19. Zobl žur v prestolnici

V Ljubljani se je v torek, 14. novembra, v lokalu Companeros odvijala največja prleška zabava, Zobl žur. Gostje, večinoma Prleki, so lahko uživali v domačih prleških pesmih do Posodi mi jürja do vročih latino ritmov, za katere je poskrbel DJ Companierosa.

sreda, 15. november 2017 ob 07:131

Mlekomat v Ljutomeru praznuje

Danes mineva 8 let od postavitve mlekomata v Ljutomeru. Čas hiti in vsaki dan teče tudi mleko, tako ga je do danes iz ljutomerskega mlekomata priteklo že preko 90.000 litrov.Začetki so bili zelo obetavni, saj je bila dnevna poraba tudi do 100 litrov, no sedaj je že nekaj časa ustaljena poraba okrog 35 litrov na dan. V vseh teh letih pa na Kmetiji Kosi niso mirovali, začeli so se ukvarjati tudi s sirarstvom in drugimi mlečnimi izdelki, kot so jogurti, maslo, skuta itd… Pravkar prič ...

torek, 14. november 2017 ob 21:162

Martinov koncert Društva upokojencev Ljutomer

Društvo upokojencev (DU) Ljutomer že vrsto let v času praznovanja godu sv. Martina pripravlja Martinov koncert. V letu, ko DU Ljutomer praznuje 70 let delovanja, so Martinov koncert organizirali v petek, 10. novembra.Pred številnimi obiskovalci v Domu kulture Ljutomer so nastopili harmonikarja Julija in Tadej Ozmec, tamburaška sekcija Bisernica, ženski pevski zbor DU Ljutomer, pevska skupina Gorna DU Mežica, folklorna skupina Prlek KD Manko Golar in Prleška godba.

torek, 14. november 2017 ob 19:46

Na Martinovo prišlo do prepira in nasilja med sorodniki

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem koncu tedna in v ponedeljek, obravnavali nekatere pomembnejše dogodke, V petek, 10. novembra, ob 8:30 uro so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozniku med vožnjo postalo slabo, zaradi česar je zapeljal izven vozišča. Pri tem je nastala minimalna materialna škoda, voznika pa so oskrbeli iz Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ormož. Dogodek so zaklju ...

torek, 14. november 2017 ob 17:43

Martinovali so tudi Pubeci

Štajerski vinarji, ki so se tretje leto uspešno združili v projekt Pubec, so se minuli vikend aktivno udeleževali martinovanj v vseh večjih slovenskih mestih, pričeli pa so že v četrtek, ko so se udeležili Martinovanja s Pubeci v Europarku.

torek, 14. november 2017 ob 17:24

Ljutomerske odbojkarice prepričljivo boljše od ekipe iz Ljubnega

V soboto je bil odigran 5. krog 2. DOL-vzhod lige, kjer so ljutomerske odbojkarice gostile ekipo iz Ljubnega, ki je v letošnji sezoni že enkrat prišla v hram ljutomerske ženske odbojke (dvorana ŠIC Ljutomer), in sicer v 3. krogu pokalnega tekmovanja.Tako v prvi in tudi sedajšnji sobotni tekmi so bile prepričljive domače odbojkarice z rezultatom 3:0 (25:19, 25:15, 25:21). S tretjo zmago od petih tekem so z 10 točkami ljutomerčanke trenutno na 3. mestu lestvice.

torek, 14. november 2017 ob 17:02

Potrjeno, da je v Ledavi bilo najdeno truplo Rozalije

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da preklicujejo iskanje pogrešane osebe Rozalijo Pongrac, ki je bila pogrešana od konca septembra. Takrat je odšla neznano kam iz Doma starejših Rakičan, oblečena le v dvodelno pižamo, s sabo pa je nosila lutko dojenčka, zavito v odejo.

torek, 14. november 2017 ob 14:45

V Središču ob Dravi zagorelo v hiši, umrla 84-letna stanovalka

V torek, 14. novembra, ob 11.07 je na Štrigovski cesti v Središču ob Dravi zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Požar se je razširil na sosednja prostora v katerih so našli mrtvo stanovalko. Po do sedaj zbranih podatkih je stanovalka umrla zaradi zadušitve z dimom.Ogenj, ki je popolnoma uničil kuhinjo, bližnji sobi pa poškodoval, so pogasili gasilci PGD Središče ob Dravi in PGD Obrež.

torek, 14. november 2017 ob 14:32

Slovesno praznovanje zakonskih jubilantov župnije Mala Nedelja

V župniji Mala Nedelja je bilo zelo slovesno, kajti župnik je skupaj s svojimi sodelavci pripravil župnijsko srečanje za zakonske jubilante, ki praznujejo okrogle obletnice porok. Srečanja se je udeležilo 26 zakonskih jubilantov, ki so poročeni 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 let, med nje pa je prišel zakonski par, ki je poročen že 56 let, kar je svetel vzgled vsem ostalim  zakonskim parom.V župnijski cerkvi sv. Trojice je sveto mašo za zakonske jubilante daroval domači župnik Sreč ...

torek, 14. november 2017 ob 08:13

90-letnica lovca Mirka Lebarja

29. oktobra 2017 je bila lepa nedelja za skupni lov, lepa pa tudi zato, ker smo se malonedeljski lovci po skupnem lovu zbrali v lovskem domu, da bi proslavili 90-letnico življenja našega člana Mirka Lebarja. Tako visokega jubileja v LD Mala Nedelja še nismo imeli.Mirko se je rodil 26. oktobra 1927 v Rakičanu, kjer je končal tudi osnovno šolo. Nato ga je pot zanesla v Ljubljano, kjer je nekaj časa delal v Gradisu in pri privatnikih. Kot izučen zidar, natančen in dosleden človek, je bil ...

torek, 14. november 2017 ob 08:08