Tončka Bakan iz Gradišča je že 53 let zbiralka mleka

Kako so se časi v 53 letih, od kar je zbiralka mleka v mlekarni v Gradišču pri Tišini, spremenili v slabo korist kmetov se spominja 87-letna Tončka Bakan iz Gradišča, da je v vasi Gradišče in v občini Tišina, ki je kmetijska občina vsako leto vse manj živine. Vzrokov, da je v hlevih vse manj krav molznic in druge govedi, je največji vzrok nizka odkupna cena mleka in mesa, ki ga kmetje prodajo, kot svoje tržni viške. Tončka je povedala, da je bilo pred mnogimi leti v vasi kar 120 ...

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 17:21

Svečanost ob postavitvi obnovljenega križa v Babjem Ložiču

V Babjem Ložiču, ki je od leta 1978 razglašen za gozdni rezervat, je v nedeljo, 4. junija, potekala svečanost ob postavitvi obnovljenega križa, ki ga je neurje uničilo to pomlad. Dogodek se je začel s procesijo, ki je potekala od male železniške postaje do križa v Babjem Ložiču.

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 17:05

Dijaki GFML najboljši v prepoznavanju rastlin - Flora 2017

Že v evoluciji človečnjakov lahko zasledimo tesno povezanost človeka z rastlinami. Na nahajališčih neandertalca so npr. že našli cvetni prah, na podlagi česar sklepajo, da je na umrle polagal cvetove. Za današnjega človeka imajo rastline prav tako velik uporabni in gospodarski pomen. So pomemben del naše prehrane. Iz rastlin pripravljamo pijače. Iz njih izdelujemo blago za obleko in obutev. Uporabljamo jih kot gradbeni material in iz njih izdelujemo pohištvo. Les je surovina za pridobivanje ...

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 14:133

V Ljutomeru na teku »10 krogov za 10 nasmehov« zbrali preko tisoč evrov

Že nekaj let na območju celotne Slovenije maja in junija pod okriljem društva »Vztrajaj – Never Give up« poteka humanitarna akcija oziroma tek »10 krogov za 10 nasmehov«, katerega namen je zbiranje sredstev za pomoči potrebne.

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 13:565

Tokrat z mercedesom po avtocesti s preko 200 km/h

Policisti Postaje prometne policije Maribor so 31. 5. 2017, v okviru poostrenih aktivnosti s področja hitrosti opravljali nadzor prometa z vozilom z vgrajenim video-nadzornim sistemom Provida. Na avtocesti Draženci - Slivnica, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h so okoli 5.45 ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, znamke Mercedes, tip C, ki ga je vozil 50-letni voznik iz okolice Ptuja, na razdalji 1,045 metrov vozil s povprečno hitrostjo 206,47 km/h.

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 10:167

64-letnika pretepli do smrti

V nedeljo, 4. junija, malo po 17. uri so policisti bili obveščeni, da je na Ptuju po stopnicah padel 64-letni moški in umrl. Policisti, ki so prišli na kraj, so ugotovili, da temu ni tako.

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 10:00

Na območju Vinskega Vrha našli mrtvo osebo

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog ob minulem koncu tedna, obravnavali tudi nekatere pomembnejše dogodke. V petek, 2. junija, ob 10:29 uri, so tako bili obveščeni, da so na območju Vinskega Vrha našli mrtvo osebo.

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 09:29

Nogometna šola NK Ljutomer organizira Poletni nogometni tabor

Kot vsako leto, tudi letos Nogometna šola NK Ljutomer organizira "Poletni nogometni tabor" za otroke od 6-14 leta starosti. Tabor je namenjen za spoznavanje nogometnih veščin, za spoznavanje novih prijateljstev, za zabavo in druženje otrok.

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 08:45

V oazi ob ribnikih so ribiči postavili igrala za otroke

V idilični in neokrnjeni naravi pri vasi Gradišče v občini Tišina so ribiči Temeljne ribiške enote Tišina, ki spadajo pod okrilje Ribiške družine Gornja Radgona pred leti vzorno uredili ribnike za športni ribolov. Gre za dokaj veliko vodno območje, katerega ribiči skozi leto vzdržujejo, kosijo travo in skrbijo za objekte, ki so ob ribnikih. Predvsem poleti ali v lepem sončnem vremenu je tukaj veliko obiskovalcev, predvsem pa ribičev od najmlajših do najstarejših, ki veselo namakajo ...

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 08:40

Romalo se bo v Medžugorje

Že vrsto let v Turistični agenciji Dejana Dvoršaka iz Lomanoš organizirajo in pripravljajo najrazličnejše turistične aranžmaje, izlete, oglede in romanja po Slovenij ter izven nje.

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 08:32