Za konec še Cven premagal ŠNK Radgono

Z zadnjim, 22. krogom je bilo končano tekmovanje v I. MNL Murska Sobota, kjer so nogometaši Radgone nepričakovano, a zaslužno poraženi proti gostom iz Cvena. Kratka domača klop in poškodba vratarja Simona Strajnšaka sta botrovali šestemu porazu Radgončanov v sezoni, ki pa ni vplival na končno uvrstitev na 3. mesto. Res je sicer, da so si varovanci domačega trenerja Borisa Lazića ustvarili veliko priložnosti, a jim je tudi boginja Fortuna tokrat obrnila hrbet. Seveda so si tudi gostje ...

ponedeljek, 29. maj 2017 ob 08:37

V Vogričevcih so že 31. kosili z ročno koso

PGD Vogričevci so v nedeljo, 28. maja, pripravili tradicionalno, že 31. tekmovanje koscev, kjer se vsako leto na Heričevem travniku v Vogričevcih pomerijo kosci in kosice v košnji z ročno koso. Tudi letos je bilo tekmovanje odlično organizirano, prav tako pa je bilo vreme sončno in poletno, kar je ob travnik privabilo številne domačine ter obiskovalce iz okoliških krajev, ki so se na prizorišče pripeljali s starodobnimi traktorji, kolesi, plapolale pa so tudi slovenske zastave, vsi ...

nedelja, 28. maj 2017 ob 16:221

Grega Novak zmagal v Mariboru

V soboto, 27. maja, so v Mariboru na tekmovanju 56. Baumgartnov pas v članski konkurenci tekmovali tudi judoisti TVD Partizana Ljutomer ter dosegli naslednje rezultate:

nedelja, 28. maj 2017 ob 15:043

Vodniki službenih psov igrali nogomet in se družili

V organizaciji Enote vodnikov službenih psov PU Murska Sobota, je na sedežu enote v Murskih Petrovcih tik ob avstrijski meji, potekalo 21. vseslovensko srečanje vodnikov službenih psov in konjev, katero so izkoristili tudi za tradicionalni turnir v malem nogometu. Nastopilo je vseh šest policijskih enot, ki so tako ali drugače povezani z živalmi, torej s službenimi psi in konji. Na srečanju in tekmovanju v Murskih Petrovcih so sicer, poleg nogometašev iz šestih ekip, številnih upokojenih ...

nedelja, 28. maj 2017 ob 12:34

V Murski Soboti je dišalo po bograču

Pred hotelom Diana v Murski Soboti je v soboto, 27. maja potekala že 21. Bogračiada, ki jo je tudi tokrat pripravilo osebje hotela Diana Murska Sobota. Šlo je za enkratni kulinarični dogodek, kajti vse ekipe kuharjev so se skozi cel dan trudile, da bi skuhale dober in okusen bograč. Kulinarično kuhanje bograča je namreč potekalo v dveh delih.

nedelja, 28. maj 2017 ob 12:26

Letos Ormož zbudili z Big Foot Mamo

V Ormožu je v soboto, 27. maja, že tretjič potekal dogodek Zbudi se, Ormož! Celotno dogajanje se je letos v celoti odvijalo v Mestni grabi, kjer je že dopoldan potekala krajša otvoritev z godbo iz Središča ob Dravi, nato pa so se pričele izvajati vse aktivnosti, ki so se odvijale skozi celoten dan. Dogodek pripravlja Klub ormoških študentov, ki letos praznuje 25 let delovanja.

nedelja, 28. maj 2017 ob 12:071

Slavnostno odprli gasilski regijski poligon v Ormožu

V soboto, 27. maja, so v Ormožu slavnostno odprli gasilski regijski poligon, ki je prvi od sedemnajstih, ki jih Gasilska zveza Slovenije (GZS) načrtuje zgraditi v prihodnjih letih po gasilskih regijah. Odprtja so se udeležili številni gostje, slavnostni govornik pa je bil predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar.

nedelja, 28. maj 2017 ob 09:025

Veržej za konec prvenstva visoko zmagal

Farmtech Veržej se je v soboto, 27. maja, doma v zadnjem, 27. krogu 2. SNL 2016/2017, pomeril z ekipo Ankaran-Hrvatini ter visoko zmagal. Tekma se je končala s 4:0.

sobota, 27. maj 2017 ob 20:59

Znanstveni simpozij Anton Korošec in 100 let Majniške deklaracije pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V organizaciji Zveze društev general Maister in Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, je v soboto, 27. maja, potekal znanstveni simpozij z naslovom Anton Korošec in 100 let Majniške deklaracije.

sobota, 27. maj 2017 ob 19:58

Zakaj, zato o prometu

V petek, 26. 6. 2017, se je pred našim vrtcem, vrtcu Cezanjevci, odvijal dan v modrem - obiskali so nas policisti. Predstavili so nam svoje delo, opremo, policijska vozila in delo z njihovimi psi. Otroci so imeli možnost spoznati pripomočke, ki jih policisti uporabljajo pri svojem delu in se peljati s policijskim avtom. Prikazali so nam tudi nekaj vaj, ki jih izvajajo s svojimi psi. To je bilo otrokom še posebej zanimivo.

sobota, 27. maj 2017 ob 15:04