Na Razkrižju peli in plesali na festivalu Kamrica

Na Razkrižju so se 8. junija zbrali ljubitelji narodne ljudske pesmi in plesa na Dnevu slovenske narodne pesmi, pod imenom Kamrica. To prireditev so zavod Inter-m v sodelovanju s Turistično narodopisnim društvom Razkrižje in Občino Razkrižje pripravili z namenom ohranjanja slovenskega narodnega, ljudskega, kulturnega in zgodovinskega izročila.

petek, 9. junij 2017 ob 22:27

Kot kažejo prve analize, Globetka ni bila onesnažena

Po četrtkovem požaru v skladišču podjetja Eko Plastkom, kjer so zagorele odpadne sveče, plastika in parafin, je bila bojazen, da bi prišlo tudi do onesnaženja Ščavnice oz. Globetke, ki teče deset metrov od hale, kjer je zagorelo.

petek, 9. junij 2017 ob 21:59

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer se je predstavila

Le nekaj dni po odlični predstavi na slavnostni akademiji ob 90-letnici Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, se je šola v četrtek predstavila še na Glavnem trgu. Ob koncu šolskega leta 2016/2017 so tako učenci in mentorji glasbene šole ponovno pripravili prireditev, kjer so nastopili baletni oddelek, komorne skupine in orkestri šole. Koncert je potekal v prijetnem vzdušju na Glavnem trgu v Ljutomeru.

petek, 9. junij 2017 ob 19:543

Ustvarjali so na 13. mednarodni likovni koloniji

Likovnice in likovniki, članice in člani Likovnega društva Gornja Radgona so, v sodelovanju z JSKD Republike Slovenije in občino Gornja Radgona, pripravili svojo 13. mednarodno likovno kolonijo. Že tretjič pa so se zbrali v Methansovi hiši na Zgornjem Dražen Vrhu. Letošnje likovno srečanje je nosilo naslov »Pika se sprehaja«, gre za tematiko, s katero so se približali razpisu državne tematske razstavo JSKD Republike Slovenije. Mentor in strokovni vodja je bil letos, prof. ...

petek, 9. junij 2017 ob 19:191

Nad požar še s helikopterjem

Velik požar, ki je v četrtek zvečer izbruhnil v industrijski coni v Ljutomeru, še vedno ni v celoti pogašen, saj znotraj prostorov, kjer je zagorelo več deset ton odpadnih sveč, pvc-granulatov in voska, v kupu te gmote še vedno močno tli in se ob vsakem poskusu, da gasilci to gmoto razkopljejo, nad prizoriščem spet začne viti močan dim.

petek, 9. junij 2017 ob 18:221

Iz Ljutomera so se v živo javljali v oddajo Dobro jutro

V petek, 9. junija, je Ljutomer obiskala ekipa oddaje Dobro jutro, kjer so se zjutraj okoli 8. in nato 9. ure v živo vklopili v program TV Slovenija in se javljali najprej iz ljutomerskega hipodroma, nato pa še iz Glavnega trga.

petek, 9. junij 2017 ob 16:53

Veržej ostaja v drugi ligi

Tudi v sezoni 2017/2018, se bo v Veržeju očitno igral drugoligaški nogomet. To so pri NK Farmtech Veržej potrdili na svoji facebook strani, že pred kratkim pa nam je tudi sekretak kluba, Dušan Magdič povedal, da so takoj po končani sezoni na NZS naslovili prošnjo, da v kolikor se sprosti mesto v 2. SNL, želijo nadaljevati tekmovanje na tem nivoju.

petek, 9. junij 2017 ob 12:27

Nejc Sterniša dvakrat prvi

V gorenjski prestolnici Kranju je potekalo močno mednarodno karate tekmovanje za "Pokal Gorenjske 2017", na katerem je nastopal tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš, ki tekmuje za karate klub Seki Sv. Jernej. Kot že večkrat doslej je Nejc tudi tokrat bil odličen. Osvojil je namreč prvi mesti v katah za kadete in katah za mladince. Njegov klub Seki Sv. Jernej je osvojil še drugo mesto med vsemi klubi, zaostajali so samo za domačini, čemur je velik delež prispeval prav Sterniša.

petek, 9. junij 2017 ob 12:11

Na prizorišču požara veliko razdejanje

V četrtek, 8. junija, je v Ljutomeru, v industrijski coni, okoli 21.20 zagorelo v prostorih podjetja Eko plastkom. Zagorelo je več deset ton odpadnih sveč, pvc-granulatov in voska. Škoda je velika, saj je hala v velikosti 80 x 25 metrov pogorela v celoti.

petek, 9. junij 2017 ob 11:1024

Požar gasilo okoli 300 gasilcev, večjega onesnaženja naj ne bi bilo

V četrtek, 8. junija, okoli 21.20 ure, je v Ljutomeru v industrijski coni prišlo do velikega požara, o čemer smo že poročali. Zagorelo je v skladišču podjetja EKO Plastkom d.o.o. Ogenj, ki je zajel stavbo v kateri so bile odpadne sveče, plastika in parafin v velikosti 80 x 25 metrov je popolnoma uničil.

petek, 9. junij 2017 ob 06:5016