Radenci: Dedek Mraz je poskrbel za vitamine

DedkaMraza že lar precej časa poznamo tudi na Slovenskem, čepravnekateri menijo, da prihaja iz Rusije. Vendar naš dedekMraz, skupajz babicoZimo, domujev Kekčevi deželi pod našim očakom Triglavom in z njim neprihajajo le jeleni, pač pa tudi druge gozdne živali ter značilneosebe iz Vandotovih povesti oKekcu: Kekec,Mojca,Rožle,Tinkara,teta Pehta in hudobni Bedanec, paprijazna Kosobrin terBrincelj,kot tudi očak Vitranc.Občasno so v njegovem spremstvu še snežinke, pa dobre vile inškratje ...

petek, 30. december 2016 ob 20:41

Mostiček dobil ograjo

Praznično sonce je razkrilo, da smo v Šalincih na mostičku čez zanemarjeni odvodni kanal dobili varovalno ograjo in tako občinsko cesto napravili nekaj varnejšo in verjetno skladnejšo z merili varne opremljenosti ceste za varni promet. Morda pa bomo kmalu dočakali tudi druge pridobitve za večjo varnost predvsem šolarjev – vozačev in pešcev ob tej občinski cesti. Upanje pač umre zadnje - pravijo.

petek, 30. december 2016 ob 17:10

Jelka iz Ormoža je na Kitajskem živela v provinci znani po pandah in pekoči hrani

Jelka Kovačič je štiriindvajsetletna diplomantka Grafičnih in interaktivnih komunikacij. Prihaja iz Ormoža, trenutno pa se odpravlja na prakso v Salzburg. Je precej pogumna mlada ženska, ki se je odločila, da ne bo čakala kaj ji bo prihodnost dobrega prinesla, ampak bo šla to sama iskat v svet. Ni si zadala malih ciljev, ampak je takoj na začetku izbrala mesto, ki je veliko skoraj tako kot celotna Slovenija. Za portal je razkrila kakšna je bila izkušnja in kam jo pot nese dalje.

petek, 30. december 2016 ob 16:57

Radenci: Še zadnjič »sejali« v letu 2016

Včetrtek, 29. decembra popoldne, so se na letošnji zadnji, tokrat14. redni seji, sestali svetnice in svetniki Občine Radenci. Podvodstvom župana JanezaRihtariča so pričeli s sejo ob 16. uri v prostorih sejne sobe hotela IzvirZdravilišča Radenci, prisotnih pa je bilo 13 svetnic in svetnikov(občasno 14).

petek, 30. december 2016 ob 16:29

Sveti večer v Ljutomeru

V soboto, 24. decembra, je bil sveti večer. In ta dan je vedno nekaj prav posebnega. Tradicionalno ga verniki preživijo v krogu ožjih družinskih članov, ob delanju jaslic in molitvi ter krašenju božične smrečice. Pokadijo in pokropijo tudi domače ognjišče.

petek, 30. december 2016 ob 10:35

Pri popravljanju novoletnega drevesa padel z višine in se hudo telesno poškodoval

V četrtek zjutraj, 29. decembra, je 52-letni moški na nadstrešku gostinskega lokala na območju PP Lenart popravljal novoletno drevo, ki ga je podrl veter.

petek, 30. december 2016 ob 09:52

Novoletno dimnikarsko voščilo

Leto 2016 se približuje h koncu in dimnikarji opravljajo še zadnja dimnikarska opravila, kajti do novega leta morajo biti očiščeni vsi dimniki in druge dimne naprave. Ob koncu meseca decembra, ko dimnikarji obiščejo domačije, najprej opravijo svoje dimnikarsko delo, kot je čiščenje dimnikov, centralnih kurjav na drva, štedilnikov in drugih ogrevalnih naprav. Njihovo delo je zahtevno in natančno, saj mora biti delo opravljeno kvalitetno in strokovno, da sedaj v zimskem času, ko si stanovanja ...

petek, 30. december 2016 ob 09:01

Veseli december v bivalni enoti Doma starejših občanov Ljutomer

December je najlepši mesec v letu… Poln pričakovanj, veselja, radosti, tudi obdarovanj… Del prazničnega vzdušja smo želeli pričarati tudi stanovalcem Bivalne enote Doma starejših občanov Ljutomer. Tako smo poleg vsakodnevnih aktivnosti poskrbeli še za vrsto dogodkov, s katerimi smo stanovalcem popestrili vsakdanjik.

petek, 30. december 2016 ob 08:493

V požaru umrl moški

V četrtek, 29. decembra, je okoli 7.25 v Kobilju prišlo do notranjega požara v stanovanjski hiši. Požar, ki je zajel sobo velikosti 16 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci iz PGD Kobilje in Doborvnik. Gasilci so našli lastnika ležati na tleh ter ga odnesli na prosto in oživljali, vendar mu niso mogli več pomagati.

četrtek, 29. december 2016 ob 18:50

Pri Sambtovih v Lukačevcih imajo posebne vrste krompirja

Minilo je že kar nekaj časa, ko so kmetje pospravili iz polj in vrtov kmetijske pridelke in jih pospravili za zimske dni v kleti. Družina Sambt iz Lukačecev v občini Moravske Toplice se ukvarja s kmetijstvom in pridelavo hrane. Za svoje potrebe si pridelajo skoraj vse doma na svoji zemlji, prodajajo pa tudi tržne viške na trg, saj imajo tudi dopolnilno dejavnost na kmetiji.

četrtek, 29. december 2016 ob 17:28