V nevarnem križišču spet izginil prometni znak za omejitev hitrosti

Lani marca so v nevarnem križišču na Krapju, kjer se križata prednostna cesta Ljutomer - Krapje in stranska cesta Babinci - Cven, postavili prometne znake z omejitvijo hitrosti na 50 km/h, saj se je v preteklosti zgodilo že več hujših nesreč, ko so vozniki, ki so prihajali iz stranske ceste spregledali znake o prednosti.Eden izmed znakov, ki prikazuje omejitev hitrosti na 50 km/h, je pred nekaj tedni spet izginil. To ni prvič, tokrat je izginil znak iz smeri Krapja, letos marca pa je tam ...

nedelja, 19. november 2017 ob 21:087

Odličen program za tradicionalno, že 16. prireditev Drogi sosid dober den

Tradicionalna prireditev Drogi sosid dober den, se je letos, v nedeljo 19. novembra, odvijala že šestnajsto leto zapored. Kulturno društvo Kajer iz Bučečovcev je pripravilo bogat kulturni program, prežet s pesmijo in plesom.Obiskovalce je v nedeljski popoldan popeljala Folkorna skupina Kajer s prvim plesom, »Bučečovskim štajerišem«, kot so ga poimenovali. S spletom »Biserjanski štrjok« se je predstavila Folklorna skupina iz Svetega Jurija ob Ščavnici.

nedelja, 19. november 2017 ob 20:44

Neznani storilec z vlomom v hišo lastnika oškodoval za okoli 30.000 evrov

Policisti PU Maribor so na področju kriminalitete v soboto, 18. novembra, okoli 21.30 ure, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju Maribora, kjer je neznani storilec prišel do kar precejšnjega zneska, saj je oškodovanec v hiši hranil 20.700 evrov gotovine in zlatnino, kar vsekakor nakazuje na dejstvo, da ni dobro doma hraniti takšnih zneskov gotovine. Lastnik hiše je bil v tem primeru oškodovan za okoli 30.000 evrov.

nedelja, 19. november 2017 ob 19:553

Radenčani izgubljajo in zmagujejo

Kot smo po 4. krogu tekmovanja v 3. državni odbojkarski ligi pred tednom dni razočarani poročali o izgubljeni tekmi Radenčanov v Slovenski Bistrici, se lahko tokrat veselimo ponovne zmage v 5. krogu.

nedelja, 19. november 2017 ob 17:44

Zagorele smeti v industrijskem kontejnerju

V nedeljo, 19. novembra, ob 13.20 so v naselju Veščica, v občini Razkrižje, zagorele smeti v industrijskem kontejnerju. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer in Razkrižje.Zagorelo je zaradi odloženega pepela. Škoda pri tem ni nastala.

nedelja, 19. november 2017 ob 17:36

Po Japonski z Japonko brez japonk

Na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici smo v jubilejnem letu pripravili že enajsto prireditev zapored, posvečeno praznovanju 250-letnice šolstva pri Svetem Juriju ob Ščavnici. Le-ta je potekala v skoraj do konca napolnjeni Kocbekovi dvorani Kulturno-upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici, in sicer v četrtek, 16. novembra 2017, ter je bila namenjena zavedanju pomembnosti poznavanja tujih jezikov in tujih dežel.V uvodnem delu prireditve, ki sta jo suvereno povezovali sedmošolki Lana Brumen ...

nedelja, 19. november 2017 ob 10:34

Ljutomer zimski del sklenil s šestimi zaporednimi zmagami

Avto Rajh Ljutomer se je v soboto, 18. novembra, v 14., zadnjem krogu zimskega dela, pomeril z ekipo Rakičana ter zmagal s 3:1. S tem so Ljutomerčani sklenili uspešen zaključek tega dela, saj so zabeležili šest zaporednih zmag.Po treh visokih porazih v septembru in začetku oktobra, so nato po vrsti premagali ekipe Radenska Slatina (2:5), ŠNK Radgona (4:0), Tromejnik (1:2), Grad (1:0), Turnišče (1:2) in sedaj še Rakičan v gosteh  (ki so na papirju sicer sami bili gostje, a so termini ...

nedelja, 19. november 2017 ob 10:15

V stanovanju zagorel kavč

V nedeljo, 19. novembra, ob 5.03 je v Spodnjem Krapju, v občini Ljutomer, v stanovanjskem objektu zagorel kavč. Posredovali so gasilci PGD Spodnje Krapje, PGD Ljutomer, PGD Mota, PGD Cven in PGD Zgornje Krapje, ki so pogasili goreči kavč in s termo kamero pregledali stanovanje.

nedelja, 19. november 2017 ob 09:18

Informativna oddaja, kjer boste našli le pozitivne novice

Sijaj je projekt mladih ustvarjalcev, ki s svojim znanjem iz različnih področij združujejo pozitivne novice. Medij deluje v okviru video produkcije Studio Akcija, zavoda za kulturne dejavnosti. Slednji si prizadeva ustvarjati projekte, ki sodijo v splošno družbeno korist. Ekipa Studia Akcije je prav tako mlada, v njej pa sodelujejo nekateri člani projekta Sijaj.Ekipa Sijaja je zelo raznolika. V svojih vrstah šteje študente novinarstva in tržnega komuniciranja iz FDV, režije in dramaturgije ...

sobota, 18. november 2017 ob 20:16

Spomnili so se nekdanjih časov brigadirstva

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, ki ima svoj sedež v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, pripravi vsako leto aktivnost pod naslovom »Druženje ob listju«. Gre za pravo delovno akcijo (čiščenje listja v Vrtu), pa tudi za prijetno in tovariško druženje stalnih in občasnih obiskovalcev v tej »oazi zelenja in miru« v Občini Tišina.

sobota, 18. november 2017 ob 17:15