Prislužil si je globo v višini 2.700 evrov

Policisti Policijske postaje Rače so imeli sinoči, ob 22.30, v postopku 43-letnega voznika iz okolice Rač, ki je vozil neregistriran osebni avtomobil znamke Seat, tip Inca. Na vozilu sta bili nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata temu vozilu.

četrtek, 25. maj 2017 ob 12:55

Na športnih prireditvah ponovno alkohol

Poslanci so s 40 glasovi za in 20 proti podprli novelo zakona o omejevanju porabe alkohola, ki jo je v parlamentarni postopek vložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Janijem Möderndorferjem (SMC). Z novelo zakona bo ponovno mogoče točenje alkohola na športnih prireditvah.

četrtek, 25. maj 2017 ob 12:323

Štajerski Brendi z novo pesmijo vošči očetu

Štajerski Brendi je izdal še eno novo rojstnodnevno skladbo, pesem z naslovom Oče vse naj naj. Pesem je v celoti delo Štefana Šarkezija. Z njo napoveduje izzid naslednje, že 13. zgoščenke Štajerskega Brendija, ki bo izšla še julija letos. Na zgoščenko bodo uvrščene pesmi, ki so stalnica med čestitkami na številnih radijskih postajah. Delovni naslov omenjene zgoščenke je "Štajerski Brendi praznuje z vami".

četrtek, 25. maj 2017 ob 12:31

Razplet na vrhu Maratona treh src krojili kenijski tekači

V Radencih je v soboto, 20. maja, potekal že 37. Maraton treh src, ki velja za največjo tovrstno prireditev v jugovzhodni Evropi. Teka so se udeležili tekači iz 24 različnih držav na štirih različno dolgih progah.

četrtek, 25. maj 2017 ob 10:33

Zbudi se, Ormož! Tretjič.

Tradicija dogodka Zbudi se, Ormož! se tudi letos nadaljuje. Tokrat še večji in boljši. Celotno dogajanje bo letos v celoti skoncentrirano na Mestno grabo, dogodek pa bodo zaključili z Open-air koncertom, na keterm bodo nastopili Big Foot Mama, Lačni Franz in Pero Lovšin. Dogodek pripravlja Klub ormoških študentov, ki letos praznuje 25 let delovanja, dogodek pa letos poteka tudi v sklopu Drava Festivala 2017.

četrtek, 25. maj 2017 ob 10:04

Najboljše so doma pridelane trsne cepljenke

Že od začetka aprila, ponekod tudi prej, so po zimskem počitku, zaživela polja, vinogradi, sadovnjaki in vrtovi. Posebej veliko dela je v sadovnjakih in zlasti vinogradih, kjer pa pomlad ni samo čas za rez trte in druga pripravljalna dela za novi vinski letnik, temveč tudi za cepljenje vinske trte za naslednjo sezono. In prav to so minule dni počeli v družbi Radgonske gorice, kjer so, po besedah trsničarja Roberta Krefta, ki to delo v podjetju Radgonske gorice opravlja že 29 let, letos ...

četrtek, 25. maj 2017 ob 08:45

Močvirno področje Carska bara je raj za ptice

Ob polemikah o gradnji ali ne-gradnji hidroelektrarn na Muri je moč razmišljati tudi o morebitnem raju za živalski svet, če se ob tej panonski reki ohranijo mrtvice in močvirna področja. Pod vodstvom župana Janeza Rihtariča je 16. maja letos večina članov občinskega sveta Občine Radenci prvič obiskala prijateljsko občino Nova Crnja v Republiki Srbiji. Drugi dan obiska so si z velikim zanimanjem ogledali specialni naravni močvirni rezervat Carska bara.

četrtek, 25. maj 2017 ob 08:26

Najboljši nogometaš sezone prihaja iz Segovcev

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je že pred iztekom prvenstva podelil nagrade najboljšim nogometašem v aktualni sezoni 2016/17. Gala večer SPINS, na katerem je bil prisoten tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, je v obeh individualnih kategorijah ponudil zmago članov Maribora, ki je tudi državni prvak. Pri glasovanju je sodelovalo 162 nogometašev Prve lige Telekom Slovenije, člani SPINS pa so izbirali tiste posameznike med svojimi kolegi, ki so v letošnji sezoni ...

četrtek, 25. maj 2017 ob 08:132

Ljutomer bogatejši za polnilnico za električna vozila

Od sredine meseca maja je Ljutomer bogatejši za polnilnico za električna vozila, ki je nameščena neposredno ob avtobusni postaji, na parkirišču nekdanje tržnice in bo pričela z obratovanjem v začetku meseca junija. Gre za polnilno postajo proizvajalca Etrel d.o.o., ki omogoča polnjenje do dveh vozil hkrati z močjo do 22kW po vozilu. Specifikacije polnilne postaje lahko vidite v prilogi.

sreda, 24. maj 2017 ob 19:302

Prijave za 1. Vinarium tek odprte še samo dober teden dni

Mednarodna športna prireditev 1. VINARIUM TEK, bo premierno potekala v soboto, 10. junija 2017, z uradnim pričetkom ob 9:00, na stolpu Vinarium v Lendavi. Prireditev je bila minuli vikend uvrščena na uradni seznam vseh tekmovanj s teki po stopnicah na svetu, ki ga upravlja krovna organizacija na področju vertikalnih tekov po stopnicah, Towerrunning World Association (Towerruning svetovna zveza), svoj nastop na tekmovanju pa je že potrdila ena izmed najboljših slovenskih vertikalnih tekač ...

sreda, 24. maj 2017 ob 17:05