Proslava ob 60. obletnici vrtca Križevci

Vrtec Križevci je ob 60. obletnici skozi celo leto prirejal različne dejavnosti in aktivnosti, ki so se v petek, 2. junija 2017 zaključile s proslavo v kulturni dvorani v Križevcih. Na proslavi so otroci prikazali, kako so se igrali nekoč in kako se igrajo danes ter zapeli Vrtčevo pesem, ki jo je ob 50-letnici za vrtec Križevci zapisal Marko Kočar. Poleg nagovora ravnateljice Vasilije Stolnik, predstojnice OE ZRSŠ Irene Kumer ter župana Branka Beleca, pa je na proslavi osvetlila svoje ...

četrtek, 8. junij 2017 ob 09:22

Gasilci v Sovjaku organizirano delujejo že 70 let

Slovesno in ponosno so gasilci in gasilke PGD Sovjak v soboto, 3. junija, praznovali 70 let delovanja društva. Praznovanju so dodali še dodaten pomen visoki gostje: Dušan Utroša, poveljnik regijskega gasilskega sveta za Pomurje, župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Mirko Petrovič, predsednik GZ Sv. Jurij Anton Klemenčič, častni predsednik PGD Sovjak Ivan Kocuvan in ustanovna članica društva Tinka Bolkovič.

četrtek, 8. junij 2017 ob 08:491

Cirkus Soluna na »prleški turneji«

Potujoči cirkuški teater »Soluna« je te dni ponovno v Prlekiji. Prejšnji teden so bili v Banovcih, sedaj so pa že v Ljutomeru, kjer bodo svoje zanimive predstave imeli od četrtka do nedelje na koncu Grossmannove ulice. Kot so nam povedali, se bodo ob koncu tedna podali še v Ivanjkovce in Ormož, nato pa naprej po Sloveniji.

sreda, 7. junij 2017 ob 17:153

Negibnega sta ga zvlekla na stopnišče, kjer sta ga pustila umreti

Včeraj zvečer sta bila k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju privedena moška, oba s Ptuja, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja "uboja", po 115/I. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi z 20. členom istega zakona, na škodo 64-letnega moškega, prav tako z območja Ptuja. Dejanje sta storila 4. 6. 2017, v stanovanjski hiši na Ptuju. Preiskovalna sodnica je zoper oba odredila sodno pridržanje.

sreda, 7. junij 2017 ob 16:18

Na mejnem prehodu odkrili skoraj 10 kg marihuane

Finančni preiskovalci Mobilnega oddelka Finančne uprave Maribor so v nedeljo 4. 6. 2017 ob 10.42 na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v osebnem rent a car vozilu znamke Škoda Octavia, hrvaških registrskih oznak, odkrili 10 zavojev konoplje. Droga je bila skrita v prirejenem prostoru prtljažnika.

sreda, 7. junij 2017 ob 16:07

Avtobus pogorel v celoti

V sredo, 7. junija, okoli 12.40 ure, je v Vogričevcih zagorel manjši avtobus za prevoz šolarjev. Posredovali so gasilci iz PGD Ljutomer, Vogričevci, Branoslavci in Cezanjevci, avtobus pa je pri tem pogorel v celoti. Črn dim, ki se je vil iznad gorečega avtobusa, je bil viden daleč naokrog.

sreda, 7. junij 2017 ob 14:08

25 let od smrti »Dobrotnika iz Negove«

Mineva 25 let od umora predsedniškega kandidata Ivana Krambergerja - Dobrotnika iz Negove, ki je bil umorjen 7. junija 1992, ko je njegovo življenje na predvolilnemzborovanju v Jurovskem Dolu v Slovenskih goricah, končala krogla izlovske puške.

sreda, 7. junij 2017 ob 10:358

V Ciglarskem naselju ob reki Muri pri Melincih so pokali z biči

Na Binkoštno nedeljo, 4. junija, je Turistično društvo Brod Melinci v Ciglarskem naselju ob reki Muri pri Melincih pripravilo Sopi, lopi, na binkoštno nedeljo, oziroma binkoštno pokanje s pletenimi biči iz lanu. Šlo je za etnološki dogodek, ki ga Turistično društvo Brod Melinci obuja in ohranja že osem let, pod vodstvom predsednika Turističnega društva Brod Melinci Janeza Koštrica.

sreda, 7. junij 2017 ob 10:18

Prepir se je končal z nožem v hrbtu

V torek, 6. junija, okoli 16.45, sta se na Rakuševem trgu v Mariboru sprla 35-letni Ptujčan in 29-letni Mariborčan. V prepir se je vmešal še 49-letni Mariborčan, ki je iz žepa potegnil manjši preklopni nož in z njim dvakrat zabodel najmlajšega med njimi v hrbet. Po dejanju sta starejša dva pobegnila v smeri centra Maribora. Policisti so oba, že po nekaj minutah na Ulici Vita Kraigherja v Mariboru prijeli in pridržali. Ob prijetju so uporabili prisilna sredstva.

sreda, 7. junij 2017 ob 09:551

Odpoklic domače zaseke iz prometa zaradi prisotnosti bakterije

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča potrošnike o odpoklicu domače zaseke iz prometa. Sporno živilo je bilo v prodaji v poslovalnicah lastnika kmetije v Pristavi, Ljutomeru in Murski Soboti. Podatke o živilu najdete na strani Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

sreda, 7. junij 2017 ob 09:038