Enotnost in pozitivna energija članov Društva upokojencev Križevci

V petek, 24. marca je potekal občni zbor Društva upokojencev Križevci. Zbralo se je kar 137 upokojencev, ki so po uradnem delu z veseljem pokramljali in zaplesali. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1952.

ponedeljek, 27. marec 2017 ob 13:13

Lepi dosežki radgonskih in radenskih karateistov

Minuli konec tedna je v Nedelišču pri Čakovcu na Hrvaškem potekal močen mednarodni karate turnir za "XII. CRO Cup – Nedelišče 2017". Na kakovostnem tekmovanju, kjer je nastopilo 392 karateistov in karateistic iz 42 bosanskih, hrvaških, madžarskih in slovenskih klubov, so se odlično odrezali tudi tekmovalci iz Karate kluba Radenci in Shotokan karate – do kluba Gornja Radgona. Na najvišjih stopničkah so bili trije tekmovalci iz radgonskega oz. radenskega kluba.

ponedeljek, 27. marec 2017 ob 13:031

V Beltincih so obeležili praznovanje materinskega dneva

Ob praznovanju materinskega dneva je bilo v soboto, 25. marca v središču Beltincev zelo veselo, kajti mešani pevski zbor Društva upokojencev Beltinci je pripravil kulturno prireditev, ki je bila posvečena materinskemu dnevu. Prireditve se je udeležilo veliko število mater, kajti s kulturno prireditvijo so se jim zahvalili za vse kar so dobrega postorile za družine in vzgojo otrok.

ponedeljek, 27. marec 2017 ob 12:58

Varuhinja opozorila na internetni vdor v zasebnost ter pedofilijo

Študentsko mladinski klub (ŠMK) Klinka iz Gornje Radgone, ki je v zadnjem času zelo dejaven, je med drugim pripravil tudi pogovor z varuhinjo človekovih pravic. V Mladinskem centru Gornja Radgona je Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic spregovorila o celotni inštituciji, njihovem delovanju na različnih področjih in nenazadnje o delu samega varuha. Vlasta Nussdorfer poleg opravljanja dela varuhinje človekovih pravic slovi po mnogih drugih bogatih izkušnjah in znanju na različ ...

ponedeljek, 27. marec 2017 ob 12:51

Prava. In ena sama – mama!

Napredvečer materinskega dne, 24. 3. 2017, je v Kocbekovi dvoraniKulturno-upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici potekala žetretja prireditev v okviru praznovanja 250-letnice OŠ Sv. Jurij obŠčavnici.

ponedeljek, 27. marec 2017 ob 09:52

Zloglasni Casiraghi po izpustu iz zapora prebival v Ljutomeru

Eden najbolj razvpitih slovenskih zapornikov Stephen Casiraghi, ki je prestajal zaporno kazen na Dobu zaradi različnih kaznivih dejanj, je bil v začetku marca izpuščen na prostost. Casiraghi je večino odraslega življenja preživel za rešetkami in je prestajal enotno kazen za 22 let in 11 mesecev zapora, ki bi se mu sicer iztekla avgusta leta 2019.

nedelja, 26. marec 2017 ob 19:0214

Pri Sv. Tomažu uprizorili komedijo Moža je zatajila

Kulturno društvo Fran Ksaver Meško, dramska sekcija pri Svetem Tomažu je priredila komedijo Moža je zatajila. Igro so uprizorili v kulturnem domu, minuli petek, soboto in nedeljo.

nedelja, 26. marec 2017 ob 18:551

Izvedli 2. ekipni šahovski turnir za pokal Ljutomera

Šahovska sekcija TVD Partizan Ljutomer je bila organizatorica 2. ekipnega šahovskega turnirja za pokal Ljutomera. Tekmovanja se je udeležilo šest ekip iz Slovenije in ekipi Mihovljana in Štrigove iz sosednje Hrvaške.

nedelja, 26. marec 2017 ob 18:241

Ljutomer premagal Beltince

Avto Rajh Ljutomer, se je v soboto, 25. marca, v 16. krogu 3. SNL - vzhod, doma pomeril proti ekipi Lušt Beltinci ter zmagal z 1:0. Tudi tokrat je edini strelec bil Andrej Lotrič, kot na prvi tekmi. Beltinčani so v Ljutomer prišli nekoliko oslabljeni, na začetku prvega polčasa pa se je poškodoval tudi najboljši strelec Beltincev, Jernej Tkalec.

nedelja, 26. marec 2017 ob 17:342

Pomlad se prebuja in prebudili so se tudi plavčki žabe

Po dolgi in mrzli zimi je v deželo ob Muri končno prišla pomlad. Sonce že kar toplo greje, kar nekaj ur na dan in iz zimskega spanja so se v mrtvicah ob reki Muri prebudili plavčki žabe. Gre za majhne, a živahne živali, ki v svoji rasti dosežejo dolžino do 6 cm. Sicer pa imajo samice ob svoji brstitvi svetlo modro kožo, zato jih ponekod imenujejo kar plavčki. Plavčki rastejo zelo počasi, kajti nekatere se oplodijo šele v poznih letih življenja, nekatere celo v četrtem letu. Sicer ...

nedelja, 26. marec 2017 ob 17:14