Le še trije tedni nas ločijo do najbolj vročega dogodka leta

Veseli december se bo letos tudi čisto zares začel veselo. Veselo in vroče, saj bo od 1. do 3. decembra v Celju največji vroči dogodek za odrasle v regiji, jubilejni 10. erotični sejem sLOVErotika. Kaj so za jubilej pripravili v Celju? Sejem bo v novi, večji dvorani L1, ki bo omogočila več intime in nova vizualna doživetja. Posebno pozornost pa je letos organizator Celjski sejem namenil novim, atraktivnim vsebinam, ki si jih bodo obiskovalci lahko ogledali na glavnem odru sejma ter v treh ...

ponedeljek, 13. november 2017 ob 11:4812

Uspešni nastopi karateistov iz Gornje Radgone

Otroci se najbolj veselijo počitnic. Letošnje krompirjeve si bodo zapomnili tudi malčki iz Gornje Radgone, kajti Shotokan karate do klub Gornja Radgona je v sodelovanju z OŠ, pripravil vesele popoldneve. Kar veliko število najmlajših se je zbiralo v telovadnici osnovne šole Gornja Radgona, kjer so spoznavali razne športne pripomočke, plezali, skakali, se kotalili in še kaj.

ponedeljek, 13. november 2017 ob 10:29

Borut Pahor najmanj glasov prejel v Ormožu, največ na Goričkem

V nedeljo je v Republiki Sloveniji potekal drugi krog šestih volitev za predsednika samostojne države, kjer je 1.713.473 volilnih upravičencev na 3.194 voliščih po Sloveniji in v tujini izbiralo med dvema kandidatoma. To sta bila Borut Pahor in Marjan Šarec, predsednik pa ostaja Borut Pahor.Po preštetih 715.096 glasovnicah (99,98 odstotka), je Borut Pahor prejel 52,94 odstotka glasov (373.877), Marjan Šarec pa 47,06 odstotka (332.366) in tako je jasno, da Pahor ostaja predsednik. Nov predsedni ...

ponedeljek, 13. november 2017 ob 09:064

Prleški mošt so v vino spremenili Gorenjci

Martinovanje v središču Male Nedelje ima že večletno tradicijo. Zasluge za to pripadajo prizadevnemu vodstvu Društvu vinogradnikov Mala Nedelja, ki vsako leto na Martinovo nedeljo, za krajane, vinogradnike in vse goste, pripravi kakšno novost.

ponedeljek, 13. november 2017 ob 08:10

Na območju Ljutomera prijeli moškega, ki je v našo državo na nedovoljen način pripeljal 13 tujcev

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala, nedovoljen prehod državne meje ter dva primera povoženja divjadi.Na področju kriminalitete so v Pincah obravnavali tatvino goriva, v Črenšovcih poskus vloma v kmetijsko zadrugo, v Murski Soboti nasilje v družini in v Lendavi tatvino kolesa.

ponedeljek, 13. november 2017 ob 07:401

Še eno uspešno Martinovanje za Ormožane

Tudi letos je ormoško Martinovanje poželo precejšen obisk tako s strani domačinov, kot obiskovalcev od drugod. Lepo vreme jim je bilo letos naklonjeno, saj domačini menijo, da je bilo to Martinovanje eno izmed najbolj obiskanih v zadnjem desetletju.

nedelja, 12. november 2017 ob 20:292

Na 23. martinovanju v Gornji Radgoni veliko navdušenih vinoljubov, veseljakov in drugih gostov

Ne glede na to, da v vinskih kleteh oz. v sodih že nekaj časa vre, ko se sladki mošt nekoliko hitreje kot običajno spreminja, ali se je spremenil v vino, se to »uradno« dogaja šele v »Martinovem tednu«, ko po številnih, zlasti vinorodnih, mestih in krajih pripravljajo tradicionalne »Martinove prireditve«. In ena takšnih, pravzaprav ena večjih na severovzhodu države, je znova bila v Gornji Radgoni, ki sodi med pomembnejša slovenska vinogradniško - vinarska ...

nedelja, 12. november 2017 ob 19:46

Borut Pahor ostaja predsednik RS

V nedeljo, 12. novembra, so v Republiki Sloveniji potekale šeste volitve za predsednika samostojne države. 1.713.461 volilnih upravičencev v Republiki Sloveniji je na skoraj 3.200 voliščih po Sloveniji in v tujini izbiralo med dvema kandidatoma. Kandidata sta zdajšnji predsednik Borut Pahor in kamniški župan Marjan Šarec.Podatke o udeležbi do 11. in 16. ure najdete tukaj, prve delne neuradne izide volitev pa lahko spremljate v spodnji aplikaciji, ki se sproti posodablja. Rezultati po na ...

nedelja, 12. november 2017 ob 19:0214

Vozilo obstalo na strehi v obcestnem jarku

V nedeljo, 12. novembra, okoli 17. ure, se je na cesti Sitarovci - Mala Nedelja, zgodila prometna nesreča, kjer je voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Vozilo je obstalo v obcestnem jarku na strehi.Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri prenosu ene poškodovane osebe, potegnili vozilo na cesto in pomagali vlečni službi pri natovarjanju poškodovanega vozila.

nedelja, 12. november 2017 ob 18:20

Prleški judoisti dosegli odlične rezultate na Iršičevem memorialu

Na tradicionalnem mednarodnem judo turnirju Iršičev memorial 2017, ki je potekal v soboto, 11. novembra, v Mariboru, so prleški judoisti iz TVD Partizana Ljutomer v starostnih skupinah članov in kadetov dosegli odlične rezultate.

nedelja, 12. november 2017 ob 13:234