Srečali so se člani, članice in simpatizerji stranke SDS iz odborov Ptujske regije, Prlekije in Lenarta

V soboto, 27. maja, je v športnem parku v Lovrencu na Dravskem polju potekalo letno srečanje članic in članov Slovenske Demokratske Stranke (SDS) iz odborov Ptujske regije, Prlekije in Lenarta. Letos je bil organizator srečanja občinski odbor SDS Kidričevo. Zjutraj so za članice in člane organizirali pohod na Ptujsko goro, kjer je bila maša, odigrana pa je bila nogometna tekma med občinskim odborom SDS Kidričevo in ostalimi odbori SDS, v kateri je zmagal odbor SDS Kidričevo.

torek, 30. maj 2017 ob 19:18

Zasedanje 27. nacionalnega otroškega parlamenta

V ponedeljek, 29. maja 2017 je v glavni dvorani Državnega zobra potekalo zasedanje mladim parlamentarcev na 27. temo: Otroci in načrtovanje prihodnosti.

torek, 30. maj 2017 ob 18:44

Spominska soba v rojstni hiši dr. Antona Korošca v Biserjanah je bila svečano odprta

Zadnji vrhunec praznovanja 100-letnice Majniške deklaracije in počastitve spomina na velikega jürjovškega rojaka dr. Antona Korošca, se je odvil pred njegovo rojstno hišo v Biserjanah, kamor so se po končani proslavi pri cerkvi sv. Jurija, obiskovalci v povorki podali po poti, po kateri je v osnovno šolo pri Sv. Juriju, hodil Korošec. Pred domačijo so jih s prikazom otroških iger v času Koroščevega otroštva, pričakali učenci domače osnovne šole.

torek, 30. maj 2017 ob 14:45

Kriminalisti izvajajo hišne preiskave v poslovnih in drugih prostorih na območju UE Lendava

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da danes kriminalisti Sektorja kriminalistične policije, Policijske uprave Murska Sobota na območju UE Lendava opravljajo štiri hišne preiskave. Preiskave potekajo z namenom utemeljevanja suma storitve kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 257. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), s katerim je bila pravni osebi, s sedežem na območju UE Lendava, v letih 2014 in 2015 pridobljena velika protipravna premoženjska korist v znesku 71. ...

torek, 30. maj 2017 ob 13:21

Na 4. nočnem turnirju v namiznem tenisu na Cvenu se je pomerilo 14 otrok in 21 odraslih

V petek, 26. maja, je v zadružnem domu na Cvenu potekal že 4. nočni turnir v namiznem tenisu, kjer se je pomerilo 14 otrok in 21 odraslih. Organizator turnirja je bilo Športno društvo Cven v soorganizaciji s Športno zvezo Ljutomer.

torek, 30. maj 2017 ob 10:38

Po 67 letih so se srečali dijaki nekdanje Nižje gimnazije Gornja Radgona

Dijaki nižje gimnazije, katera je po 2. svetovni vojni delovala na radgonskem gradu, se v zadnjih letih srečujejo vsako leto in tako je bilo tudi letos, ko je od male mature minilo kar 67 let. Ko so se srečali in praznovali 66. obletnico opravljanja male mature, pa so sklenili, da se ne bodo več organizirano srečevali. Kot je povedala glavna organizatorica srečanj, vedno ji pomaga tudi Kristina Kaučič, Marija Leskovec, so namreč sklenili, da se vsako leto srečajo spontano 25. maja, to ...

torek, 30. maj 2017 ob 10:24

Pijani 28-letnik domačinu uničil več kosov vrtnega pohištva, rolete in fasado stanovanjske hiše

V ponedeljek, 29. maja, malo po 15. uri je pijani 28-letni moški v Gaberniku žalil 58-letnega domačina, vpil nanj in ob tem uničil več kosov vrtnega pohištva, rolete in fasado stanovanjske hiše. Umiril se ni niti ob intervenciji policistov. Tudi te je žalil, se nedostojno vedel in ni upošteval njihovih ukazov. Zaradi tega so ga pridržali do streznitve.

torek, 30. maj 2017 ob 10:14

36-letna Ljutomerčanka trčila v 74-letnega mopedista

Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek na cesti Pavlovci - Libanja, kjer sta trčila voznik kolesa s pomožnim motorjem in osebno vozilo.

torek, 30. maj 2017 ob 10:07

13. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah - Dan odprtih kleti in veselih ljudi

V soboto, 27. maja, je potekal 13. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah - Dan odprtih kleti in veselih ljudi, katerega glavni koordinator je Turistično narodopisno društvo Razkrižje v sodelovanju s skupino vinogradnikov iz občin Razkrižje in Ljutomer.

torek, 30. maj 2017 ob 08:501

Organizirali plavalni tečaj za otroke prve triade

Gibanje po vodi, premikanje brez opreme, plavanje -  iz vidika varnosti sega že v sam začetek človeštva, ko je voda ljudem predstavljala neposredno nevarnost. K vodi so se priseljevali zaradi osnovnih potreb preživetja. Danes znanje plavanja predstavlja mnogo več kot samo preživetje, saj nam omogoča varnost ob vodi in v njej. Cilj je, da se naučimo plavati že v ranem otroštvu, saj z boljšim znanjem plavanja postane naše gibanje v vodi in ob njej bolj sproščeno, zabavno in prijetno ...

torek, 30. maj 2017 ob 08:23