pred nami je spet poslabšanje vremena, tokrat bo veter za razliko od prejšnjih dni, škodo lahko povzročal v severovzhodu države. Po napovedih ARSO, bodo do zgodnjega popoldneva najmočnejši sunki vetra na severovzhodu države ter ponekod v višjih legah dosegali hitrost okoli 70 km/h. Veter bo ponovno dosegal hitrost okoli 80 km/h v drugem delu noči na petek in v petek dopoldne predvsem na severovzhodu ter na Notranjskem.

četrtek, 14. december 2017 ob 09:411

Ljutomerske odbojkarice premagale Korvolley A

V 9. krogu 2. Državne odbojkarske lige so ljutomerske odbojkarice ŽOK Ljutomer, v soboto, 9. decembra v športni dvorani OŠ Ivana Cankarja Ljutomer premagale ekipo Korvolley A z rezultatom 3:1 (25-18, 25-14, 17-25, 25-19).Ekipa ljutomerskih odbojkaric trenutno zaseda 4. mesto na lestvici.

četrtek, 14. december 2017 ob 08:36