V DSO Gornja Radgona razstavljajo seniorke in seniorji

VDSO (Domu starejših občanov) Gornja Radgona je od 2. junija daljena ogled razstava likovnih del upokojenk in upokojencev, članic inčlanov likovne sekcije Društva upokojencev Gornja Radgona, asodeluje s svojimi deli tudi nekaj gostov iz društev upokojencevMurska Sobota in Beltinci. Svoje likovnice in likovnike, podobno kotostale društvene dejavnosti, v Društvu upokojencev Gornja Radgonaves čas spodbuja predsednica IngeIvanek.

sobota, 3. junij 2017 ob 11:26

Slovenski policisti po novem v nekoliko spremenjenih uniformah

Z današnjim dnem boste lahko policiste na terenu začeli videvati v nekoliko spremenjeni podobi. 3. junija 2017 začne namreč veljati Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije, ki je bila objavljena v uradnem listu RS  št. 25/17 in ki v zvezi s policijsko uniformo prinaša nekatere novosti.

sobota, 3. junij 2017 ob 07:265

V Ormožu končujejo še drugo mini krožišče

V Ormožu so letos pričeli z gradnjo krožnega križišča, ki je bilo prvo v mestu. Pri tem je šlo za gradnjo dveh "mini krožišč", mini krožno križišče »Ormož - Avtobusna postaja« in mini krožno križišče »Ormož - Grad«.

petek, 2. junij 2017 ob 21:0711

Likovna kolonija na Ranču Jureš v Babincih

Kot vsako leto v vrtcu Ljutomer organiziramo v mesecu juniju likovno kolonijo, smo se tudi letos odpravili na Ranč Jureš v Babince. Zbralo se nas je iz 11 vrtcev, 1 mentor in 2 otroka. Ambient pri Jureševih je bil čudovito likovno spodbudno okolje, kjer so otroci ves dopoldan lahko nemoteno ustvarjali. Z nami je bila ves čas tudi gospa Tadeja Ozmec, ki nam je pomagala pri strokovnosti in nas tudi opazovala. Na koncu je ob razstavi otrokom namenila veliko spodbudnih besed za nadaljnje ustvarjanje ...

petek, 2. junij 2017 ob 18:431

Prvo stopnjo dirigentske šole zaključili v Ljutomeru

V nedeljo, 28. maja, je v Ljutomeru potekal zaključek prve stopnje dirigentske šole 2016/2017, ki se je pričela oktobra lani v Šentjerneju, nadaljevala februarja v Mežici in marca v Marezigah, končala pa maja v Ljutomeru. Ob tem je v Domu kulture v Ljutomeru potekala javna vaja Pihalnega orkestra KD Ivan Kavčič Ljutomer.

petek, 2. junij 2017 ob 17:21

»Zlati orli« iz Cezanjevcev pred »Slovenijo« iz Veržeja in »Pedenjpedi« iz Ljutomera

V sredo, 31. maja, so se otroci iz šestih vrtcev zbrali na asfaltnem igrišču pri vrtcu Cezanjevci, kjer je potekala že XXI. CICIBANIADA - mini olimpijada za otroke iz vrtcev, ki jo je organizirala Športna zveza Ljutomer v sodelovanju z OKS-ZŠZ Slovenije in vrtcem Cezanjevci.

petek, 2. junij 2017 ob 14:211

Ponovno zagorel odtujeni avtomobil

Policisti PU Murska Sobota so bili danes ob 3.30 uri s strani občanke iz Črenšovec obveščeni, da v bližini hiše gori avto. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je zgorel osebni avtomobil znamke Renault Twingo, ki je bil odtujen lastniku. Požar so pogasili gasilci.

petek, 2. junij 2017 ob 12:01

Ob 18. prazniku Občine Veržej podelili dve občinski priznanji in tri plakete

V soboto, 27. maja, je potekala osrednja slovesnot ob 18. prazniku Občine Veržej. Na njej so bila podeljena občinska priznanja in nagrade. Podeljeni sta bili dve občinski priznanji z denarno nagrado in tri plakete. Priznanji z denarno nagrado sta prejeli Mateja Prelog za svojo aktivno vlogo v občinskem Karitas in Dušan Magdič za 15 let aktivnega dela v Športnem društvu NK Veržej. Plakete so prejela tri društva, in sicer Društvo kmetic Križevci - Veržej, Društvo upokojencev Veržej ...

petek, 2. junij 2017 ob 11:44

OŠ Negova med prejemniki daril - opreme za posodobitev telovadnice

Konec letošnjega maja in s tem zaključek šolskega leta, ki se počasi bliža, si bo gotovo še dolgo pomnila slaba stotnija učenk in učencev, ter tudi zaposleni na OŠ dr. Antona Trstenjaka v Negovi. Kako tudi ne, ko pa so bili uspešni na natečaju Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport, ki je pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ter še nekaterih gospodarskih subjektov, pod naslovom "HUDOdobra TELOvadnica" (HUDO TELO, dobra vadba). Namen natečaja je bil ...

petek, 2. junij 2017 ob 10:57

Za vsako bolezen rožca raste

Ekipa VGCPomurja - enota Ljutomer je v sodelovanju sSekcijo za ohranjanje kulturne dediščine,ki deluje pod okriljem Društva upokojencev Ljutomer, z gospo DanicoMakoter na čelu, pripravila kar dve zeliščarski delavnici, nakateri so udeleženci spoznali zelišča in zdravilne rastline, terse seznanili z njihovo uporabo. Prav tako so iz nekaterih zeliščpripravili degustacijo namazov in sokov.

petek, 2. junij 2017 ob 09:25