Gasilci z drevesa reševali mucka

Uprava RS za zaščito in reševanje, je okoli 18.30 poročala, da je v Radencih na drevesu ujet mucek. Pri tem so posredovali gasilci PGD Gornja Radgona, ki so mucka iz drevesa tudi uspešno rešili in kot so zapisali, "akcija uspešno zaključena in prestrašeni mucek je spet na trdih tleh".

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 21:324

V zadnjem dnevu cel kup nesreč, kjer je bil prisoten alkohol

Med tem, ko policisti izvajajo evropsko usklajen nadzor prometa »Alcohol & Drugs« in se skupaj še z drugimi pristojnimi službami z akcijo 0,0 šofer trudijo zagotoviti stabilne in ugodne prometno-varnostne razmere ter z ukrepi voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola, izločiti iz prometa, premnogi vozniki še vedno brezglavo in nepremišljeno alkoholizirani sedejo za volan. S tem ne ogrožajo samo sebe, ampak vse udeležence v cestnem prometu. Prepogosto so posledice zelo hude, ž ...

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 20:511

V Veržeju so se prvič srečali lastniki traktorskih kosilnic

V soboto, 10. junija, se je v Veržeju na nogometnem igrišču, v organizaciji društva DAM iz Veržeja odvijalo prvo srečanje lastnikov traktorskih kosilnic.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 20:175

Mladi Pomurci predstavljajo pesem Prlek in Prekmurka

Mladi Pomurci so predstavili pesem z naslovom Prlek in Prekmurka, ki je bila predstavljena na festivalu viž v narečju v Škofji Loki, 9. junija letos.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 19:016

Minka Zacherl kot prva ženska uvrščena med pomembne Prleke v Splošno muzejsko zbirko

V okviru praznovanja 90. letnice pridobitve pravic mesta Ljutomer, 90. letnice Glasbene šole Ljutomer in na pobudo Bralnega kluba Splošne knjižnice Ljutomer, so v sredo, 7. junija, v Splošni knjižnici Ljutomer, OE Muzej, uvrstili fotografijo velike glasbene pedagoginje ter pianistke Minke Zacherl med pomembne Prleke v Splošno muzejsko zbirko. Minka je tako prva ženska, ki je bila uvrščena v to zbirko.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 18:40

Prihaja največji elektronski glasbeni dogodek v Pomurju

Skupaj s tremi mladimi in vzhajajočimi DJ-i se boste 16.6 lahko podali na skrivnostno vesoljsko potovanje po galaksiji svobode in ljubezni v neskončnost…neskončnost X. Nastopili bodo trije mladi DJ-I: Bekko, Herflex in Impulz, ki prihajajo iz različnih koncev Slovenije.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 17:22

Salon Jeruzalem ta petek znova vabi med prleške vinograde

Salon Jeruzalem 2017 se bo zgodil v petek, 16. junija 2017, v Dvorcu Jeruzalem na Jeruzalemu. Kljub novi časovni umestitvi tradicionalne prireditve se obeta resnično bogat program, ki bo letos povezal še več inštitucij z območja cele Slovenije.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 16:30

Grafiti na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

7. junija 2017, so našo šolo obiskali dijaki gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in pod mentorstvom profesorice Karoline Erjavec, poslikali korita pred našim vhodom. Barvanju so se priključili tudi naši učenci pod mentorstvom profesorja Srečka Štuheca. S skupnimi močmi so ustvarili prelepe poslikave in stkali nova prijateljstva.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 16:10

Na Ptuju odprli poligon za vadbo in izvajanje vozniških izpitov

Na Dornavski cesti, nasproti pokopališča, na prostoru nekdanjega odlagališča, so v ponedeljek svojemu namenu predali vadbeni poligon za motoriste in voznike začetnike. Gre za novo pridobitev v velikosti 5000 m2, ki je namenjena predvsem varnejši vključitvi novih voznikov v promet in pridobivanju izkušenj za kandidate za voznike AM, A1, A2, A, B in B1 kategorij.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 15:53

Pomurski tenisači zelo uspešni

Minuli vikend se je po nekaj letih mirovanja v Teniškem centru T&T v Radencih spet dogajalo. Potekal je mednarodni teniški turnir VIPOLL JUNIOR OPEN 12&Under za dečke in deklice. Organizator je bila Teniška šola Jakopina. Prijavljenih je bilo 18 dečkov in 9 deklic iz Slovenije in Hrvaške.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 12:20