Ducat tačk za prijetno popoldansko druženje

Včetrtek, 5. januarja popoldne, je potekalo prvo letošnje druženjestanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci,z živalmi, ki se zgodi vsaj enkrat mesečno. DOSOR-jeva gospodinjaSonja Belak se kot koordinatorica tovrstnih dogodkov, v sodelovanju z veterinarkoŠtefiPraprotnik Borko,na srečanje še posebej pripravi, saj običajno speče posebne pasjekekse.

petek, 6. januar 2017 ob 10:36

Na 15. novoletnem pohodu okoli 150 pohodnikov

Kolesarski klub Biciklin Velika Polana in občina Velika Polana sta drugi dan novega leta v ponedeljek, 2. januarja pripravila 15. jubilejni novoletni pohod po občini Velika Polana. Okoli 150 pohodnikov in ljubiteljev narave iz domačega kluba, okolice, Prlekije, Medžimurja, Planinskega društva Lendava se je najprej zbralo v Parku štorkelj v Veliki Polani, od koder jih je potem novoletni pohod s svetilikami vodil po Veliki Polani, po kolovozih, med polji ter gozdovi do Male Polane do Zadruge ...

petek, 6. januar 2017 ob 08:39

Zagorelo na prikolici tovornega vozila

V četrtek, 5. januarja, je ob 22.47 na Kolodvorski ulici v Ljutomeru zagorelo na prikolici tovornega vozila. Požar so pogasili občani pred prihodom gasilcev.

petek, 6. januar 2017 ob 07:52

Zlata poroka zakoncev Zemljič iz Bodislavcev

Zlato poroko sta v soboto, 31.12.2016 obeležila Franc in Marija Zemljič iz Bodislavcev. Svoje poročne zaobljube sta pred Bogom in svati ponovno izrekla dan prej, v cerkvi Svete Trojice pri Mali Nedelji.

četrtek, 5. januar 2017 ob 19:563

Petletni projekt večgeneracijskega centra Pomurja se izvaja tudi v Ljutomeru

Včeraj, 4. januarja 2017 je bil v Ljubljani  na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podpis pogodb z izbranimi izvajalci, na podlagi precej zahtevnega javnega razpisa. S tem se je uresničila predvidena napoved podana v članku o krepitvi nevladnega sektorja.

četrtek, 5. januar 2017 ob 19:462

Izdan oranžni alarm: močan severni veter in nizke temperature

Za petek je za praktično celotno Slovenijo izdan oranžni alarm, saj bo pihal močan veter, v kombinaciji z nizkimi temperaturami pa bo občutek mraza zelo izrazit.

četrtek, 5. januar 2017 ob 19:121

Stanovanje za potrebe nastanitve azilantov tudi v Gornji Radgoni

Na portalu ministrstva za javno upravo, je iz javnega razpisa z naslovom »Dobava in montaža pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe beguncev« razvidno, v katera državna stanovanja namerava vlada nastaniti begunce, ki so dobili azil. Razpis se je sicer iztekel že sredi oktobra lani, ponudbe pa so veljale do sredine decembra. Razpis lahko vidite tukaj.

četrtek, 5. januar 2017 ob 13:4117

Na Katančevem seznamu tudi Matej Pučko

Selektor slovenske nogometne reprezenrance, Srečko Katanec, je v torek na Brdu pri Kranju zbral B-reprezentanco Slovenije, ki je sestavljena iz igralcev slovenskih klubov. Nogometaši so v sredo zvečer odpotovali v Abu Dabi, kjer bo 10. in 13. 1. igrala tekmi proti Savdski Arabiji in Finski.

četrtek, 5. januar 2017 ob 12:062

Prlekijo zajela snežna ploha

V četrtek, 5. januarja, je naše kraje okoli 8.30 zajela snežna ploha. Z neba se je vsul sneg in padal okoli 20 minut, nakar je bilo vsega konec. Hitro se je nato tudi zjasnilo, posijalo je tudi sonce. Okoli 11.30 se je vse skupaj "ponovilo", ko nas je ponovno zajela ploha, nato pa je ponovno posijalo sonce. K nam pa prihaja tudi polarni zrak.

četrtek, 5. januar 2017 ob 11:401

Radgonska umetnika Matjaž Geder in Eva Žula razstavljata na Ptuju

Vse do 22. januarja je v Miheličevi galeriji na Ptuju na ogled zanimiva in kakovostna likovna razstava, zadnja ki so jo odprli v letu 2016. Svoja najnovejša dela in spoznanja o življenju in umetnosti sta na ogled postavila profesorja likovne umetnosti Matjaž Geder in Eva Žula, sicer že uveljavljena likovna umetnika iz Gornje Radgone. Eva in Matjaž, ki sta mimogrede tudi življenjska sopotnika, sta predvsem prepoznavna in izstopajoča likovna ustvarjalca na področju grafike in konceptualne ...

četrtek, 5. januar 2017 ob 08:21