Postavljen obnovljen križ, ki ga je uničilo neurje

V četrtek, 1. junija, je bil na novo postavljen križ v spomin na vse pobite v Babjem Ložiču. Spomladi je bil križ uničen zaradi neurja, zato ga je Jože Cimerman iz Spodnjega Krapja obnovil in skupaj z župnikom Andrejem Zrimom ter pomočniki tudi ponovno postavil.

nedelja, 11. junij 2017 ob 11:451

Žegnanje v Radomerščaku

V nedeljo 28. maja, so vaščani Radomerščaka pri Kolaričevi neogotski kapeli v Radomerščaku, katera je posvečena Brezmadežni Mariji, tega dne praznovali tradicionalno vsakoletno žegnanje. Po sveti maši, ki jo je za vse žive in pokojne vaščane daroval župnik in dekan Andrej Zrim, pa so se vsi verniki zbrali še na skupni pogostitvi.

nedelja, 11. junij 2017 ob 10:37

Že dvanajstič srečanje v Radencih

Vbivalni enoti Socialno varstvenega zavoda Hrastovec v Radencih so vsoboto, 10. junija dopoldne, pripravili že 12. srečanje sorodnikov,sosedov, prijateljev in znancev varovancev te bivalne enote.

nedelja, 11. junij 2017 ob 10:21

Na 7. tekmovanju v kuhanju bograča v Černelavcih tekmovalo 20 ekip

Minuli izjemno topli vikend, ko se je po Pomurju odvijalo veliko takšnih in drugačnih prireditev in dogodkov je še posebej veliko pozornost pritegnilo 7. tekmovanje v kuhanju znamenite prekmurske jedi – bograča, ki ga je v središču Černelavcev pri Murski Soboti, pripravila Gostilna Spirić. Nastopilo je kar 20 ekip iz širšega pomurskega območja, ki so bograč kuhale v kotličku na odprtem ognju. Prireditev na "glavnem trgu", pred gostiščem "Spirić" v Černelavcih se je začela ...

nedelja, 11. junij 2017 ob 09:59

30. Memorial Mateja Klopčiča

RK Arcont Radgona je pripravil jubilejni, 30. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa. Tradicionalni memorialni turnir v spomin na bivše igralce, katerega so združili z Dnevom radgonskega rokometa, je namenjen predvsem druženju različnih generacij radgonskih rokometašev. Tako so se na druženju, tudi v rokometnih veščinah, pomerili dedki, očetje in vnuki. Pred lepo zasedenimi tribunami radenske športne dvorane, je bilo odigranih pet rokometnih tekem. Čeprav rezultat ...

nedelja, 11. junij 2017 ob 09:44

Prleški osnovnošolci zelo uspešni na državnem prvenstvu v atletiki v Žalcu

Na področju osnovnošolskega športa – športa otrok in mladine se postori veliki in še več. Šole v okviru pouka izvajajo športe ter športne igre po učnem načrtu, učence s posebnimi predizpozicijami pa usmerjamo bodisi v interesne dejavnosti, bodisi kakovostni šport oziroma v okoliške klube. V preteklem letu sva profesorja in mentorja z učenci izvajala veliko vaj osnovnih motoričnih sposobnosti in osnovne vzdržljivosti, kljub temu pa sva našla čas za šolska športna tekmovanja ...

nedelja, 11. junij 2017 ob 09:374

Novi stili Marinke in Iva so na ogled v avli KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Ljubiteljska slikarja Marinka in Ivo z umetniškim nazivom AS, svoje nove slikarske stile od petka, 9. junija, predstavljata na razstavi v avli KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici.

nedelja, 11. junij 2017 ob 09:291

Vrata so odprli tudi čebelarji ČD Sveti Jurij ob Ščavnici

Ob dnevu odprtih vrat slovenskih čebelarjev, so v petek, 9. junija, svoje aktivnosti predstavili tudi čebelarji ČD Sveti Jurij ob Ščavnici.

nedelja, 11. junij 2017 ob 09:18

ŠNK Radgona po novem v 3. SNL - vzhod?

Očitno je, da bo nogometna Gornja Radgona prvič v svoji dolgoletni zgodovini, zastopana v nacionalnem ligaškem tekmovanju, in sicer naj bi ŠNK Radgona v sezoni 2017/18 zaigrala v 3. SNL - vzhod. Klub je namreč, na licenčni oddelek Nogometne zveze Slovenije, posredoval prijavo za tekmovanje prvega moštva v 3. slovenski nogometni ligi in vlogo za pričetek licenčnega postopka za ŠNK Radgona. Odločitev NZS bo sicer znana 20. junija, a glede na to, da želi vodstvo krovne organizacije zapolniti ...

sobota, 10. junij 2017 ob 16:05

Na trgu merilna postaja za presojo stanja zraka

Po četrtkovem požaru na objektu podjetja Eko Plastkom v Ljutomeru so se aktivirale tudi službe Ministrstva za okolje in prostor – Direkcija RS za vode in Agencija RS za okolje. Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je v stalni komunikaciji s predsednikom Vlade RS dr. Mirom Cerarjem, poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom in županjo Občine Ljutomer mag. Olgo Karba. Ministrica je tudi obiskala območje in si ogledala delovanje služb na terenu.

sobota, 10. junij 2017 ob 11:02