MePZ Štefana Kovača izvedel dva koncerta s sakralnim izborom pesmi

MePZ Štefana Kovača letos praznuje 50 let neprekinjena delovanja in nastopanja in v sklopu te obletnice organizira različne prireditve in nastope. Tako je bilo tudi prejšnji tedna, ko sta se zvrstila kar dva koncerta. V petek, 9. junija v rotundi v Selu na Goričkem in v soboto, 10. junija v cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti.

petek, 16. junij 2017 ob 17:27

V ljutomerski župniji zakrament svete birme prejelo 55 birmancev in birmank

V soboto, 27. maja, je ob 10. uri v cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekal zakrament svete birme. Na birmo so se veroučenci pripravljali z redno katehezo pri verouku, obiskom svetih maš, zadnje leto pa z udeležbo na duhovnih vajah in birmanski devetdnevnici. Vsak veroučenec je pred birmansko slovesnostjo potrdil svojo pripravljenost s preizkusom znanja o poznavanju krščanskega nauka, Svetega pisma in desetih zapovedi.

petek, 16. junij 2017 ob 17:15

Sprejem najuspešnejših osnovnošolcev v občini Gornja Radgona v šolskem letu 2016/2017

Župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, je v četrtek, 15. junija, sprejel najuspešnejše učence vseh šol v občini Gornja Radgona, ki so v šolskem letu nadvse uspešno zaključili devetletno osnovno šolanje in so dosegali posebne uspehe. Poleg učencev so se sprejema udeležili njihovi starši, učitelji ter ravnatelji osnovnih šol in glasbene šole v občini.

petek, 16. junij 2017 ob 16:28

19-letnik iz okolice Ormoža podlegel poškodbam

29. maja se je na Koroški cesti v Mariboru pripetila huda prometna nesreča. Kot je znano, je malo po 23. uri 20-letni Polzelan vozil osebni avtomobil po Koroški cesti v Mariboru, iz smeri Turnerjeve ulice, v smeri Gosposvetske ceste. Ko je pripeljal v iztek levega preglednega ovinka, hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim vozniškim sposobnostim, zaradi česar ga je bočno zaneslo v levo, preko nasprotnega smernega vozišča, preko levega pločnika in nato z vozišča, kjer ...

petek, 16. junij 2017 ob 14:216

Pet kosovskih državljanov v Slovenijo vstopilo brez ustreznih listin

V torek, 13. junija, ob približno 20. uri, so policisti PP Gorišnica pri varovanju državne meje z Republiko Hrvaško, v naselju Goričak, ustavili osebni avtomobil, v katerem je bilo pet kosovskih državljanov.

petek, 16. junij 2017 ob 12:46

Županja sprejela gasilce ter ostale, ki so pomagali pri gašenju požara v industrijski coni

V petek, 16. junija, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v Ljutomeru sprejela predstavnike gasilskih zvez, civilne zaščite, policije, nujne medicinske pomoči in vse ostale, ki so pomagali pri gašenju požara v industrijski coni v Ljutomeru.

petek, 16. junij 2017 ob 11:50

Na državnem tekmovanju člani društva psoriatikov Pomurja zasedli prvo mesto

Člani Društva psoriatikov Pomurja (psoriaza ali luskavica) se je v soboto, 3. junija udeležili 17. Psoriade, ki je potekala v Podborštu pri Komendi pri Planinskem domu, katere organizator je bilo Društvo psoriatikov podružnice Ljubljana.

petek, 16. junij 2017 ob 08:16

Seniorski večer z Markom Tivadarjem

Tradicionalniseniorski večer, ki je na programu vsak tretji četrtek v mesecu, sov DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, prvič v letošnjemletu pripravili kar na domski terasi. »Zunanja prostovoljka« MarijaErveš in»notranja prostovoljka« AndrejaLenartič sta v goste uspela privabiti mladega glasbenika MarkaTivadarja.

petek, 16. junij 2017 ob 07:57

NIJZ ponovno dopolnil priporočila za prebivalce po požaru

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), je v četrtek, 15. junija, ponovno dopolnil priporočila za prebivalce po požaru v Ljutomeru, ki se je zgodil pred enim tednom. Spodaj objavljamo vsa dopolnila.

četrtek, 15. junij 2017 ob 21:58

Na Grossmannovem festivalu letos tudi »Špricar point«

Organizatorji Grossmannovega festivala, ki se bo letos odvijal med 11. in 15. julijem v Ljutomeru, so objavili nekatere novosti glede letošnjih lokacij festivala. Kampiranje bo v športnem parku v Ljutomeru, kjer so pripravili senco stoletnih hrastov, tople tuše, piknik prostor… Kamp se nahaja v neposredni bližini ljutomerskega kopališča (v bližini prizorišč), kjer se boste lahko odpočili, osvežili in okrepčali. Kampiranje je brezplačno, plačali boste le turistično takso.

četrtek, 15. junij 2017 ob 19:311